Isaias: Na 5 doden aan de oostkust, heeft de storm zijn weg naar Canada gevonden

Isaias: Na 5 doden aan de oostkust, heeft de storm zijn weg naar Canada gevonden

De maximale aanhoudende winden van de storm zijn nu ongeveer 40 mph en naar verwachting zal het zwakker worden, zei het National Hurricane Center, eraan toevoegend dat de storm woensdagavond of donderdag waarschijnlijk zal verdwijnen.

Volgens de National Weather Service in Caribou was er tot begin woensdagochtend een windadvies voor heel Oost- en Noord-Maine van kracht.

“We zien talloze rapporten van Gusty Winds 35-45 mph binnen Douches en achter de neerslag. We konden windstoten zien van wel 50 mph. Dit kan neergehaalde bomen op hoogspanningslijnen veroorzaken”, aldus de dienst. zei op Twitter.

5 doden op het pad van de storm

Ten minste twee mensen kwamen om het leven toen een tornado een stacaravanpark in Windsor, North Carolina trof, aldus ambtenaren van Bertie County. Twaalf mensen raakten gewond en werden naar ziekenhuizen gebracht.

In St. Mary’s County in het zuiden van Maryland stierf de bestuurder van een auto nadat een boom op het dak van het voertuig was gevallen. De weerdienst gemeld ten minste drie afzonderlijke tornado’s kwamen begin dinsdag voor in het zuidelijke deel van de staat. Twee waren in St. Mary’s County, terwijl de andere in Calvert County was, zei de dienst.

De 60-jarige Mario Siles werd gevonden in een Dodge-busje uit 2014 ‘met een trauma aan het hoofd en het lichaam’ en werd ter plaatse dood verklaard, zei een woordvoerster van het New York Police Department. In Delaware werd een 83-jarige vrouw gevonden onder een grote tak in een vijver bij haar huis, Cpl. Jason Hatchell met de Delaware State Police vertelde CNN.

In de hele regio zaten bijna drie miljoen mensen woensdagochtend vroeg in het donker poweroutage.us, waaronder meer dan 800.000 in de staat New York.

Leraar brengt studenten naar het droge

In Cecil County, Maryland, overstroomde Isaias een kinderdagverblijf, wat ertoe leidde dat een leraar haar 25 leerlingen in veiligheid bracht, CNN-partner WBAL gemeld.

‘Onze parkeerplaats is overstroomd’, vertelde Brittany Austin aan de nieuwszender. ‘Dus om de kinderen bij de ouders te krijgen, die moesten parkeren zodra ze op de parkeerplaats kwamen, moest ik me een weg banen door ruim anderhalve meter water om ze bij de ouders te krijgen.’

READ  Kabu Kaku krabt op mysterieuze wijze Rangers in het verlies van de zesde wedstrijd

Meerdere straten zijn dinsdag overstroomd, meldde het filiaal.

Gescheurde bomen en verzonken straten

Toen de storm naar Canada verhuisde, liet het in zijn kielzog de Amerikaanse buurten en de bewoners de schade opruimen.

In Eastwick, Philadelphia, kregen sommige inwoners te horen dat ze hun huizen moesten evacueren, aangezien de straten dinsdag werden omgevormd tot rivieren. WPVI gemeld.

‘Ik zat in mijn woonkamer en ik vertelde mijn man dat er water door de achterkant stroomt’, vertelde Tanya Andrews aan de partner. ‘Het was al overstroomd. Toen kwam de politie-kapitein en zei dat we moesten evacueren. Mijn huis staat onder water.’

In het noordoostelijke deel van de stad werden de daken afgescheurd, lagen er draden op de grond en bewoners vertelden het nieuwsstation dat ze zagen dat krachtige winden bomen van de grond rukten.

‘Iets uit een film, dat is de enige manier waarop ik het kan uitleggen’, vertelde een bewoner de nieuwszender.

Michael Guy van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *