Het aantal wandelroutes op het Noord-Hollandpad is verdubbeld

NOORD-HOLLAND – Steeds meer mensen ontdekken het gemak van lopen met een app, ook liefhebbers van het Noord-Hollandpad. Zo werden in 2020 online wandelroutes bijna 5.000 keer gedownload via GPX.

Dit is het dubbele van vorig jaar. GPX-bestanden zijn onlangs volledig aangepast en kunnen worden gebruikt op een mobiele telefoon of GPS-apparaat.

GPX-routes zijn handige hulpmiddelen voor wandelaars. Met behulp van het Global Positioning System (GPS) kan de locatie via satelliet zeer nauwkeurig worden bepaald. Dit is zichtbaar op de smartphone, waarna het pad kan worden gevolgd via de coördinaten of de coördinaten.

GPX Noord-Hollandpad-bestanden
Noord-Hollandpad beschikt al 3 jaar over gebruiksvriendelijke GPX-methoden. Alle podia kunnen worden gedownload van www.noordhollandpad.nl​ Om GPX-tracks te gebruiken, is het nodig om de applicatie te downloaden. Zoek hiervoor in de app store naar: GPX-viewer en download een app naar keuze.

Wegen zijn verbeterd dankzij wandelaars
Wandelaars hebben ontdekt dat sommige wegen niet optimaal werken op hun gsm. Ze zagen bijvoorbeeld alleen een afslag of een alternatieve weg. Anita Verhoeven vindt het heerlijk om over de Noord-Hollandpadstraat te lopen met het pad op haar mobiele telefoon. “Soms, zoals onlangs het geval is in de sneeuw, kun je de markeringen of pijlen missen”, zegt Anita. “En op een aantal locaties zijn veel langeafstandspaden met elkaar verweven, dus door de GPX-app te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste borden volgt.”

Het hele pad is zichtbaar
De GPX-bestanden in Noord-Hollandpad zijn nu helemaal up-to-date en werken op mobiele telefoons en gps-apparaten. Het hele pad, inclusief de alternatieve route, is zichtbaar.

READ  De top drie motorgebieden van Europa

284 kilometer wandelen
Het Noord-Hollandpad is een lange wandelroute door het diverse binnenland van Noord-Holland. Het pad voert voetgangers langs water, zandduinen, schapen, bloemenlampen, historische dorpen, windmolens, pompstations, landbouwgrondpaden, dammen, loopgraven, veerboten en heide. Inderdaad, langs alles wat Nederland zo bijzonder maakt.

De lengte van de hoofdweg is 284 km. Het startpunt is Texel en het wandelpad eindigt bij Huizen. Het is ook mogelijk om het Noord-Hollandpad in omgekeerde volgorde te bewandelen of één of meerdere losse etappes te kiezen. op de site www.noordhollandpad.nl Voor elke fase is er een gedetailleerde cursusbeschrijving. Het laatste nieuws is te vinden op Facebook.

De provincie Noord-Holland is eigendom van de regio Noord-Holland.

More from Madison Garrett

Clubhuis: de super-app waar je toegang toe wilt hebben, maar (waarschijnlijk) niet

“Het is nieuw, het is cool, je wilt het.” Jaap Van Zissen,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *