H-1B verbod schaadt Amerikaanse economie, scheidt gezinnen: 174 Indiërs dienen een rechtszaak aan

H-1B verbod schaadt Amerikaanse economie, scheidt gezinnen: 174 Indiërs dienen een rechtszaak aan

De rechtszaak is dinsdag aangespannen bij de Amerikaanse rechtbank.

Washington:

Een groep van 174 Indiase staatsburgers, waaronder zeven minderjarigen, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de recente presidentiële proclamatie over H-1B, die hen zou beletten de Verenigde Staten binnen te komen, anders zou hun geen visum worden afgegeven.

Rechter Ketanji Brown Jackson van de US District Court in het District of Columbia heeft woensdag een dagvaarding gedaan aan staatssecretaris Mike Pompeo en waarnemend secretaris van Binnenlandse Veiligheid Chad F Wolf, samen met minister van Arbeid Eugene Scalia.

De rechtszaak is dinsdag aangespannen bij de Amerikaanse rechtbank.

“De proclamatie van het H-1B / H-4-visumverbod van 10052 schaadt de Amerikaanse economie, scheidt families en tart het congres. Terwijl de twee eerste punten het ongepast maken, maakt het laatste punt het onrechtmatig”, aldus de door de advocaat ingediende rechtszaak. Wasden Banias namens de 174 Indiase staatsburgers.

De rechtszaak strekt tot een bevel waarbij de presidentiële proclamatiebeperking wordt verklaard bij het afgeven van nieuwe H-1B- of H4-visa of het toelaten van nieuwe H-1B- of H-4-visumhouders als onwettig. Het dringt er ook bij de rechtbank op aan het ministerie van Buitenlandse Zaken te dwingen beslissingen te nemen over lopende aanvragen voor H-1B- en H-4-visa.

In zijn presidentiële proclamatie op 22 juni heeft Trump de afgifte van H-1B-werkvisa tijdelijk opgeschort tot het einde van het jaar.

“Bij het beheer van het immigratiesysteem van ons land moeten we ons bewust blijven van de impact van buitenlandse werknemers op de Amerikaanse arbeidsmarkt, vooral in de huidige buitengewone omgeving van hoge binnenlandse werkloosheid en een verminderde vraag naar arbeid”, aldus de proclamatie van Trump .

READ  Mary Trump zegt dat president 'niet beter zal worden en hij zal zonder twijfel slechter worden'

In zijn proclamatie zei Trump dat het totale werkloosheidscijfer in de Verenigde Staten tussen februari en mei 2020 bijna verviervoudigde – wat een van de meest extreme werkloosheid ooit veroorzaakt door het Bureau of Labor Statistics.

Terwijl het tarief van 13,3 procent in mei een duidelijke daling sinds april weerspiegelt, blijven miljoenen Amerikanen werkloos.

De proclamatie strekt zich ook uit tot het einde van het jaar, zijn vorige uitvoeringsbevel dat de uitgifte van nieuwe groene kaarten van wettig permanent verblijf had verboden. Green Card-houders, zodra ze zijn toegelaten op grond van immigrantenvisa, krijgen “open-markt” -documenten voor arbeidsvergunning, waardoor ze onmiddellijk in aanmerking komen om te concurreren voor bijna elke baan in elke sector van de economie, zei Trump.

Forbes, die voor het eerst melding maakte van de rechtszaak die door de Indiase staatsburgers was aangespannen, zei dat de klacht erop wijst dat het congres de regels specificeerde volgens welke H-1B-visumhouders in de VS konden werken en de belangen van Amerikaanse werknemers en werkgevers in evenwicht hield.

“De klacht is bedoeld om H-1B-professionals te beschermen, inclusief degenen die het arbeidscertificeringsproces hebben doorstaan ​​en over goedgekeurde immigratieaanvragen beschikken. Dergelijke personen wachten op hun prioriteitsdatum om permanent verblijf te verkrijgen, een wachttijd die vele jaren kan duren voor Indiase staatsburgers, ‘Forbes meldde.

Ondertussen hebben verschillende wetgevers dinsdag bij Scalia aangedrongen om het werkvisumverbod ongedaan te maken.

“Gedurende deze hele regering bleef de president klagen over de vermeende misbruiken van het immigratiesysteem, maar verzuimde hij de systemische problemen aan te pakken die bleven bestaan ​​en waardoor bedrijven en werkgevers allochtone werknemers, gastarbeiders en Amerikaanse arbeiders konden uitbuiten en onderbetalen”, schreven de wetgevers. .

READ  Misschien is het al te laat om je spelgewoonten op te ruimen in Steam's 'Next Year Review'

“Deze misleide poging van de president om immigranten tot zondebok te maken wegens beleidsmislukkingen tijdens de pandemie, is niet alleen bedoeld om immigranten te kwetsen, maar verwerpt ook het echte probleem van een gebroken werkvisumprogramma dat dringend aan hervorming toe is”, aldus de brief, die onder andere werd ondertekend door congresleden Joaquin Castro, voorzitter van de Congressional Hispanic Caucus; Bobby Scott, voorzitter van de commissie Onderwijs en arbeid en Karen Bass, voorzitter van de Congressional Black Caucus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *