Kan Xbox One Forza Horizon 5 echt draaien? • Eurogamer.net

We noemden het een Xbox Series X-meesterwerk en dat is niet overdreven – Playground Games heeft een uitzonderlijke gameplay en een opwindende audiovisuele ervaring geleverd voor zijn thuisconsole. Dit is echter een release van meerdere generaties: in zekere zin zou Forza Horizon 5 op machines van de laatste generatie moeten draaien en toch moeten voldoen aan de kwaliteitsverwachtingen die worden verwacht van een first-party studioproductie. Toegegeven, we waren sceptisch over de kansen, maar Playground Games is altijd optimistisch geweest – en na elk exemplaar tot in de puntjes te hebben uitgeprobeerd, heeft de studio gepresteerd.

De cruciale vraag is altijd geweest hoe Playground deze vraag zal presenteren en het was zo bevredigend om de studio een paar weken geleden te bezoeken om precies te zien hoe het werd gedaan, mijn tour begon met een blik op een geweldig platformonafhankelijk vergelijkingssysteem ontwikkeld door de studio. Met behulp van een enkele console en een netwerk van Xbox-consoles was ik in staat om de uitdagende jungle-fase van de intro-engine in realtime te zien in vijf van de zes iteraties van de game, terwijl ik de foutopsporingscamera gebruikte om me te concentreren op de verschillende renderingtechnologieën die zijn ontwikkeld in de speelplaats van het spel. Van daaruit, van links naar rechts, kon ik zien hoe elke console de scène presenteerde: Xbox Series X-kwaliteit en -prestaties, Series S-equivalenten en dan ten slotte de Xbox One-basis. Xbox One X? Ik heb het niet gezien, maar ik hoef me geen zorgen te maken, het is een passend afscheid van Microsoft’s eerste 4K-console.

Alles wat je moet weten over hoe Forza Horizon 5 zich uitbreidt naar elke Xbox One- en Xbox Series-console.

De setup die ik zag is een bewijs van de tijd en moeite die Playground heeft gestoken in het zorgen voor een fatsoenlijke ervaring voor elke console. In wezen en misschien niet verrassend, draait het allemaal om schaalbaarheid. De kerntechnologieën die zijn ontwikkeld voor Forza Horizon 5 zien er uitzonderlijk uit in Series X, maar bijna allemaal zijn ze in een minder verfijnde vorm aanwezig op de Xbox One-basis. Zo is er goede volumetrische verlichting toegevoegd. Het is een veel hogere resolutie op de Series X, maar het is er nog steeds op Xbox One – met een extra pas na het proces om artefacten met een lage resolutie te verwijderen. Het nieuwe wereldwijde verlichtingssysteem gebaseerd op surfen op het web – dit is er ook. Misschien wel het meest voor de hand liggende verschil op platformniveau is bladverlichting: Playground heeft een nieuw systeem ontwikkeld om te simuleren hoe licht door vegetatie gaat en is aanwezig op alle systemen, behalve de Xbox One.

Een belangrijk aspect van de visuele aantrekkingskracht van Forza Horizon 5 is de pure intensiteit en enorme vergezichten, iets dat Xbox One niet hoopt te leveren op hetzelfde niveau van trouw als zijn tegenhangers in de serie. Speeltuinoplossing is interessant. Details op afstand worden nog steeds in indrukwekkende mate weergegeven, en omdat het een constant aspect is van de visuele samenstelling van een scène, zou het dat ook moeten zijn – het wordt verkocht voor een open-wereldvolume. Dichter bij de speler zijn de sneden beter zichtbaar. De aarde heeft veel minder lagen in vergelijking met andere consoles en ziet er redelijk vlak uit bij lage snelheden (het is echter minder opvallend in veel gameplay). Realistische details in de wereld krijgen een hit met het niveau van detailovergangen die scherper zijn – je verslaat de open wereld met hoge snelheid, de pop-up is duidelijk en soms lijkt het alsof de 2D “schurken” van de details van de wereld nooit ingaan volledig 3D, en als dat gebeurt, lijkt de Shading minimaal. Het is geen big deal in gesloten circuitraces, maar in de open wereld beginnen de consolebeperkingen te tonen.

READ  Volgende Halo-game gelekt door Xbox Insider

Het punt is dat het nog steeds werkt. In feite waren de meeste van mijn eerste gameplay-tests op de Xbox One-basis, simpelweg omdat ik het wilde zien Hoe doen Speeltuin deed het. Omdat de inhoud compleet is, omdat alle hoofdfuncties zijn inbegrepen en omdat de partituur door Playground is ontworpen om zoveel mogelijk beperkingen te verbergen, is het nog steeds een waardevol vervolg. Het helpt ook dat de ontwikkelaar de 1080p-resolutie en 4x MSAA-anti-aliasing heeft behouden: Forza-titels hebben er in dit opzicht altijd authentiek uitgezien en FH5 is daarop geen uitzondering. De Dynamic Resolution Scale is beschikbaar tot 810p (DRS is een primeur voor Forza-titels voor zover ik weet), maar het is een laatste redmiddel in plaats van een hoofdbestanddeel van visuele make-up. Playground publiceert zelfs wat het ‘DRS Plus’ noemt, het vertragen van de nauwkeurigheid in reflecties van kubuskaarten en schaduwupdates. voordat lagere precisie. Dat brengt ons bij de andere kant van FH5 op Xbox One die de nadruk legt op kwaliteit — de doelframesnelheid van 30 fps schiet nauwelijks op.

Xbox One X? Ik denk dat spelers erg blij zullen zijn met deze versie. Net als bij eerdere Forza Horizon-titels, is het een 4K-ervaring, opnieuw met 4x MSAA. De DRS Plus-functies zijn er nog steeds en er is een minimale resolutie van 1600p, maar nogmaals, de framesnelheid is stabiel op 30 fps (dit keer echter geen 60 fps-modus). Het kostte veel moeite om een ​​prestatiedaling te vinden en ik vermoed dat je het niet eens zou merken tijdens het spelen. Het gaat niet alleen om de verhoogde resolutie: de kwaliteit van de auto is verbeterd, het globale detail is eerlijk gezegd op een ander niveau vergeleken met de Xbox One, de kwaliteit van de shading is veel beter. Ja, je bent beperkt tot 30 fps, maar ik heb gemerkt dat de Xbox One X visuele functies bood die vaak vergelijkbaar waren met de prestatiemodi van 60 fps op serieconsoles. Op papier is dit logisch: de X-serie met 12 TB GPU-rekenkracht levert een ervaring van 60 fps, en een console van 6 TB draait in plaats daarvan op 30 fps.

In mijn tests heb ik ontdekt – in het algemeen – dat er drie niveaus van grafische resolutie zijn op consoles. De Xbox One bevindt zich aan de basis van de hoop, zoals je zou verwachten, maar het klaart nog steeds de klus. Het dynamische 4K-grafische profiel van de Xbox One X is vrijwel hetzelfde als de hardware van de serie met 60 fps-modi, maar elke versie heeft zijn eigen plus- en minpunten. In sommige gebieden lijkt de Series X-prestatiemodus verbeterde gronddetails te bieden op de Xbox One X. Elders is de Series S-architectuur niet zo gedetailleerd als de Xbox One X (en de resolutie is lager bij dynamische 810p-1080p). De prestatiemodus van de X-serie komt overeen met het DRS Plus 1600p-2160p-profiel van de One X, maar ik wil nogmaals benadrukken dat resolutieveranderingen moeilijk met het oog te volgen zijn. Het is ook onmogelijk om druppels van het 60 fps-doel te vinden in de prestatiemodi van de serieconsole.

READ  Xbox, Bethesda, Teenage Mutant Ninja Turtles en WoW stoppen - Spectator Mode Podcast-aflevering. 89

De laatste grafische “laag” wordt geleverd op de nieuwe consoles in hun eigen kwaliteitsmodi, met een snelheid van 30 frames per seconde. Dankzij de lage invoervertraging en de enorme implementatie van bewegingsonscherpte met een bijna perfecte sluitertijd, is deze 30 fps-modus echter de beste die ik heb gezien. In combinatie met deze verhoogde resolutie is het gewoonweg opwindend: het niveau van detailovergangen wordt subtieler behandeld, waardoor ze in de meeste gevallen nauwelijks merkbaar zijn, wat de integriteit van de wereld die Playground biedt, benadrukt. Het is zeer belangrijk. De globale dichtheid bevindt zich op een ander niveau – vooral in dichtbegroeide taferelen. Door de Xbox One te stapelen op de Series X, is het meer alsof je naar compleet verschillende interpretaties van dezelfde scène kijkt. Om de gameplay gelijk te houden, zijn de botsingsgevoelige objecten hetzelfde, maar dan zijn de handschoenen uit op de consoles van de serie – met name de Gran Caldera en bosgebieden zijn zeer gedetailleerd.

Forza Horizon 5: Technische analyse van Digital Foundry Series X.

Maar zelfs op deze bovenste laag heeft de X-serie een aantal grafische kenmerken die je niet zult zien in de S-serie – verbeteringen die verder gaan dan alleen resolutie. Het percentage schaduwen die dichterbij komen, is een goed voorbeeld, waarbij schaduwen meer diffuus worden naarmate je verder weg bent van het object dat ze werpt – een kleine verbetering, maar een grote sprong in realisme ten opzichte van standaard schaduwkaarten. Er is ook een conische trapindeling, die extra details en diepte aan oppervlakken toevoegt. Elke keer dat je een nieuw gebied vindt, raad ik je aan om jezelf onder te dompelen in de portretmodus in Series X-kwaliteit – de technische demovideo van John Lineman laat zien hoe subtiel Forza Horizon 5 is, of je nu de details in de portretmodus overweegt of snel je weg door Mexico 200 mijl per uur. Dit is waar de nieuwe DirectStorage API’s helpen: ze worden gebruikt om de stroom van gamegegevens te vereenvoudigen en zijn essentieel bij het weergeven van veel details met zulke ongelooflijke snelheden. Een ander voordeel van de Series X in kwaliteitsmodus is duidelijk genoeg: er is meer geheugen in vergelijking met de S-serie, waardoor de textuurkwaliteit er merkbaar beter uitziet.

READ  Beste Amazon Prime Day-gamingdeals 2020 - Switch, PS4, Xbox One, pc en meer

Als hardware-versnelde ray tracing een maatstaf is: Of je nu in de garage of in de Forza Vista-modus thuis bent, zowel Series X- als S-consoles beschikken over hardware-RT-functies in kwaliteitsmodus. In dit geval worden de toch al indrukwekkende realtime reflecties van de game verbeterd met zelfreflecties van voertuigen – een subtiele maar indrukwekkende toevoeging, die ik graag zou zien toegevoegd aan de in-game kwaliteitsmodus (zeker op pc als het technisch niet haalbaar is op consoles).

Cruciaal is dat er voordelen zijn aan het spelen van Forza Horizon 5 op serieconsoles die niet alleen over graphics of framesnelheid gaan. Het hosten van de game op een SSD resulteert in een veel eenvoudigere ervaring op serieconsoles – en dat is vanaf het begin merkbaar. De intro-engine is een hoofdbestanddeel van Playground en is een geweldige preview van de komende actie. Het is een glorieuze, soepele en laadvrije ervaring op de Xbox-serie, maar Xbox One-consoles kunnen eenvoudigweg geen gegevens voor elke nieuwe fase op tijd leveren, wat resulteert in pauzes van 20-35 seconden van het ene deel naar het volgende. Lijkt het deel, maar de uploadvertraging onderbreekt de stroom en maakt niet de beste indruk. Hoewel deze overgangen echt direct zijn op nieuwe consoles, wordt er nog steeds geladen in het hoofdspel, maar het is veel sneller dan de console-equivalenten van de laatste generatie — ongeveer 3x de beste in mijn tests.

Deze inhoud wordt gehost op een extern platform, dat deze alleen zal weergeven als u de targeting-cookies accepteert. Schakel cookies in om ze te bekijken.

Uiteindelijk heeft Playground gezorgd voor een uitstekende game voor alle Xbox-systemen. Het verrassingspakket voor mij was de Xbox One X – het detailniveau van de pop-up en het langere laden zijn nadelen, maar misschien komt dat alleen omdat deze delen van het spel sterk zijn geoptimaliseerd op seriehardware. Grafisch is het leuk, en de Scorpio Engine blijft verrassen in zijn vermogen om een ​​4K-scherm te onderhouden. Xbox One? Te oordelen naar zijn eigen verdiensten, is het een goede versie van het spel en een waardig vervolg. Het feit dat het Forza’s consistente 1080p 4x MSAA-beeldkwaliteit en 30fps handhaaft, helpt enkele van de meer opvallende bezuinigingen te verminderen – het draagt ​​aanzienlijk bij aan de algehele glans. S-serie? De kwaliteitsmodus ziet er uitstekend uit, de prestatiemodus is vergrendeld op 60 fps en voor degenen die nog steeds op 1080p-schermen spelen, kan ik geen klachten verwachten.

Forza Horizon 5 bevindt zich echter op een ander niveau op Xbox Series X en is een van de weinige games waar ik de kwaliteit van 30 fps verkies boven het equivalent van 60 fps. De hogere resolutie en sierlijkere LOD-overgangen in combinatie met verbeterde beelden zorgen voor een dramatische verhoging van de prestatiemodus. Toegegeven, het is geen 60 fps, maar de bewegingsonscherpte is de beste die ik heb gezien om de kloof te overbruggen. Natuurlijk is het mogelijk om deze game op volledige framerate te spelen met Series X’s mix van hoge, ultra- en extreme instellingen – daar komt de pc-versie om de hoek kijken. Binnenkort zullen we daar verslag doen van onze tests en ervaringen.

Written By
More from Vanessa Hale
Releasedatum ‘Sable’, trailer, gameplay, muziek en Xbox Game Pass-status
ga uit de weg Duin. Er is maar één woestenij in de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *