Het mysterie van de stroomstoring in Oeganda blijft onopgelost

Het mysterie van de stroomstoring in Oeganda blijft onopgelost

Uitval in OegandaReuters-bestand

Oeganda werd donderdag getroffen door een landelijke stroomuitval waarvan de oorzaak nog niet bekend is, zei het door de staat gerunde energiebedrijf.

De Uganda Electricity Transmission Company Limited (UETCL) zei in een verklaring dat er onderzoeken gaande zijn om de oorzaak van de enorme stroomuitval vast te stellen, meldt persbureau Xinhua.

“We ervaren een landelijke totale stroomuitval. Er wordt onderzoek gedaan om de oorzaak vast te stellen en zo snel mogelijk te herstellen”, aldus de verklaring.

Umeme Limited, het belangrijkste elektriciteitsbedrijf van het land, zei dat het samenwerkt met andere belanghebbenden om de stroomvoorziening in het Oost-Afrikaanse land te herstellen.

“We werken samen met UETCL en alle belanghebbenden om de stroom zo snel mogelijk te herstellen. Alle veroorzaakte ongemakken worden betreurd”, aldus een tweet.

Het land heeft te maken gehad met landelijke stroomuitval, recentelijk op 21 juni.

Op 9 mei werd het ook getroffen door een stroomstoring waarvan de oorzaak volgens de UETCL niet bekend was.

Namibië ondervond op 14 april een landelijke stroomuitval nadat drijvend onkruid van ongeveer 12 acres (4,86 hectare) de elektriciteitscentrale Nalubale in het oostelijke district van Jinja had getroffen.

READ  De recente trailer van Indiana Jones and the Great Circle doet het lijken alsof ze vergeten zijn er een game in te stoppen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *