Je kunt AirPods Pro het komende jaar gestaag laten knetteren

Afbeelding van het artikel met de titel Psst!  Apple geeft je nog een jaar om je kapotte AirPods Pro te repareren

Foto: Adam Clark Estes / Gizmodo

Toen AirPods Pro voor het eerst werd gelanceerd in 2019, ondervonden sommigen audioproblemen zoals gekraak of actieve ruisonderdrukking. Een jaar later – net toen de garantie op was – Apple Bied gratis reparatiesoftware aan voor getroffen gebruikers. Dit programma zou deze maand aflopen, maar nu blijkt dat Apple het met nog een jaar heeft verlengd.

De verandering werd voor het eerst waargenomen reddit (via Mac-geruchten). helemaal onderaan de Apple-paginaNu staat er dat het programma drie jaar lang de betrokken AirPods Pro-apparaten zal dekken. Aangezien Apple aangeeft dat AirPods Pro’s vóór oktober 2020 zijn geproduceerd, betekent dit dat de software van kracht blijft tot oktober 2022.

Concreet behandelt het programma twee soorten problemen. De eerste is elk type krakend of statisch geluid dat toeneemt in lawaaierige omgevingen, bij inspanning of tijdens telefoongesprekken. De tweede is als het ANC niet werkt zoals verwacht. Enkele voorbeelden die Apple biedt, zijn een trillende bas of een toename van omgevingsgeluiden.

Als je krakende geluiden hoort, Apple Eerste tips Zorg ervoor dat je de nieuwste software hebt op de Apple-apparaten waarmee je verbinding maakt. Het wordt ook aanbevolen om ervoor te zorgen dat er geen draadloze interferentie is en om te testen of het een app-gerelateerd probleem is. Als dat allemaal niet werkt, is het tijd om te profiteren van het gratis reparatieprogramma. U kunt de betrokken oordopjes naar Apple brengen (via de ondersteuningslijn of bij een Apple Store) of een door Apple geautoriseerde serviceprovider.

Er zijn nog enkele andere voorwaarden om rekening mee te houden. Om te beginnen zouden je knetterende toppen in aanmerking moeten komen voor het programma. Dit betekent geen AirPods of AirPods Max. volgens Mac-geruchtenAirPods Pro wordt ook gecontroleerd om te zien of ze al zijn getroffen. Ogenschijnlijk hebben de meeste mensen met knetterknoppen al geprofiteerd van de gratis reparatie. Maar als je een paar AirPods Pro hebt gelanceerd met geluidsproblemen en om welke reden dan ook, dat deed je niet? Je krijgt een extra jaar om je voor te bereiden.

READ  ChatGPT van OpenAI kan nu op internet zoeken, maar alleen via Bing

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *