Het Witte Huis richt zich op Fauci omdat hij het niet eens is met Trump over het virus

dr anthony fauci donald trump rift coronavirus pandemic dale tsr vpx_00000515

In een verklaring zaterdag vertelde een functionaris van het Witte Huis aan CNN dat “verschillende functionarissen van het Witte Huis bezorgd zijn over het aantal keren dat Dr. Fauci het bij het verkeerde eind heeft gehad”. De functionaris gaf vervolgens een lange lijst met voorbeelden, onder verwijzing naar de opmerkingen van Fauci aan het begin van de pandemie en naar eerdere interviews.

Deze opsommingstekens, die leken op oppositieonderzoek naar een politieke tegenstander, waren onder meer Fauci die het virus al vroeg bagatelliseerde en een citaat uit maart waarin Fauci zei: ‘Mensen mogen niet rondlopen met maskers’, naast andere opmerkingen.

De stap van het Witte Huis komt omdat president Donald Trump en Fauci niet spreken. De spanning tussen de twee mannen is in het openbaar gegroeid doordat de twee op elkaar hebben gereageerd via interviews en verklaringen.

‘Als land, als je ons met andere landen vergelijkt, denk ik niet dat je kunt zeggen dat we het geweldig doen. Ik bedoel, dat zijn we gewoon niet’, zei Fauci in één interview. In een andere reageerde Fauci op de bewering van de president dat “99%” van de coronavirusgevallen in de Verenigde Staten “volkomen ongevaarlijk” was, en zei dat hij niet wist waar de president het nummer vandaan had, en suggereerde dat de interpretatie van Trump “duidelijk niet het geval was” . “

Trump heeft Fauci publiekelijk bekritiseerd op de nationale televisie.

‘Dr. Fauci is een aardige man, maar hij heeft veel fouten gemaakt’, zei Trump vorige week. Hij ondermijnt de volksgezondheidsexpert die Amerikanen zeggen in peilingen die ze meer vertrouwen dan de president.

READ  Pokémon Stadium komt op 12 april naar Nintendo Switch Online

In recente interviews stelde hij openlijk vraagtekens bij het advies dat hij aan het begin van de uitbraak van Fauci had gekregen.

“Ik denk dat we ons op een goede plek bevinden. Ik ben het niet met hem eens”, zei Trump dinsdag in een interview toen hem werd gevraagd over Fauci’s bewering dat de VS nog steeds “kniediep in de eerste golf” van de pandemie zit.

Een hoge ambtenaar vertelde CNN dat sommige functionarissen binnen het Witte Huis Fauci niet vertrouwen. Volgens de bron denken die functionarissen dat Fauci niet in het belang van de president is, wijzend op interviews waarin hij het openlijk niet eens is met wat Trump heeft gezegd.

Andere overheidsfunctionarissen hebben CNN verteld dat ze, hoewel ze het oneens zijn met Fauci’s methoden, niet twijfelen aan zijn motieven en dat zijn enige zorg de volksgezondheid was.

De voorzitter van de House Intelligence Committee, Adam Schiff, een Californische democraat, zei zondagavond dat elke poging van het Witte Huis om Fauci aan de kant te zetten of in diskrediet te brengen ‘gewoon afschuwelijk’ is.
Schiff vertelde Wolf Blitzer van CNN in “The Situation Room” dat zo’n beweging zo kenmerkend is voor Donald Trump. Hij kan niet uitstaan ​​dat het Amerikaanse volk Dr. Fauci vertrouwt en zij Donald Trump niet vertrouwen – en dus hij moet hem neerhalen. ‘

“We hebben meer dan ooit mensen nodig om de waarheid aan de macht te brengen, om met het Amerikaanse volk te kunnen praten over wat we met deze pandemie te maken krijgen, hoe we deze onder controle kunnen krijgen, hoe we onszelf en onze families kunnen beschermen”, vervolgde Schiff. . ‘Dat is wat Dr. Fauci heeft geprobeerd te doen en door hem opzij te zetten bemoeit de president zich opnieuw met een effectieve reactie op deze pandemie.’

READ  De nieuwe Mortal Kombat 1-update verbetert de Cyrax Kameo, voegt een Halloween-podium toe en brengt een veelgevraagde functie terug

In antwoord op vragen over het Witte Huis dat Fauci, de adjunct-secretaris van Public Affairs bij Volksgezondheid en Human Services, Michael Caputo actief in diskrediet leek te brengen, zei hij dat er geen verhaal was over het Witte Huis versus de wetenschappers, en gaf hij een verklaring.

“We hebben veel vertrouwen in het vermogen van al onze wetenschappers en artsen van de coronavirus-taskforce om de noodzakelijke informatie over de volksgezondheid te verstrekken. Mensen zoals admiraal (Brett) Giroir, chirurg-generaal (Jerome) Adams en anderen dragen deze berichten zeer effectief over,” Caputo zei in de verklaring, hoewel hij vragen over Fauci niet rechtstreeks beantwoordde.

Fauci heeft geen verzoek om commentaar van CNN teruggestuurd.

Dit verhaal is bijgewerkt met opmerkingen van Rep. Adam Schiff.

Kevin Liptak en Paul LeBlanc van CNN hebben bijgedragen aan dit verhaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *