Heb je een PS4 of Xbox One die stof verzamelt? Hier is wat je ermee moet doen

(CNN) –

Als je het geluk hebt een PS5 of Xbox-serie X / S, zou je jezelf kunnen vinden met een oude PS4 of Xbox One die naar een hoek is verbannen om stof te verzamelen. Maar er is genoeg dat je kunt doen met je oude consoles, of je ze nu wilt inruilen voor wat extra geld of ze opnieuw wilt gebruiken voor jezelf of een geliefde.

De PS4 en Xbox One zijn twee populaire platforms met enorme bibliotheken met games (en er zijn er nog meer), dus er is nog steeds veel vraag naar als je de jouwe wilt verkopen. En er is ook niets mis mee om ze door te geven aan een jongere gamer in je leven, of ze te schenken aan een goed doel.

Wat je ook doet, laat je PS4 of Xbox One niet rotten op je kerkhof van ongebruikte technologie. Hier is onze gids over hoe u het meeste uit uw oude consoles kunt halen.

NEW YORK, NEW YORK - 16 SEPTEMBER: Mensen passeren een GameStop-winkel in Lower Manhattan op 16 september 2019 in New York City. GameStop heeft aangekondigd dat ze voor het einde van het fiscale jaar tussen de 180 en 200 winkels zullen sluiten vanwege een daling van de verkoop. (Foto door Spencer Platt / Getty Images)

NEW YORK, NEW YORK – 16 SEPTEMBER: Mensen passeren een GameStop-winkel in Lower Manhattan op 16 september 2019 in New York City. GameStop heeft aangekondigd dat ze voor het einde van het fiscale jaar tussen de 180 en 200 winkels zullen sluiten vanwege een daling van de verkoop. (Foto door Spencer Platt / Getty Images)

FOTO: Spencer Platt / Getty Images

Als u een deel van de kosten van uw $ 500 PS5 of Xbox Series X wilt terugverdienen, is het inruilen van uw oude console een goed idee. Veel topwinkels en inruilwebsites bieden nog steeds een behoorlijke waarde voor de consoles van de vorige generatie, en dat geld kan worden besteed aan nieuwe games of accessoires voor je mooie nieuwe systeem.

De meeste grote retailers en wederverkopers hebben een soortgelijk proces voor het verkopen van uw oude console. U kiest uw exacte model van de website – let op zaken als of het een harde schijf van 500 GB of 1 TB heeft, en of het een speciale limited edition is of niet. Als u online een console inruilt, wordt u ook gevraagd om aan te geven in welke staat uw systeem verkeert en of u de originele kabels en accessoires hebt. Hoe beter je console is, hoe meer je ervoor krijgt.

READ  Among Us komt in 2021 naar Xbox

Zodra je de nodige velden hebt ingevuld, ontvang je een verzendlabel voor de producten waarin je handelt. Voordat je je oude PS4 of Xbox One inpakt, moet je alle gegevens en gebruikersaccounts van de machine verwijderen en schakel ouderlijk toezicht uit. Dit kan de waarde van uw machine beïnvloeden en hoe snel u ervoor wordt betaald.

Nadat dat is gebeurd, kunt u uw oude console verzenden en wordt u per e-mail op de hoogte gesteld van de betaling. Als u een in-store-optie zoals GameStop gebruikt, kunt u eenvoudig een schatting afdrukken en deze naar uw dichtstbijzijnde fysieke locatie brengen.

Hier zijn enkele plaatsen die we aanbevelen om uit te checken om het meeste geld uit je verouderde PS4 of Xbox One te halen. We hebben de inruilwaarden van de meest voorkomende modellen ter referentie op een rij gezet, maar houd er rekening mee dat de prijzen variëren op basis van zowel het model als de staat van het systeem dat u verkoopt.

Decluttr: Decluttr is een populaire inruilwebsite die contant betaalt en biedt momenteel $ 86 voor de lancering van PS4 en $ 140 voor de PS4 Pro. Een Xbox One van 500 GB levert je $ 56 op, waarbij de Xbox One S van 500 GB $ 80 kost en de Xbox One X $ 130.

Amazon: Met het inruilprogramma van Amazon kun je je PS4 of Xbox One inruilen voor Amazon-cadeaubonnen. De winkelier biedt momenteel ongeveer $ 70 aan voor de lancering van PS4 en tot $ 155 voor de PS4 Pro. Als je een Xbox verkoopt, krijg je tot $ 55 voor de lancering van Xbox One, $ 65 voor de Xbox One S en tot $ 150 voor de Xbox One X.

GameStop: GameStop biedt meer waarde als u bereid bent om winkeltegoed te accepteren in plaats van contant geld, waardoor het ideaal is voor iedereen die regelmatig winkelt bij de megawinkel van gaming. Het bedrijf accepteert alleen inruil op winkellocaties, dus plan dienovereenkomstig. Je kunt momenteel $ 80 contant of $ 100 aan tegoed krijgen voor de basis-PS4 en $ 140 in contanten of $ 175 aan tegoed voor de PS4 Pro. Op het Xbox-front biedt GameStop $ 60 in contanten of $ 75 aan tegoed voor de lancering van Xbox One, $ 80 in contanten of $ 100 in tegoed voor de Xbox One S en $ 140 in contanten of $ 175 aan tegoed voor de Xbox One X.

READ  Discord op Xbox - Nu komt Discord naar PS4 en PS5 | Spellen | vermaak

Beste koop: Net als Amazon kun je met Best Buy je oude console inruilen, maar alleen voor tegoed van een cadeaubon in de winkel. De winkel biedt $ 70 voor de basis-PS4 en tot $ 150 voor de PS4 Pro. Xbox-bezitters krijgen $ 40 voor de lancering Xbox One, $ 70 voor de Xbox One S en $ 150 voor de Xbox One X. Best Buy heeft ook een speciale aanbieding waarmee je $ 10 kunt krijgen voor een geselecteerde PS5- of Xbox Series X-game wanneer je ruilt je console in een winkel.

Microsoft: De Microsoft Store heeft een eigen inruilprogramma en is niet beperkt tot alleen Xbox-consoles. Je kunt $ 40 krijgen voor de lancering van Xbox One, $ 80 voor de startende Xbox One S en $ 130 voor de Xbox One X. Als je een Sony-machine inruilt, krijg je $ 68 voor een lancering PS4 en $ 130 voor een PS4 Pro .

FOTO: Ivan Marc / Shutterstock

Alleen omdat je PS4 of Xbox One niet meer je belangrijkste spelcomputer is, wil dat nog niet zeggen dat je er thuis niet goed gebruik van kunt maken. Beide consoles fungeren als uitstekende mediaspelers voor het bekijken van Blu-rays of genieten van uw favoriete Netflix-, Disney + en Prime Video-shows, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op een secundaire tv in uw slaapkamer of woonkamer. En zelfs als je het grootste deel van je tijd besteedt aan het verdiepen in PS5-games op je mooie OLED-tv, wil je misschien af ​​en toe wat oudere titels gebruiken voordat je naar bed gaat.

De PS4 en Xbox One hebben nog genoeg leven in zich, en je kunt een gamer in je leven – of iemand in nood – wat serieuze vreugde brengen door je oude hardware te schenken of te doneren. Het overhandigen van een oude PlayStation of Xbox aan een jonger familielid is een geweldige manier om ze aan het gamen te krijgen (en zal je een aantal serieuze coole punten opleveren), en je kunt generatiesoverschrijdende titels zoals Fortnite en Call of Duty spelen met hen. Evenzo, als mama, papa of een grootouder een Blu-ray-speler nodig hebben, zal je PS4 of Xbox One het lukken.

Je kunt ook echt iets goeds doen door je console aan een goed doel of ziekenhuis te schenken. Organisaties zoals Gamers bereiken bieden videogamestations voor kinderziekenhuizen en accepteren donaties van games en consoles. Als je in het VK bent Beterschap gamers is een organisatie die games en consoles accepteert en deze levert aan ziekenhuizen in het hele land. We raden ook aan contact op te nemen met uw plaatselijke ziekenhuis, bibliotheek of Goodwill-locatie om te zien of zij donaties accepteren.

Als u uw oude console niet wilt verkopen, doneren of cadeau doen, kunt u de impact op het milieu verminderen door deze te recyclen. Beste koop zal je console gratis recyclen, net als dat Microsoft als uw systeem niet in aanmerking komt voor inruilwaarde. Als je een oude Nintendo-console wegdoet, biedt het bedrijf zijn eigen console aan gratis recyclingprogramma.

Of je nu besluit wat geld terug te krijgen of je PS4 of Xbox One aan iemand anders cadeau doet of schenkt, je oude consoles kunnen een heel eind komen als je eenmaal bent geüpgraded naar de nieuwe generatie.

Written By
More from Vanessa Hale

NHL 21-patchnotities vrijgegeven voor de update van vandaag, en het is een grote

Op 5 november komt er een nieuwe patch naar NHL 21, en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *