Kijk wat er in Apple’s nieuwe kleuren M1 iMac zit, dankzij de laatste iFixit-storing

ik repareer het Gedetailleerde demontage-implementatie De onlangs opnieuw ontworpen iMac M1-processor van Apple heeft slecht nieuws over hoe gemakkelijk het is om de nieuwe all-in-one te repareren. Of het nu gaat om ventilatoren, USB-poorten, hoofdtelefoonaansluiting, aan / uit-knop of luidsprekers, ik repareer het Hij zegt dat bijna elke oplossing voor de nieuwe desktop moet worden bestreden met de lijm van Apple.

Net als andere M1-Macs is alles nu aan elkaar gesoldeerd – dus er is geen RAM of interne opslagupgrade, zelfs niet als je het ontgrendelt. Het goede nieuws is als je dat bent handelen Doe de moeite om het te openen, ik repareer het Hij zegt dat de meeste andere interieuronderdelen (inclusief poorten, webcam en luidsprekers) relatief eenvoudig te vervangen zijn door vervangende onderdelen.

foto: ik repareer het

Deze problemen zijn momenteel mogelijk niet significant, terwijl iMacs glanzend, nieuw en Over het algemeen uitstekendMaar het kan binnen een paar jaar een groot verschil maken als hun componenten beginnen te verslijten en falen. ik repareer het Ik heb lange tijd kritiek geleverd op de repareerbaarheid van Apple-apparaten, maar het is aantoonbaar belangrijker voor een apparaat als de iMac, dat het minder vaak vervangt dan een telefoon of tablet. In onze recensieWe noemden het “de computer die je kunt hebben als je hem gewoon wilt kopen en er de komende vijf tot tien jaar niet aan denkt”.

Als je denkt dat de nieuwe iMac veel lijkt op een omvangrijke iPad op een standaard, zal het je misschien niet verbazen dat veel van wat de iPad moeilijk te repareren maakt, is geërfd door de nieuwe iMac. ik repareer het De machine kreeg voor de reparatie een score van 2/10.

De Apple M1-processors bestaan ​​nog geen jaar, dus we weten nog niet hoe ze het in de loop van de tijd zullen houden. Maar als er zich problemen voordoen, kan dit ontwerp het voor gebruikers moeilijker en duurder maken om de apparaten die ze gebruiken te repareren.

foto: ik repareer het

Dit is niet de eerste keer ik repareer het Kritiek op de herstelbaarheid van de iMac. In 2015 werd het bijvoorbeeld bekroond Apple’s 21,5-inch iMac Lage score van 1/10 fixeerbaar voor ontwerpelementen zoals het aansluiten van RAM en CPU op het moederbord, waardoor eenvoudige vervanging of upgrades worden voorkomen. Andere iMac-apparaten zoals 27-inch 5K iMac uit 2014 Of de 2018 iMac Pro Het presteerde beter dankzij vervangbare CPU’s en RAM, maar deze ontbreken op de nieuwe machine.

Het rapport concludeert: “Apple’s nieuwste iMacs volgen de andere M1’s op een interessant, maar minder gemakkelijk pad” – een verwachte, zij het enigszins teleurstellende trend die al jaren de trend is van dunnere Apple-apparaten.

READ  De mede-oprichter van hersenimplantaatbedrijf Neuralink verlaat het bedrijf
Written By
More from Lesley Curry

Er is geen manier om PS5-games van de SSD te verwijderen • Eurogamer.net

En PS5-game saves kunnen niet worden geback-upt naar USB. Digital Foundry zet...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *