Ik heb eindelijk pc-gaming een kans gegeven, en nu ben ik een echte gelovige

Zolang ik een gamer ben, ben ik altijd dol op thuisconsoles. Van NES tot PlayStation 5, consoles zijn altijd mijn belangrijkste spelbasis geweest en ik was blij met het gemak dat ze boden. Als het op pc-gaming aankomt, heb ik altijd van een afstand gekeken, jaloers op framesnelheden en vloeiende graphics, maar geïntimideerd door onderdelen, stuurprogramma’s, instellingen en prijzen.

Maar de tijd is gekomen. Ik had sowieso een nieuwe pc nodig en ik was klaar om te zien of alles wat de volgelingen van PC Master Race predikten, aan de hype voldeed. Het bleek echter niet dat ik een gelovige werd als ik te horen kreeg wat pc-gaming te bieden had gevoel Ik heb de truc zelf gedaan.

klaar speler 2

Mijn eerste stap in de wijdere wereld van computerspellen begon met wat onderzoek. Ik ken mijn technische beperkingen en ben perfect Sla de op maat gemaakte of zelfbouwsjablonen over en kijk naar de vooraf gebouwde pc’s. In theorie zouden deze net zo intuïtief moeten zijn als de console en me in staat stellen vertrouwd te raken met het platform zelf voordat ik besluit om al dan niet dieper te gaan en zelf te gaan sleutelen.

Na wat onderzoek, maar vooral op basis van aanbevelingen, ging ik er uiteindelijk mee akkoord De 2 beste speler van NZXT. Ik kreeg te horen dat dit model gemakkelijk zou evenaren of overtreffen wat mijn PS5 zou kunnen doen. De productpagina was gedeeltelijk onbegrijpelijk voor mij, wat ik had verwacht, afgezien van het type grafische kaart en de hoeveelheid geheugen (wat toevallig een Nvidia RTX 4070 Ti en 32 GB RAM is).

Het gedeelte met de belangrijkste specificaties was uiteindelijk nuttiger voor mij als nieuwkomer op het gebied van pc-gaming, vooral de doos die inschat hoeveel frames per seconde (fps) ik zou krijgen om games zoals Call of Duty: moderne oorlogsvoering En Fortnite met verschillende nauwkeurigheid. Ik had nog nooit eerder een FPS in drievoudige cijfers meegemaakt, dus dat alleen al maakte me enthousiast om de sprong te wagen.

Zoals geadverteerd, is Player 2 Prime gearriveerd en het instellen ervan is net zo eenvoudig als een console. Ik hoefde hem alleen maar uit de doos te halen en in te pluggen, mijn monitoren, toetsenbord en muis, en ik kon aan de slag. Tenminste, daar was ik doorverkocht.

Onmiddellijk trof me een probleem dat klonk als een slecht voorteken. Ik weet niet zeker waarom of hoe, maar het Bluetooth-bereik op mijn specifieke apparaat lijkt komisch kort. Ik heb het over het niet kunnen gebruiken van een koptelefoon op meer dan een voet afstand van de slechte torenniveaus. Gelukkig heb ik bekabelde opties, maar als je iemand bent die alleen draadloze accessoires via Bluetooth gebruikt, wordt dit een groot probleem.

Jacob Roach / Digitale trends

Installatieproblemen zoals deze waren de helft van wat me al die jaren weghield van pc-gaming. Ik drong echter aan op mijn besluit om de moed niet te verliezen. Als deze pc de belofte van hoge fps en verbluffende graphics kan waarmaken, kan ik een aantal technische problemen onderweg vergeven.

uitstappen max

Ik had niet genoeg zelfvertrouwen om zwaar te investeren in games voor deze nieuwe computer. Ik ben tenslotte nog steeds niet helemaal verkocht om me aan het pc-platform te binden. Gelukkig zijn er tonnen Gratis pc-games die me meer dan kunnen laten zien wat deze nieuwe hardware kan doen. Sinds ik duizenden spellen heb gespeeld Halo 2 En Halo 3 Voordat ik terugging naar de PlayStation, dacht ik oneindige uitstraling Het zou een goede plek zijn om te beginnen, omdat ik wist wat ik kon verwachten. Nadat ik er een had gedownload, zat ik in het instellingenmenu.

READ  Hoe computerspellen vanaf de Mac te spelen

Mijn eerste opdracht was om alles op maximaal te zetten. De graphics, schaduwen en textuurkwaliteit – de hele negen meter – zijn ingesteld op het hoogst mogelijke niveau. Ik raakte ook de handige fps-weergaveoptie, aangezien mijn ogen voor framesnelheden boven de 60 niet zo scherp zijn, vooral niet vanaf de console. Dat gezegd hebbende, laadde ik me in een wedstrijd. Het enige dat nodig was, was die ene game om me af te vragen of ik ooit nog terug zou gaan naar platforms.

Op slot en ik bedoel op slot, Met 120 fps heb ik nog nooit de controle gevoeld over een first-person shooter. Het richten ging snel, de bediening reageerde en alles is eerlijk Poëzie Beter in zekere zin. Ik heb er altijd van gehoord, maar kon het pas begrijpen toen ik het ervoer. Dit ondanks mijn onbekendheid met toetsenbord- en muisbedieningen. Die wedstrijd was echter – zo bleek. Als gamen zo kan aanvoelen, hoe kan ik dan teruggaan naar de manier waarop ik eerder speelde? Het zal zijn alsof je teruggaat naar tv’s met standaarddefinitie nadat je 4K hebt geprobeerd.

Ik weet dat ik nu in de wittebroodsweken zit, maar ik hou van pc-gaming.

Nog steeds, oneindige uitstraling Het is nu 2 jaar oud en verlegt op geen enkele manier grafische grenzen. Als mijn computer zo vers was als geadverteerd, zou hij natuurlijk geen probleem hebben met het omgaan met wat die game hem ook te bieden had. Mijn volgende test zal iets nieuws zijn, of beter nog, eraan komen. Ik heb voor de demo gekozen Resident Evil 4 opnieuw maken.

READ  Amerikaanse Truck Simulator-ontwikkelaars hebben veel water in Wyoming gestoken

Toen ik die demo uitvoerde, merkte ik dat ik opgewonden was om naar het menu Instellingen te gaan om alles te zien wat ik kon doen, en alles tot het uiterste te pushen – zelfs door ray tracing toe te voegen. In plaats van de maximale fps-limiet liet ik het deze keer bij de variator. Dit resulteerde volgens de teller in framerates boven de 160fps. Weer overspoelde die opwindende reactie me, en zonder het echt te merken vergat ik helemaal de bandenteller in de gaten te houden. Ik weet zeker dat het me zou zijn opgevallen als het zo drastisch was gedaald, maar dit is wat ik het beste scenario zou noemen: ik ging helemaal op in het spel. Er waren geen technische storingen of “pc-problemen”.

Ik weet dat ik nu in de wittebroodsweken zit. Meer technische problemen zullen zich zeker voordoen, maar er is ook een enorme gemeenschap van spelers met jaren (of decennia) ervaring waarop ik kan terugvallen. Dit wetende, ben ik verrast om dit te zeggen, maar ik voel me meer op mijn gemak bij het deelnemen aan computerspellen dan ik dacht.

Nee, ik heb mijn PS5 nog niet verkocht, maar ik weet wel aan welk platform ik in de toekomst meer speeltijd zal besteden.

Aanbevelingen van de redactie
Written By
More from Max Mcgee
Bespaar $ 758 op Alienware Aurora-platforms met deze pc-deals
Dell gaming-pc-deals kunnen u enkele van de meest begeerde Alienware-modellen van het...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *