Het oude restaurant van Jumaane Williams had geld en stadsproblemen: records

Het oude restaurant van Jumaane Williams had geld en stadsproblemen: records

Tijdens zijn dagen als restauranteur behaalde openbare advocaat Jumaane Williams 11 gezondheidsschendingen en meer dan $ 10.000 aan belasting in New York – en is hij de staat nog steeds schuldig na bijna een dozijn jaar, blijkt uit openbare archieven.

Als Public Advocate is Williams de op twee na grootste verkozen ambtenaar van de stad, achter alleen burgemeester Bill de Blasio. Veel van zijn vooruitstrevende en uiterst linkse bondgenoten dringen er bij hem op aan om in 2021 een gooi te doen naar de topbaan. En zijn profiel is alleen maar gegroeid met de Black Lives Matter-protesten in New York City, waar hij naar voren is gekomen als bewegingsleider.

Maar een man die ooit de stad zou kunnen besturen, lijkt het moeilijk te hebben met zijn eigen fiscale en juridische verantwoordelijkheden.

Williams ‘Earth Tonez Cafe in de wijk Park Slope in Brooklyn opende begin 2008 en sloot voor het einde van het jaar, maar de vegetarische plek veroorzaakte veel van die tijd problemen.

Tijdens twee inspecties in 2008, één in januari en één in mei, hebben inspecteurs van het ministerie van Volksgezondheid en Geestelijke Hygiëne elf overtredingen geconstateerd, waaronder insecten in de keuken, een ontbrekende wc-bril en geen geldige voedselvergunning, volgens afdelingsgegevens.

Inspecteurs sloegen het restaurant tijdens de eerste inspectie met een groot aantal sanitaire overtredingen.

“Toiletvoorziening niet goed onderhouden in die zin dat unisex-toiletvoorziening van werknemers / beschermheer aan de achterkant van het etablissement werd waargenomen zonder toiletbril”, luidde een overtreding van januari.

“Riolering en vloeibaar afval niet naar riolering of riolering afgevoerd om besmetting van het pand te voorkomen,” verklaarde een ander.

READ  UK Charts: Fire Emblem Warriors: Three Top Ten Hopes Shattered

Bij de inspectie in mei werden 15 fruitvliegjes gevonden die zoemen rond het voedsel, een van de vier gevallen waarin inspecteurs ontdekten dat de “omstandigheden in de faciliteit bevorderlijk waren voor het bestaan ​​van ongedierte”, blijkt uit verslagen.

Toen gezondheidsfunctionarissen in december kwamen opdagen voor een derde inspectie, werd Earth Tonez Cafe gesloten.

“Net als veel andere eigenaren van kleine bedrijven, ondervond de openbare advocaat problemen toen hij meer dan tien jaar geleden een restaurant opende, waarover hij openlijk is geweest en waar veel New Yorkers zich mee kunnen identificeren – inclusief deze schendingen die destijds werden aangepakt,” vertelde een woordvoerder van Williams aan The Post.

Het restaurant had twee jaar geleden meer dan $ 10.000 aan staatsbelastingen, volgens openbare registers. Volgens een woordvoerder van de New York Tax Department is het bedrag vandaag gedaald tot $ 2.151,03.

De publieke advocaat heeft andere geldproblemen. Een huis met twee woningen dat hij nu in Brooklyn bezit in afscherming, heeft volgens openbare registers $ 1.462,03 aan achterstallige kosten voor water en riolering – een stijging van meer dan $ 250 vanaf het moment dat The Post de kosten voor het eerst in maart rapporteerde.

Het huis in Canarsie, Brooklyn dat eigendom is van openbare advocaat Jumaane Williams.
Het huis in Canarsie, Brooklyn, dat eigendom is van openbare advocaat Jumaane Williams.Helayne Seidman

Destijds vertelde Williams aan The Post dat het wetsvoorstel en andere problemen met het huis “zouden worden opgelost in het afschermingsproces”.

Williams heeft vanaf 2018 ook geen twee snelheidsovertredingen betaald – in totaal $ 150, blijkt uit records. Hij is opgepakt wegens te hard rijden minstens 27 keer sinds 2013.

READ  "Beschamend om te zeggen kan alleen Indiaas zijn als ik Hindi ken": DMK-parlementslid Kanimozhi

“Financiële losbandigheid en fiscale onverantwoordelijkheid zijn nauwelijks problemen voor progressieve primaire kiezers,” vertelde GOP-strateeg Luke Thompson aan The Post.

Williams met burgemeester Bill de Blasio
Williams met burgemeester Bill de Blasio.William Farrington

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *