Haaruitval kan een coronavirus-symptoom zijn, zo blijkt uit onderzoek

Haaruitval kan een coronavirus-symptoom zijn, zo blijkt uit onderzoek

Een recent onderzoek heeft tientallen potentiële coronavirussymptomen op de lange termijn geïdentificeerd die voorheen niet waren gemeld, waaronder haaruitval.

De studie werd uitgevoerd door een arts aan de Indiana University School of Medicine en de basis COVID-19-overlevende groep Survivor Corps met behulp van een Facebook-peiling. Terwijl de Centers for Disease Control and Prevention onlangs slechts 17 aanhoudende COVID-19-symptomen hebben geïdentificeerd, vond het onderzoek onder meer dan 1.500 patiënten 98 mogelijke symptomen, volgens Dr. Natalie Lambert, een universitair hoofddocent aan de Indiana University School of Medicine.

“De nieuwe symptomen die ons onderzoek identificeerde, zijn onder meer ernstige zenuwpijn, concentratiestoornissen, slaapproblemen, wazig zicht en zelfs haaruitval”, zei Lambert in een schriftelijke verklaring.

De CDC heeft koorts of koude rillingen, hoesten, kortademigheid, vermoeidheid, spier- of lichaamspijn, hoofdpijn, verlies van smaak of geur, keelpijn, congestie of loopneus, misselijkheid of braken en diarree als symptomen die tussen twee en twee 14 dagen na blootstelling aan het virus.

Volgens het rapport was meer dan een kwart van de gerapporteerde symptomen van het nieuwe onderzoek – 26,5% – pijnlijk. Ze omvatten enkele van dezelfde symptomen die door de CDC worden geïdentificeerd, plus andere zoals brandend maagzuur, rugpijn en pijn op de borst.

De rest van de symptomen was pijnloos, waaronder bijna een derde van de respondenten die haaruitval meldden. Andere gemelde symptomen waren onder meer geheugenproblemen, angst, duizeligheid en wazig zicht.

Een lid van de groep die zei dat ze begin april COVID-19 had opgelopen, schatte dat ze 75% van haar haar had verloren en schreef dat ze van plan was een pruik te krijgen.

READ  Modern Warfare 3-spelers beschuldigen ontwikkelaars ervan kunstmatige intelligentie te gebruiken om nieuwe skins te maken

“Mijn gezicht ziet er al ouder uit sinds ik het virus heb opgelopen, maar ik ben nog steeds veerkrachtig”, schreef ze. ‘Ik weet niet zeker of mijn haar ooit hetzelfde zal terugkomen.’

De American Academy of Dermatology volgt ook “dermatologische manifestaties” van het coronavirus. De groep heeft al gewaarschuwd voor mensen met het virus die huiduitslag of “COVID-tenen” ontwikkelen die opgezwollen en verkleurd zijn.

Dr. Esther Freeman, die de leiding heeft over de inspanningen van de academie op het coronavirus, vertelde het Today.com dat ze ook een toenemend aantal gevallen van haarverlies hebben gezien.

Het haarverlies kan volgens het rapport verband houden met een aandoening die telogene effluvium wordt genoemd. Het zorgt ervoor dat mensen die een stressvolle ziekte of andere levensgebeurtenis ervaren, haar verliezen. Haarverlies door telogeen effluvium begint meestal ongeveer drie maanden na de stressvolle gebeurtenis, waarvan Freeman vertelde dat deze samen zou vallen met de piek van de pandemie.

Hoewel er nog veel te leren valt over COVID-19, hebben veel leden van de Survivor Corps-groep gemeld dat het moeilijk is om hulp van hun artsen te krijgen om minder vaak voorkomende coronavirus-symptomen te behandelen.

Hoewel Facebook doorgaans niet wordt gebruikt als basis voor medische onderzoeken, zei Lambert dat de Survivor Corps-groep waardevol was voor crowdsourcing-ervaringen.

“Totdat er meer onderzoek is dat ons helpt te begrijpen waarom deze langdurige symptomen optreden en hoe ze te behandelen, zullen duizenden langeafstandstransporters thuis blijven lijden; zowel door pijnlijke COVID-19-symptomen als door onzekerheid over wanneer ze zich weer goed zullen voelen. ”

READ  Diablo II: Resurrected laat je 20 jaar oude savegames importeren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *