Het meest spookachtige herenhuis van Ierland waar ‘de duivel’ woonde, is te koop

Het meest spookachtige herenhuis van Ierland waar 'de duivel' woonde, is te koop

Te koop: het spookachtigste landhuis van Ierland ‘waar de duivel zelf woonde’.

Paranormale professionals en spookliefhebbers merken op: Loftus Hall in Fethard on Sea, in het Ierse Wexford, staat op de markt voor $ 3 miljoen.

Het Georgische herenhuis met 22 slaapkamers op een statig, aangelegd terrein is door de eigenaren Aidan en Shane Quigley op het blok gezet, die het huis sinds 2012 verhuren voor spooktochten.

Het pand – oorspronkelijk gebouwd in 1170 door een Normandische ridder – zou spookachtig zijn sinds 1766, toen het bekend stond als Redmond Hall.

De legende gaat dat een mysterieuze vreemdeling naar het huis kwam en de eigenaren Lord en Lady Tottenham riep, evenals hun dochter Lady Anne, volgens de Irish Mirror. Met een storm woedden ze de man binnen en terwijl ze een kaartspel speelde, hurkte Lady Anne om een ​​kaart te pakken die viel en ontdekte gespleten hoeven van Satan zelf.

Ze schreeuwde, de duivel verdween in een rookwolk en Lady Anne werd gek, sloot zichzelf op in het huis en stierf al snel. Ze zou de gangen van het huis achtervolgen.

In de loop der jaren is het landhuis een school voor meisjes en een hotel geweest, voordat het in 2011 door de gebroeders Quigley werd gekocht voor $ 800.000.

‘Velen hebben gezegd dat er bepaalde delen van de zaal zijn, de sfeer, de temperatuur en het algemene gevoel van onbehagen’, vertelden de broeders aan de Irish Mirror. ‘Veel mensen hebben dingen gezien waardoor ze zich afvroegen.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *