Hoe te repareren dat Xbox Game Chat niet werkt

Als je op een feest speelt, is communicatie essentieel om succes te garanderen. Hoe getalenteerd jij of je teamgenoten ook zijn, communicatie is essentieel om je team gedekt te houden. Bovendien zou een gamesessie niet gepast zijn zonder vriendelijk geklets.

Voicechat is de meest effectieve vorm van communicatie in online games. Xbox-gamers zijn zich er misschien van bewust dat Game Chat van tijd tot tijd niet werkt, wat een vervelende bug kan zijn om mee om te gaan. Aangezien je deze fout waarschijnlijk zult ontdekken nadat je je hebt aangemeld bij een lobby, moet je deze snel oplossen als je de eerste wedstrijd van de dag niet wilt missen.

Zelfs als Xbox Game Chat niet werkt voor jou, werkt je microfoon mogelijk nog steeds goed in games die hun eigen voicechat-systemen hebben. Als je op het punt staat een game te spelen met zijn voicechat, ga ervoor, want het oplossen van problemen met Xbox Game Chat kan meer dan 10 minuten duren.

Hier leest u hoe u Xbox Game Chat kunt repareren.

Start je console opnieuw op

Het klinkt misschien eenvoudig, maar het herstarten van je console is een van de beste manieren om fouten op te lossen, zoals het niet werken van Xbox Game Chat. In gevallen waarin je Xbox Game Chat niet meer werkt vanwege een softwareprobleem, zou het resetten van de console voldoende moeten zijn om het probleem op te lossen.

Wacht ongeveer 20 tot 25 seconden voordat u hem weer aanzet om hem wat ruimte te geven om te ademen. Zodra u weer bent ingelogd, wordt u onmiddellijk lid van de groep en test u uw microfoon.

READ  Gratis bundels om te claimen met Xbox Game Pass Ultimate Perks, waaronder 42 Series, Diamond Ballplayer en meer

Problemen met microfoon oplossen

Ook als de microfoon je nog nooit eerder problemen heeft bezorgd, bestaat de kans dat deze het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt. Voordat je online gaat en voor jezelf een nieuwe microfoon bestelt, moet je eerst kijken of de microfoon werkt op andere apparaten.

Probeer uw microfoon op uw telefoon of computer aan te sluiten en test deze. Als je microfoon op andere apparaten werkt, maar niet op je Xbox, moet je de volgende stappen proberen.

Update de firmware van je console

Hoewel het zelden voorkomt, hebben zelfs consoles firmware-updates nodig. Deze updates zijn meestal bedoeld om bugs op te lossen, maar als u niet op tijd bijwerkt, kan uw console werken. Ga naar de console-interface om te controleren of er updates beschikbaar zijn voor uw console.

Start uw console opnieuw op nadat u uw console hebt bijgewerkt. Gamers met externe consoles willen misschien de websites van fabrikanten raadplegen. Als er geen software-updates of aankondigingen zijn voor de console van derden, moet u een thread openen op hun communityforums of een ondersteuningsticket naar de fabrikanten sturen met details over het probleem dat u ondervindt.

Het wisselen van controllers is ook een geldige optie omdat ze kunnen blijven werken, zelfs nadat de audioverwerkingsonderdelen zijn beschadigd. Als je microfoon met een van je controllers werkt en niet met de andere, moet je blijven spelen met de werkende microfoon en de controller vervangen door microfoonproblemen.

Controleer je verbindingsinstellingen

Om onbekende redenen heb je jezelf mogelijk geblokkeerd voor het horen van andere spelers in de voicechat. Dit voorkomt ook dat ze je kunnen horen, dus je moet je verbindingsinstellingen controleren om er zeker van te zijn dat je instellingen er niet voor zorgen dat Game Chat wordt gestart.

READ  Xbox Studios Cox over ethische inkomsten: 'Ontworpen om spijt te minimaliseren'

Ga naar Instellingen en zoek het tabblad Account. Ga naar Online privacy en beveiliging. Kies Xbox Live-privacy en selecteer Details en personalisatie bekijken. De instelling die u zoekt, is connectiviteit en multiplayer. Stel het zo in dat je iedereen in je band kunt horen, zodat zij jou ook kunnen horen.

Wees creatief met alternatieve oplossingen

In zeldzame gevallen kunt u deze fout mogelijk niet verhelpen door methoden voor probleemoplossing toe te passen. Microsoft corrigeert problemen meestal binnen een paar dagen als de fout een softwarefout is.

Spelers die het wachtspel niet willen spelen, hebben echter nog enkele trucjes. Aangezien communicatie-apps zoals Discord ook beschikbaar zijn op mobiele apparaten, kun je je team vragen om voor de rest van je gameplay-sessie over te schakelen naar Discord en je telefoon of tablet te gebruiken voor in-game communicatie.

De audio zal niet duidelijk zijn, maar je kunt nog steeds bijdragen aan het succes van je team door tijdens een wedstrijd shots op te roepen of ze van informatie te voorzien.

Wat gebeurt er als Game Chat wel werkt, maar voicechat in de game niet?

Wanneer het voicechatsysteem van de game je problemen bezorgt, is je pad naar een mogelijke oplossing relatief eenvoudiger.

Je moet eerst je in-game audio-instellingen controleren om te zien of er iets is dat je verhindert om je teamgenoten te horen. Als je instellingen op hun best zijn, is de kans groot dat de gameservers een probleem hebben.

Overbelaste servers kunnen zich op vreemde manieren gaan gedragen, inclusief fouten tijdens het gebruik van de basisfuncties van het spel. Het duurt meestal maar een paar uur voordat de servers weer hun beste gedrag vertonen, wat betekent dat je misschien alleen in de eerste twee ronden van een offline gamesessie hoeft te werken.

READ  Xbox Series S uitverkocht bij Best Buy - waar vind je de volgende voorraad?

Ga naar de communityforums voor je favoriete game en de Twitter-pagina van de ontwikkelaars kan ideaal zijn in deze scenario’s waar je communityleden zult zien die alternatieve oplossingen delen die voor hen hebben gewerkt.

Written By
More from Vanessa Hale
The Initiative van Microsoft huurt twee voormalige stafmedewerkers van Naughty Dog in
De geheimzinnige AAA-studio van Microsoft, The Initiative, heeft meer voormalige Sony first-party...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *