Hoe u eenvoudig een pc-game gratis naar uw smartphone kunt streamen

Als je sommige van je favoriete pc-games graag op je telefoon speelt in plaats van op je pc, ben je niet de enige. Sommige mensen houden er niet van om aan hun bureau gebonden te zijn als ze games spelen en gelukkig kun je games rechtstreeks naar je telefoon streamen zonder extra investering. Deze handleiding verwijst niet naar het streamen van games via 5G/4G, omdat dit vaak afhangt van de netwerkomstandigheden en kwaliteit. Als je echter een game-pc/laptop en een relatief recente smartphone hebt, kun je games gratis lokaal op je telefoon streamen.

Om pc-games op je smartphone te spelen, moet je eerst Moonlight (NVIDIA GPU’s), Steam Link of Parsec installeren. Als het grootste deel van je bibliotheek op Steam staat, wordt je gevraagd om de Steam Link-app op je smartphone te installeren. Steam Link is waarschijnlijk de meest vloeiende ervaring die je in de meeste games zult hebben, maar je kunt Moonlight of AMD Link ook een kans geven. Als je streaming wilt laten werken, moet je telefoon op hetzelfde netwerk zijn aangesloten als je gaming-laptop/notebook.

Bron: https://www.mensxp.com/technology/how-tos/82894-how-to-stream-pc-games-to-smartphone.html

Wanneer je de Steam Link-app op je telefoon start, wordt je netwerk gescand op computers die Steam gebruiken. Kies je pc en voer de 4-cijferige code in die op je telefoon verschijnt in Steam op je pc. Steam Link voert een korte test uit om de kwaliteit van je netwerk te zien, en als het goed is, ben je klaar om te gaan. U kunt zelfs de videokwaliteitsinstelling kiezen tussen “snel” of “mooi” op basis van uw bandbreedte.

Moonlight werkt ook op een vergelijkbare manier. Het is echter alleen exclusief voor gebruikers van NVIDIA grafische kaarten en vereist dat u Nvidia GeForce Experience op uw computer installeert. Vervolgens moet u de applicatie op uw pc openen en naar Instellingen gaan. Schakel vervolgens de GameStream-schakelaar in het menu Shield Tab.

Voor de volgende stap moet je Moonlight op je smartphone installeren. Nadat u de toepassing hebt geopend, wordt een lijst weergegeven met computers waarop GameStream is ingeschakeld. Zoek en kies uw computer. U kunt echter ook op Host toevoegen klikken en het IP-adres van uw computer invoeren als u niet zeker bent van het vorige proces. Net als Steam Link stuurt Moonlight je een pincode die je moet invoeren in de pop-up die automatisch op je computer verschijnt. Nadat je de pincode hebt ingevoerd, kun je games gaan spelen op je smartphone.

READ  The Waylanders geeft een voorproefje van zijn tweede hoofdstuk in de Middeleeuwen in een nieuwe trailer
Written By
More from Max Mcgee
Sun Haven is Stardew Valley, maar met D&D
De Stardew Valley-achtige wereld wordt steeds krachtiger, en hoewel ik bitter ben...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *