Je kunt deze Android 12-functies op elke Android-telefoon gebruiken

Android 12 is de Android-update van 2021, maar de kans is groot dat je de software (nog) niet hebt gebruikt. Wil je beginnen? Deze apps brengen de belangrijkste Android 12-functies naar alle Android-telefoons.

Lees verder na de aankondiging.

Iedereen kan deze Android 12-functies downloaden

Nieuw design, meer aandacht voor privacy en een belangrijke rol voor gadgets: Android 12 voegt veel functionaliteit toe. Daarom is het jammer dat de nieuwste versie van het besturingssysteem slechts voor een kleine groep beschikbaar is.

Hoewel je natuurlijk niet de volledige ervaring thuis kunt krijgen, is het mogelijk om delen van Android 12 vooraf te gebruiken. We moeten dan ook de actieve community achter het systeem bedanken, want in korte tijd stonden er allerlei “Android 12 apps” in de Play Store. Wil je de exclusieve functies van Android 12 gaan gebruiken? Dan moet je naar deze apps.

1. Meer privacy

Het Privacy Dashboard is een van de grootste toevoegingen in Android 12. Zoals je van de naam mag verwachten, is dit het startpunt voor alles wat met privacy en data te maken heeft met je telefoon.

Zo kun je bijvoorbeeld zien welke data-apps daar toestemming voor hebben en kun je die toestemming zo nodig weer intrekken. Dat kan in Android 11 (en ook eerdere versies), maar het Privacy Dashboard combineert alle instellingen en opties mooi op één scherm.

Android 12 heeft een privacydashboard

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor deze Android 12-functie. Neem bijvoorbeeld de app genaamd het weinig inspirerende (maar slimme) Privacy Dashboard. Dit is ongeveer 1 op 1 nep en doet alles wat de Android 12-app van Google kan doen. U kunt bijvoorbeeld controleren hoe vaak Google Maps uw locatie opvraagt ​​en deze toestemming intrekken of beperken.

READ  Wilt u WhatsApp-afbeeldingen en videostatus naar uw smartphone downloaden? Dit is de gedetailleerde stapsgewijze handleiding

Over toestemming gesproken: het privacydashboard zelf heeft ook enkele toestemmingen nodig. Een app moet bijvoorbeeld informatie bevatten van wat andere apps kunnen lezen, wat begrijpelijk is. Gelukkig is de Privacy Dashboard-code helemaal compleet open sourceenige generaal. Zo kan iedereen onder de motorkap kijken en precies zien hoe de app werkt.

privacycontrolepaneel

Rushikesh Kamewar

2. Maakt de app gebruik van de camera (of microfoon)?

Android 12 zet volledig in op privacy. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verbeteren van indicatoren. Of in gewoon Nederlands: wanneer een app toegang heeft tot je camera of microfoon, zie je rechtsboven in het scherm een ​​icoon. Dat is natuurlijk heel fijn, want zo wordt een vaag en abstract begrip als privacy heel concreet.

Met de hierboven besproken toepassing kunt u precies hetzelfde doen, en zelfs beter. Gewoon openen (app) privacycontrolepaneel, ga naar Instellingen (“Applicatie-instellingen”), selecteer “Privacy-indicatoren” en verschuif de schakelaar. Als u nu bijvoorbeeld de Google Maps-app gebruikt, ziet u rechtsboven in het scherm een ​​groen pictogram verschijnen.

Ben je liever rood of geel? En dat kan! Ga in het instellingenmenu van het privacydashboard naar “Indicator aanpassen” om het uiterlijk van de pictogrammen aan te passen.

3. Zoek en je zult vinden

Direct vanaf je startscherm dingen op je telefoon en internet zoeken: dat kan met Android 12. Tenminste, als je de nieuwste versie van Android op je Pixel-smartphone gebruikt, die door Google zelf is gemaakt. Deze functie is duidelijk gekopieerd van de concurrerende Apple, want Iphone Deze functie (genaamd Spotlight) al heel lang.

We zeggen dat het beter laat is dan nooit. Sesam-app brengt exclusieve Android 12-functie naar alle telefoons. Na het installeren van het programma plaats je de widget op je startscherm. Als je dan begint te typen, zoekt Sesam naar resultaten. Hiervoor worden uw applicaties, contacten, agenda en internetresultaten gebruikt.

READ  De GTA-trilogie is zo slecht dat spelers met mods het spel zelf repareren

Nog indrukwekkender is dat Sesame ook applicatie-acties herkent. Zoek je bijvoorbeeld op de naam van een vriend, dan komt de applicatie terug met een voorstel om die persoon een e-mail of WhatsApp-bericht te sturen, maar krijg je ook zoekresultaten van het web, bijvoorbeeld een document waarin de naam van deze persoon verschijnt.

Sesam – Uitgebreid zoeken en snelkoppelingen

sesam bemanning

4. Strek je vinger uit

Telefoonschermen worden groter, maar onze handen zijn nog steeds even groot. Daarom heeft Android 12 een modus om je telefoon met één hand te bedienen. Veeg gewoon naar beneden om de muis boven aan het scherm te activeren. Deze bedien je door met je duim (of andere vinger) over de onderkant te bewegen en te klikken.

Functies van Android 12 Smart CUrsor

Sommige fabrikanten, waaronder Samsung, hebben al enige tijd de “one-handed mode” ingebouwd in hun Android-versie, maar dit geldt niet voor alle smartphones. Daarom bestaat de Smart Cursor-app. Na installatie kun je eenvoudig de bovenkant van je telefoonscherm bedienen zonder je vingers volledig uit te strekken.

Ten opzichte van de standaard functionaliteit in Android 12 kun je de Smart Cursor precies naar wens instellen en persoonlijk maken. U kunt bijvoorbeeld het gebied waarop u klikt groter maken om het klikken minder gevoelig te maken. De kleur van de indicator kan ook worden aangepast. Smart Cursor is gratis, maar voor € 1,99 krijg je toegang tot alle functies.

Slimme aanwijzer: modus met één hand

Phreak telefoon

5. Haal het Android 12 (gedeeltelijk) thema in huis

Android heeft 12 nieuwe verflagen gekregen. Dankzij de zogenaamde materialen die je ontwerpt, oogt het besturingssysteem helemaal modern. Hoewel er geen eenvoudige manier is om dit ontwerp op je Android-telefoon te krijgen, kun je de items kopiëren. Vooral liefhebbers van gadgets kunnen aan de slag.

READ  Initiële vaccinatiecertificaten zijn beschikbaar om te downloaden

Zo zijn er apps in de Play Store om klokwidgets uit Android 12 te downloaden. Denk aan Android 12 Clock Widgets, een app met een zeer krachtige naam. Met dit programma kun je niet alleen de klokwidgets voor Android 12 op je toestel zetten, maar ook naar eigen smaak aanpassen.

Android horloge-widgets 12

Mohamed Ibrahim

Android 12 Weather-tools worden ook aanbevolen. Je raadt het al: na het downloaden van deze app kun je de nieuwe Weather Tools voor Android 12 op je telefoon gebruiken.

Android 12 weer-widgets

Mohamed Ibrahim

Meer over Android 12

Android 12 verschijnt als eerste voor Google’s eigen Pixel-telefoons. Wil je weten wanneer je toestel de update ontvangt? Bekijk dan het update-overzicht van Android 12. Hier vind je per merk en model de releasedatum van de update (waarschijnlijk). Lees of bekijk ondertussen onze Android 12 review, want we hebben het systeem al uitgebreid getest.

Android 12 review: de belangrijkste voor- en nadelen van de update
More from Madison Garrett
Bekijk Browns vs. Texans: livestream, tv-kanaal, starttijd voor de NFL-wedstrijd van zondag
Door 2 kwartalen De Cleveland Browns en de Houston Texans zijn naar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *