Ministerie van Defensie brengt een gewijzigd ontwerp uit van de ‘Verwervingsprocedure voor defensie’: dit is wat het inhoudt

Defence Ministry issues amended draft

Arjun Mk 1A TankKrediet: Indian Army

Het ministerie van Defensie heeft het tweede ontwerp van aanbestedingsprocedure voor defensie vrijgegeven, in overeenstemming met de oproep tot ‘AtmanirbharBharat’ van premier Narendra Modi. Het herziene ontwerp werd dinsdag voor de tweede keer gepubliceerd nadat het eerder dit jaar in april was uitgebracht. In het gewijzigde beleid is de titel gewijzigd van de Defensie-aanbestedingsprocedure in de Defensie-acquisitieprocedure (DAP). Het nieuwe concept luidde: “DPP-2020 is gebaseerd op input die is ontvangen van de omgeving en heeft nu de titel Defensie-acquisitieprocedure (DAP) 2020 gekregen.” Het ontwerp heeft tot 10 opmerkingen van alle belanghebbenden gevraagdth Augustus 2020.

Voorstel om de invoer van bepaalde wapens te verbieden

Het herziene ontwerp bevat nu een nieuwe vorm van inkoop, Buy (de wereldwijde productie van India). Het ontwerp verplicht de verwerving van ten minste 50 procent van de contractwaarde door internationale leveranciers om te inheems te zijn. Dit vereist dat internationale leveranciers een groter deel van hun Indiase producten produceren. Het gewenste niveau van indigenisatie kan worden bereikt door middel van de volledige uitrusting of onderdelen / samenstellingen / subassemblages / onderhouds-, reparatie- en revisiefaciliteit (MRO) voor de uitrusting via haar dochteronderneming in India.

Indiase marine

Indiase marineTwitter, Indiase leger

Een van de meest opvallende kenmerken van het nieuwe ontwerp is het voorstel om de invoer van bepaalde wapens te verbieden. Het Ministerie van Defensie heeft betoogd dat het dergelijke wapens wil verbieden waarvan het denkt dat het gemakkelijk in India kan worden vervaardigd, maar de lijst moet nog worden afgerond. “Met het oog op het promoten van de binnenlandse en inheemse industrie en het in lijn brengen van de DAP met de hervormingen die zijn aangekondigd in de Atmanirbhar Abhiyan (zelfredzaamheidscampagne), zal het Ministerie van Defensie een lijst met wapens / platforms die voor import zijn verboden, van tijd tot tijd bijwerken , “lees het concept. Bovendien is de duur voor het aankopen van noodaankopen in het ontwerp ook verlengd van de bestaande 112-169 dagen tot een periode van 122-231 dagen.

READ  Overwatch 2-spelers roepen om de Support nerf omdat basisgenezende vaardigheden het Nano Blade teniet doen

Verder bevat het concept een gedetailleerd hoofdstuk over leasing, een concept dat in het concept is geïntroduceerd dat in april 2020 is uitgegeven. Bij leasing mogen de strijdkrachten het defensiemateriaal leasen van bedrijven of het buitenland in plaats van kopen. Het proces is bedoeld om geld te besparen op het defensiebudget, dat een van de laagste is sinds de oorlog tussen India en China in 1962.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *