Het Nvidia RTX 4000-duo wint voor de top GPU-plek, maar AMD mist

Meer Steam-gebruikers gebruiken nu Nvidia RTX 4000 grafische kaarten, maar AMD’s glimmende nieuwe GPU’s worstelen om hetzelfde te doen in de winkel. De nieuwste Steam-hardware-enquête meldt een toename van Nvidia RTX 4070 Ti- en RTX 4080-bezitters, terwijl de best beoordeelde kaart begint te slippen.

De GeForce RTX 4000- en Radeon RX 7900-opties deden eind vorig jaar mee aan de toprace voor grafische kaarten, maar de situatie van de volgende generatie is niet zo duidelijk. Om te beginnen zegt Nvidia dat GPU’s zoals de RTX 3060 nog steeds deel uitmaken van de huidige generatie-familie, en dat AMD nog niets heeft uitgebracht dat de RTX 4090 aankan. Hoewel alles niet synchroon loopt, lijkt de line-up van Lovelace op dit moment een voorsprong te hebben op AMD, aangezien alle drie de nieuwkomers de lijst met GPU’s van Valve hebben gehaald.

Laatst Scan Steam-apparaten De GPU-cijfers laten zien dat 0,19% van de gebruikers nu de RTX 4080 rockt, terwijl de RTX 4070 Ti iets lager scoort met 0,17%. Bovendien kreeg de populariteit van de RTX 4090 een stijging van 0,07% in vergelijking met januari, waarmee de opwaartse trend van de RTX 3050 Ti werd overtroffen.

RTX 4000 GPU’s zijn nog steeds niet wat we zouden omschrijven als populair, met een totaal gecombineerd gebruik dat nog steeds minder dan 1% waard is. Voor de context: de regerende hardware sweeps-kampioen is de Nvidia GTX 1650, en verschillende andere RTX 3000-kaarten bevinden zich bovenaan de populaire totempaal. Deze vorige budgetoptie verloor vorige maand echter nogal wat gebruikers, dus we zullen waarschijnlijk in 2023 een grotere verschuiving naar nieuwere kaarten zien.

READ  Chip's Challenge is nu volledig gratis op Steam

Er is echter geen teken van leven als het gaat om de AMD Radeon RX 7900 XT en XTX, en geen van beide kaarten heeft genoeg gebruikers om te scoren. Een bijdragende factor kan zijn dat we nog steeds wachten op FSR 3.0 – het antwoord van het rode team op Nvidia DLSS 3 en de Frame Generation. Beide laatste tools kunnen de fps een boost geven die verder gaat dan de native mogelijkheden, iets dat van invloed kan zijn op potentiële kopers zonder merkloyaliteit.

Natuurlijk verandert de hardwarescan van Steam voortdurend, en Radeon RX 7900 grafische kaarten zouden binnenkort op de lijst kunnen komen. Nogmaals, het lijkt misschien alsof Nvidia de race aan het winnen is, maar de rollen kunnen omdraaien wanneer AMD-fans hun oudere kaarten gaan upgraden.

Written By
More from Max Mcgee
Aperture Desk Job is een gratis spel voor alle Portal-fans, niet alleen voor Steam Deck-bezitters
Voordat je het vraagt, nee, Aperture bureaufunctie niet Poort 3. (Helaas.) Valve’s...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *