Jacob Blake schiet: Phillies, Flyers-wedstrijd wordt donderdag niet gespeeld

PHILADELPHIA (WPVI) – De spelers van Philadelphia Phillies en Washington Nationals hebben gezamenlijk besloten om de wedstrijd van donderdagavond uit te stellen om solidair te zijn met andere competities die protesteren tegen de recente schietpartij door de politie van Jacob Blake in Wisconsin.

“De spelers van Phillies en Nationals hebben collectief besloten de wedstrijd van vanavond uit te stellen. We steunen hun beslissing om hun platform te gebruiken om de aandacht te vestigen op het raciale en sociale onrecht dat nog steeds in ons land bestaat. We zullen achter onze spelers en degenen op ons blijven staan. de frontlinies werken aan het genereren van verantwoording en echte verandering in onze samenleving, “zei het team in een verklaring.

Phillies-manager Joe Girardi zegt: “Ik was trots op ze en sta volledig achter.”

De spelers van Phillies ontmoetten elkaar donderdag rond 13.00 uur in een vergadering van 30 minuten onder leiding van Rhys Hoskins. In het begin waren sommigen verdeeld, maar uiteindelijk namen ze de beslissing om rassengelijkheid te steunen.

“Welke beslissing er ook werd genomen, we wilden er zeker van zijn dat deze als één beslissing werd genomen”, zegt Hoskins.

Volgens ESPN, zal de NHL donderdag geen playoff-wedstrijden spelen, inclusief wedstrijden tussen de New York Islanders en Philadelphia Flyers, en de Vegas Golden Knights en Vancouver Canucks.

LEES VERDER: Protest gehouden in Philadelphia voor Jacob Blake die door de politie in Wisconsin werd neergeschoten

Bronnen hadden ESPN verteld dat de NHL en de NHL Players ‘Association de afgelopen 24 uur met elkaar in contact waren geweest, maar dat de competitie niet zou beginnen met een onderbreking tenzij er een sterke duw van de spelers was.
Blake, een zwarte man, werd zondag zeven keer neergeschoten door de politie in Kenosha, Wisconsin, toen hij probeerde het bestuurdersportier van zijn voertuig binnen te gaan. Video van de schietpartij werd verspreid op sociale media, wat leidde tot meer protesten en ervoor zorgde dat meer atleten zich uitten of actie ondernamen.

READ  Hillary Clinton over de aanpak van coronavirus door Trump: 'Ik had het beter gedaan'

De meeste fans in de regio Philadelphia zeggen dat ze de zet van de spelers steunen.

“Wat kun je nou nog meer vragen om eerlijk te zijn. Je gaat ervoor zorgen dat de eigenaren en iedereen oplet”, zei Joe Sawa van Ardmore.

“Als er iets niet klopt, moet je opstaan ​​en iets zeggen en dat is precies wat ze doen”, zei Craig Walker van Ardmore.

“We praten over vreedzaam protest, ze hebben het op verschillende manieren geprobeerd en moe, misschien maakt dit het verschil. Ik denk dat het een goede zaak is”, zei Michele Vinick van Wayne.

In de NBA en andere sportcompetities eisen spelers dat het land het beter doet als het gaat om raceverhoudingen.

“Het is erg verontrustend. Het is erg verontrustend. We spelen een prachtig spel dat zoveel gezinnen bij elkaar brengt en voor mensen die zich kunnen verheugen en ervan kunnen genieten, maar tegelijkertijd nooit uit het oog verliezen wat er werkelijk gaande is in onze wereld. vooral hier in Amerika, ”zei NBA-ster Lebron James.

Ook de WNBA heeft wedstrijden uitgesteld. De NBA hoopt de wedstrijden vrijdag of zaterdag te hervatten.

De Philadelphia 76ers wegen ook mee en posten op Twitter: “Bijna drie maanden na de dag van de moord op George Floyd wankelt ons land van het neerschieten van een andere zwarte man – Jacob Blake. Gisteravond stonden spelers in onze League op met één verenigde stem en zei genoeg is genoeg. We zijn solidair met de spelers en steunen hen bij het eisen van actie. Dit moet nu eindigen. “

READ  Moeders uit Portland vormen een menselijk schild om demonstranten tegen de FBI te beschermen

De Philadelphia Union bracht een verklaring uit die gedeeltelijk zei: “We zijn verenigd met onze spelers, staf en de gemeenschap in Philadelphia in het eisen van verantwoording voor raciale onrechtvaardigheid.”

De Eagles hielden donderdag wel een training, maar hadden een teamvergadering over raceverhoudingen.

“We willen echte verandering zien. Ik weet dat de NBA en iedereen hun platform gebruikt om die verandering te creëren en sommige fans vinden het misschien niet leuk, maar aan het eind van de dag is er een gekwetste gemeenschap en we willen contact opnemen en reageren. tot die pijn, ” zei Eagles quarterback Carson Wentz.

“We moeten gewoon weten dat we verandering moeten hebben. Het gaat gebeuren. Het is al gebeurd en we moeten gewoon een manier vinden om het te veranderen”, zei Eagles Safety, Jalen Mills.

De Eagles houden vrijdag een bijeenkomst over sociale rechtvaardigheid om racisme collectief te bestrijden. Van eigenaar Jeffrey Lurie wordt verwacht dat hij samen met algemeen directeur Howie Roseman aan die bijeenkomst deelneemt.

Sportfans zeggen dat ze games willen zien spelen, maar begrijpen de verontwaardiging om gerechtigheid.

“Als je zo’n podium hebt en je gebruikt die fase om verandering in dit land te bevorderen, dan ben ik er helemaal voor. Tegenwoordig denk ik dat iedereen begrijpt dat er iets moet veranderen”, zei Sawa.

ESPN heeft bijgedragen aan dit rapport.

Copyright © 2020 WPVI-TV. Alle rechten voorbehouden.

More from Madison Garrett

Apex Legends-update verandert de Naruto-run van Wraith

Respawn Entertainment heeft een substantiële update laten vallen voor Apex Legends op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *