Waarom Gandhis Sachin Pilot niet heeft ontmoet

Waarom Gandhis Sachin Pilot niet heeft ontmoet

Sonia en Rahul Gandhi besloten om redenen te leggen voor onderhandelingen met Sachin Pilot: bronnen

New Delhi:

Sachin Pilot, die openlijk in opstand is gekomen tegen het congres en de steun claimt van 30 MLA’s – genoeg om de regering Ashok Gehlot in Rajasthan ten val te brengen – heeft tot dusver geen afspraak met de Gandhi’s gekregen.

De 42-jarige vice-premier van Rajasthan is sinds gisteren in Delhi, met een groep MLA’s die hem trouw zijn.

Toen hij negen dagen geleden voor het laatst met de afgezant van de Gandhi sprak, legde hij naar verluidt zijn kaarten neer.

Bronnen vertelden NDTV dat congresvoorzitter Sonia Gandhi en haar zoon en parlementslid Rahul Gandhi vóór elke bijeenkomst besloten om de grond voor eventuele onderhandelingen te leggen.

De Gandhi’s brachten hun positie over via hun vertrouwde afgezant, zeggen bronnen, maar deze keer heeft Sachin Pilot geweigerd om iets anders te accepteren dan de functie van de Chief Minister.

Negen dagen geleden vertelden de Gandhi’s hem naar verluidt dat hij ooit minister-president zou worden, maar dat het tijd zou kosten en dat hij jong genoeg was om te wachten. Hij was tenslotte al vice-eerste minister, congresleider in Rajasthan en had de leiding over vijf ministeries.

Pilot is van mening dat zijn beslissing om genoegen te nemen met de plaatsvervanger van Ashok Gehlot in 2018, na de overwinning van het Congres in Rajasthan, niet zijn vruchten heeft afgeworpen. Sindsdien is de kloof tussen eerste minister Gehlot en zijn mokkend afgevaardigde alleen maar groter geworden.

Toen Jyotiraditya Scindia in maart het congres in Madhya Pradesh verliet, 22 MLA’s nam en de regering van Kamal Nath neerhaalde, was de heer Pilot naar verluidt ook in gesprek met de BJP.

READ  MLB-legende Jim 'Mudcat' Grant sterft op 85-jarige leeftijd

“Hij had samengewerkt met Jyotiraditya Scindia om te verhuizen”, zeiden bronnen, eraan toevoegend dat de BJP zelfs had gehoopt dat hij zou leveren tijdens de Rajya Sabha-verkiezingen, maar tot hun teleurstelling gebeurde het niet.

De beschuldigingen dat de BJP in gesprek was met de heer Pilot voor een overname in Rajasthan bereikte een hoogtepunt in de Rajya Sabha-verkiezingen van vorige maand voor drie sets, toen premier Gehlot een poging van de BJP beweerde de MLA’s van zijn partij te kopen voor een staatsgreep. Sachin Pilot bracht dergelijke gesprekken openlijk in diskrediet en zei dat alle MLA’s van het Congres intact waren, wat volgens hem werd bewezen toen de partij twee van de drie Rajya Sabha-zetels won.

Gehlot beval een onderzoek naar vermeende pogingen om zijn regering te verdrijven. Voor de heer Pilot was het breekpunt het moment waarop hij door de Special Operations Group werd opgeroepen voor ondervraging in het onderzoek. Er ging ook een dagvaarding naar de heer Gehlot, maar volgens bronnen dicht bij de heer Pilot deed het er niet toe, aangezien de onderzoekers verslag uitbrengen aan de eerste minister.

“Niemand wil zijn huis verlaten, maar kan dit soort vernedering niet blijven verdragen; mijn MLA’s en supporters zijn buitengewoon gekwetst en ik zal naar hen moeten luisteren”, vertelde Pilot vanmorgen aan journalist Javed Ansari.

De leiders van het congres waren zich bewust van brouwproblemen, zeggen bronnen, maar wilden een gemeenschappelijke basis voordat ze de heer Pilot ontmoetten.

Toen Scindia het congres verliet, beweerde hij dat hij al bijna een jaar geen afspraak met de Gandhi’s had gekregen.

READ  Chelsea: Paulo Di Canio valt Romelu Lukaku aan vanwege zijn slechte wedstrijdrecord | Amerikaans voetbal

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *