Netten kaatsen terug van lelijke scrimmage-opener om Spurs te laten vallen

Netten kaatsen terug van lelijke scrimmage-opener om Spurs te laten vallen

Jacque Vaughn heeft consequent gezegd dat zijn belangrijkste doelen voor de drie scrimmages van zijn team gezondheid zijn, gevolgd door ervaring met samen spelen. Na een lelijk debuut in de opener handhaafde hij die houding, waarbij hij de betekenis ervan afzwakte.

Goed spelen en vertrouwen winnen moest echter de volgende zijn, daarom was het optreden van zaterdag zo belangrijk.

Met meer van hun complete team samen – Joe Harris en nieuwkomer Tyler Johnson pakten zich aan nadat ze het verlies voor de Pelikanen hadden gemist – leken de Nets in niets op de groep die woensdagavond zo veel worstelde in een feelgood, 124-119 overwinning op de Spurs in het ESPN Wide World of Sports-complex in Orlando, Fla.

“Ik vind het leuk dat onze jongens de manier waarop de game is opgelost niet leuk vonden. Dus we wilden beter spelen, ‘zei Vaughn via Zoom. “Dat was een grote test voor onze groep, kom naar buiten en speel met energie en moeite.”

Dat hebben ze zeker gedaan. De Nets sloegen vijf van hun eerste zes schoten uit het veld, stonden met 11-2 voor en plaatsten hun 68-punts prestatie in een verlies van 31 punten voor de Zion Williamsonloze Pelikanen in hun achteruitkijkspiegel. Ze stuwden het tempo, hun balbeweging was helder, de verdediging verbeterde en een aantal spelers leverde een bijdrage aan de overwinning. Ze bereikten 37 keer de vrije worplijn, een teken van hun agressie, en schoten ook 31,8 procent (14-uit-44) uit een 3-punts bereik.

Tyler Johnson lijkt een zet te doen tijdens de 124-119 scrimmage-overwinning van de Nets op de Spurs op zaterdag.
Tyler Johnson lijkt een stap te zetten tijdens de scrimmage-overwinning van de Nets ‘124-119 op zaterdag.NBAE via Getty Images

Hoewel Caris LeVert zes Nets leidde in het dubbelspel met 27 punten in 23 minuten en Harris 12 punten scoorde in zijn scrimmage-debuut, was de prestatie van Johnson misschien wel de meest indrukwekkende. In zijn eerste game-actie sinds 2 februari scoorde de 6-foot-4 shooting guard 17 punten en zonk drie van de vijf pogingen van 3-punts bereik, wat misschien aantoont dat hij een factor kan zijn wanneer de games op vrijdag echt beginnen.

READ  Halo-poster viert het debuut van Master Chief op Paramount +

“Zelfs al speelden we al die jaren tegen hem, gezien wat hij deed in Miami, Phoenix, weten we wat een capabele aanvallende speler hij is, wat hij ons team kan brengen”, zei Harris over Johnson, die een plus-17 noteerde beoordeling in 18 minuten. “We hebben geluk dat we hem hebben. Hij ziet er nu geweldig uit. Hij beweegt heel goed. Hij is een uitstekende verdediger, communicator. Hij is een goede vent om mee om te gaan. “

Anderen waren ook onder de indruk. Rodions Kurucs, die tijd vier en vijf doorbracht vanwege het gebrek aan grootte van de Nets, had 10 punten, zes rebounds en drie assists, en de nieuwe startpuntwachter Chris Chiozza had zeven rebounds en zeven assists. De pijlers – LeVert, Harris en Jarrett Allen – produceerden zoals verwacht. LeVert was efficiënt en productief, scoorde zijn 27 punten op 18 velddoelpogingen, Harris had 12 punten en rekte de vloer uit en Allen noteerde een double-double met 10 punten en 11 rebounds.

“Enorm voor ons, we zullen alle jongens die we hebben nodig hebben, alle jongens die gezond zijn in de toekomst”, zei LeVert. “We zijn met een paar jongens, dus iedereen die speelt, zal een bijdrage moeten leveren om ons te maximaliseren [our potential]. ‘

Dat wil niet zeggen dat het een perfecte poging was. Een paar keer belde Vaughn time-outs om de communicatieproblemen bij de verdediging aan te passen. De Nets lieten de Spurs wel 11 3-pointers raken. Maar na woensdag was het zeker een grote stap in de goede richting.

READ  Delhi sportschool werkt in het geheim; politie-inval, boekeigenaar wegens overtreding

Jamal Crawford en Donta Hall werden buiten de scrimmage gehouden. De Nets spelen de Jazz op maandag in hun laatste tune-up voordat het reguliere seizoen vrijdag tegen de Magic wordt hervat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *