Google introduceert eerst Stadia Makers-games

In maart van dit jaar kondigde Google al hun Stadia Makers-programma aan. Het doel is om indie-game-ontwikkelaars die games maken in de Unity-engine te helpen deze naar Stadia te brengen. De eerste games zijn nu klaar om aangekondigd te worden.

Het gaat om zeven games die allemaal in de komende zes maanden moeten verschijnen. Ze variëren van RPG’s tot avonturengames tot ritmespellen. Overigens belooft de Stadia Blog veel meer nieuws voor deze week. Hieronder vind je de trailers:

Symbool

Eerst wordt Tohu geïntroduceerd. Deze game is gemaakt door FireArt-games en staat gepland voor de herfst van dit jaar, dus zou binnen 2 maanden moeten worden uitgebracht. In dit avonturenspel. In dit spel speel je als jong meisje met een mysterieus alter ego. Je baant je een weg door verschillende magische omgevingen om te voorkomen dat een schaduwwezen het universum in chaos stort.

Door te wisselen tussen het hoofdpersonage en zijn alter ego kun je verschillende vaardigheden gebruiken om puzzels op te lossen. De gamewereld zit vol met excentrieke personages terwijl je van locatie naar locatie gaat. Daarnaast wordt de soundtrack verzorgd door Christopher Larkin, bekend van de Hollow Knight soundtrack.

Dood carnaval

De game Death Carnival wordt gemaakt door Furyion Games en zou deze winter moeten verschijnen. Het is een snelle top-down shooter met extreme wapens. De game bevat ook een online multiplayer, zodat je uit je dak kunt gaan met vrienden. In dit futuristische spel waan je je in een door oorlog geteisterde wereld. De mensheid woont in een paar grote steden die overvol zijn. Om aan de realiteit te ontsnappen, richten de meeste mensen hun aandacht op gewelddadige sporten die live op televisie te zien zijn. Deelnemers moeten een horde monsters en robots bevechten om te overleven.

READ  Hebben de nieuwe wetten in Nederland invloed op de Esports industrie?

Naast de online multiplayer bevat de game een verhaalcampagne van minimaal 30 levels. Alle 10 speelbare personages hebben ook hun eigen verhaallijn. Ook leuk, de game zal crossplay bevatten met de andere platforms waar ze uitkomen voor zowel co-op als PvP. Om je wat langer bezig te houden, zijn er dagelijkse en wekelijkse uitdagingen.

Tot het einde

De volgende game, die ook deze winter zou moeten verschijnen, is Unto The End. Deze filmische platformgame is volledig met de hand getekend. In dit spel zul je de weg naar huis moeten vinden met een ultieme poging tot wanhoop. Je zult tijdens het spel keuzes moeten maken die van invloed zijn op jou en de personages die je tegenkomt. Hoewel vechten belangrijk is, zal het niet altijd de beste manier zijn om conflicten op te lossen. Je reis brengt je naar genadeloze gebieden waar je alles moet doen om te overleven.

Het vechtsysteem belooft een uitdaging te zijn en te focussen op je reactievermogen. Elk gevecht is uniek en zal je vaardigheden testen. Een game die echt bedoeld is voor gamers die graag in het diepe gegooid worden.

Figment Creed Valley

Bedtime Digital Games brengt ons Figment Creed Valley, dat begin 2021 uit moet komen. In dit muzikale actie-avonturenspel ontdek je de diepten van het menselijk brein. Figuurlijk natuurlijk. Het belooft een vreemde en onwerkelijke wereld te worden waar je geconfronteerd wordt met de diepste gedachten, verlangens en herinneringen.

Deze game belooft ook een volledig handgemaakte gamewereld. Het is een vervolg op het eerste spel van Figment. Er wordt direct bekend gemaakt dat het ook voor de release naar Stadia zal komen, als Stadia Pro-game. In dit muzikale spel beleef je natuurlijk veel muzikale hoogtepunten. Door middel van een state-changing mechanic kun je de gamewereld op meerdere manieren verkennen.

READ  Vader Koos oprichter van een passie voor videogames

Nanotale: Typing Chronicles

Fishing Cactus introduceert Nanotale: Typing Chronicles voor ons. In dit spel moet je vooruitgaan door woorden te typen, zoals de titel suggereert. Het is een sfeervolle avonturen-RPG die ons laat genieten van een kleurrijke en levendige gamewereld. We spelen als Rosalind, een beginnende archivaris. Op een missie om zoveel mogelijk kennis op te doen, zal ze vele mysteries tegenkomen. Het is een wereld waarin vrede centraal staat en oorlog een ver verleden is.

Door middel van magie kun je verschillende spreuken combineren om vijanden te verslaan. Daarnaast kun je de omgeving op allerlei manieren naar je toe buigen, zo creatief mogelijk zijn. Hoe meer kennis je opdoet, hoe sterker je wordt. Door allerlei verschillende biomen ontrafel je geheimen en ontdek je het verhaal.

The Darkside Detective: Seizoen 2

Het tweede deel van The Darkside Detective komt ook naar Stadia, eveneens begin 2021. Dit point-and-click-avontuur speelt zich een jaar na het eerste deel af en je lost paranormale zaken opnieuw solo op. Er zullen in totaal zes zaken moeten worden opgelost. Ben je niet bekend met de serie? Geen probleem! Deel 1 brengt ze ook voor de release naar Stadia Pro, zodat we vertrouwd kunnen raken met de serie.

Kaze en de wilde maskers

Ten slotte introduceren we ‘Kaze and the Wild Masks’. Een platformgame die zijn inspiratie haalt uit platformgames uit de jaren 90. Ook bij een konijn, waar herinnert dat ons aan? De game komt begin 2021 ook uit op Stadia. Je verkent de Kristallen Eilanden in deze 2D-platformgame. In deze kleurrijke wereld moet je vijanden verslaan met de krachten van de Wild Masks en hun geheimen ontrafelen.

READ  150 gratis sonische fangames en meer

Met deze Wild Masks kun je de krachten van een tijger, adelaar, hagedis en haai ontketenen. De Crystal Islands zullen vol geheimen, verzamelobjecten en andere uitdagingen zijn. Daarnaast zijn er meer dan 50 bonuslevels.

Heb je onlangs Marvel’s Avengers gekocht? Bekijk dan het nieuws over de laatste patch. En vergeet het laatste Cyberpunk-nieuws niet.

Written By
More from Aubrey Mason

Binnenkort zullen Xbox-games beschikbaar zijn om naar je iPhone te streamen

Microsoft werkt momenteel aan een nieuwe versie van de Xbox-app voor iOS-apparaten....
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *