Hiermee krijgt de originele Xbox 256 MB geheugen

Hiermee krijgt de originele Xbox 256 MB geheugen

Het originele Xbox-platform veranderde de wereld van hardware voor altijd, omdat het in wezen pc-componenten waren die in een iets andere architectuur waren geassembleerd. Het had een Pentium-processor van 733 MHz en slechts 64 MB RAM. [Prehistoricman] Hij werkte hard, Ik probeer erachter te komen hoe ik dat in plaats daarvan naar 256 MB kan verhogen.

dit is niet [Prehistoricman’s] Dit was mijn eerste poging. Voorheen kon hij het RAM-geheugen van de Xbox vergroten tot 128 MB. Om erachter te komen hoe verder te gaan, moest hij een adresseringsschema bedenken. De datasheet van de originele Xbox-geheugenstick hielp hierbij als het ware envytools-project Xbox-broncode gelekt.

Er was een BIOS-hack nodig om de automatische voorlaadpin te verplaatsen om meer adrespinnen vrij te maken voor meer geheugenruimte. Bovendien gebruikten de enige geschikte beschikbare geheugenchips BGA-pakketten, dus een kleine printplaat met gekartelde randen was nodig om de chip aan te passen aan het moederbord van de Xbox, dat het TQFP-pakket verwachtte.

Uiteindelijk vereiste deze hack een heleboel eenvoudige hacks. Het zal ook helemaal niet helpen de prestaties van commerciële games te verbeteren, aangezien ze allemaal zijn ontworpen binnen de grenzen van de originele console. Het is echter indrukwekkend om te zien dat dit oude platform nu wordt gehackt om meer te doen. Het is ook grappig om het te vergelijken met een hedendaagse computer, die eenvoudigweg 256 MB RAM kan accepteren met behulp van extra geheugenslots. Videoclip na de pauze.

[Thanks to Stephen Walters for the tip!]


READ  YouTube op Xbox Series X is zojuist beter geworden - hier is hoe

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *