Je Chromebook laat je eindelijk je apps sorteren in het opstartprogramma

Het is geen geheim dat het app-opstartprogramma van uw Chromebook een serieuze revisie van de gebruikerservaring kan gebruiken. Zoals vandaag het geval is, heeft Chrome OS geen enkele manier om uw apps te sorteren, wat betekent dat alle herschikking van uw apps handmatig moet worden gedaan en dat nieuwe pagina’s in het opstartprogramma schijnbaar willekeurig worden gegenereerd. Het eindresultaat is een onbruikbare rommel, wat het vinden van uw belangrijke apps frustrerend maakt, tenzij u de zoekbalk gebruikt. na jaren van verwaarlozen gebruiker SuspensieHet lijkt erop dat Google er eindelijk iets aan doet.

We volgen de inspanningen van Google om de app-lade-ervaring op uw Chromebook te verbeteren, inclusief de Volledig opnieuw ontworpen launcher, handiger voor je muis. Hoewel het een welkome afwisseling is, loste het het probleem van de flauwe sortering van apps in het opstartprogramma niet op, wat het gebruik ervan irritant maakte. Dat kan allemaal veranderen, dankzij een commitment aan het werk in uitvoering Voor het eerst gespot door 9to5Google In de Chromium-repository, die een nieuwe Chrome-vlag zal toevoegen om app-sortering in te schakelen.

De applicaties worden uiteindelijk gesorteerd in de launcher.

Informatie over hoe Google app-sortering implementeert, is schaars, dus we weten geen details over hoe het werkt als het eenmaal is geïmplementeerd. We denken (of hopen misschien gewoon) dat het mensen in staat zal stellen hun apps alfabetisch te sorteren, vergelijkbaar met het opstartprogramma op Pixels, maar het kan ook Sorteer apps op categorie. Het zal beschikbaar zijn in een latere Canary-update voor Chrome OS, die we niet kunnen wachten om uit te proberen.

READ  Microsoft Teams kampt met storingen, vooral aan de westkust

Persoonlijk kan ik niet geloven dat Google zo lang wacht om app-sortering te implementeren. Gebroken spelerservaring was een probleem voor jarenHoewel het stapels Van Suspensie Het vraagt ​​om een ​​verstandige methode voor het sorteren van applicaties (inclusief een bestand) Geweldig artikel van ChromeUnboxed), Google negeerde het gewoon. Ik ben blij dat Google eindelijk iets doet, maar dit moest eerlijk komen Manier eerder.

En hierin ligt het grootste probleem: er zijn nog steeds ernstige Chrome OS-bugs en fouten die al jaren bestaan, ondanks constante rapporten van gebruikers. problemen zoals De clichématige multitasking in tabletmodus en het ontbreken van een polijstsysteem voor de gebruikersinterface (waarbij: Eenvoudige agendatool, Google?) Doet echt afbreuk aan de gebruikerservaring, waar Google geen interesse in lijkt te hebben. Stagnerende ontwikkeling is geen goede zaak voor nieuwe gebruikers die van plan zijn Chrome OS op de lange termijn te gebruiken.

De tijd zal leren wanneer Google de app-classificatie aan Chrome OS zal toevoegen. Als het efficiënt wordt gedaan, kan het eindelijk een serieus probleem met de bruikbaarheid oplossen – ik hoop alleen dat het eerder vroeger dan later komt.

Written By
More from Lesley Curry
Chrome 91: 23% sneller met een nieuwe JavaScript-compiler
Google heeft een Laatste versie Vanaf de browser deze week met de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More Stories