Google bouwt ondersteuning voor digitale COVID-vaccinkaarten in Android

Google opent het ingebouwde verkeerssysteem van Android voor Android-gebruikers toestaan ​​een digitale vaccinatiekaart op te slaan, die ze de COVID-kaart op hun telefoon noemen. De functie wordt in eerste instantie uitgerold in de VS en is afhankelijk van de steun van zorgverleners, lokale overheden of andere organisaties die geautoriseerd zijn om COVID-vaccins te distribueren. De functie ondersteunt ook het opslaan van COVID-testresultaten.

Voor vaccinaties zal uw COVID-kaart informatie tonen over het tijdstip van de vaccinatie en het vaccin dat u heeft gekregen, volgens: Google-ondersteuningspagina. De kaart kan worden opgeslagen vanaf de website of app van uw zorgverlener, maar ook vanuit sms-berichten of e-mails die naar u worden verzonden.

Google raadt aan om een ​​snelkoppeling naar de kaart op uw startscherm toe te voegen en de optie wordt weergegeven wanneer u uw kaart op uw apparaat opslaat. Google zegt dat de kaart niet in de cloud wordt opgeslagen en de door jou verstrekte informatie niet zal gebruiken voor reclamedoeleinden, maar, Niet zeggen Ze verzamelen wat informatie, zoals hoe vaak u uw kaart gebruikt en op welke dagen. En u hoeft de Google Pay-app niet te downloaden om kaarten op te slaan en te openen.

Het is goed om te zien dat Google het mensen gemakkelijk maakt om hun vaccinatiestatus digitaal op hun telefoon op te slaan, hoewel het nog steeds afhankelijk is van de zorgverlener of de overheid of je de functie daadwerkelijk kunt gebruiken. Sommige landen, zoals New York En de CaliforniëZe implementeerden hun eigen digitale vaccinkaarten, maar de vrijgave van Google zou het proces voor andere autoriteiten kunnen vereenvoudigen.

READ  Google heeft de Stadia-ervaring radicaal veranderd met de zoekbalk
Written By
More from Lesley Curry
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *