kolom | Deze Ajax-implementatie wil je niet

kolom |  Deze Ajax-implementatie wil je niet

Zaterdag ging ik naar de klassiekers in de paddock. Ik kocht voor het eerst kaartjes via Ajax en ontdekte de nulhelft, waarin de voetbalkijker in het digitale tijdperk eigenlijk weken geleden gekochte kaartjes probeert te bemachtigen. Ik heb via de website een account aangemaakt, ondanks dat ik een melding kreeg dat de Ajax-site niet goed beveiligd was. Nu moest ik ook een app op mijn telefoon downloaden en een kopie van mijn paspoort uploaden. “Wat als je geen smartphone hebt?” vroeg ik aan de chatbot waarmee ik begon te praten. “Welkom?” ik klikte. Hij zei dat hij me duwde.

Bloedziek, ik kwam uit bij deze app op mijn telefoon. Dit was de enige manier waarop ik kaartjes kon mailen naar de anderen die met mij aanwezig waren. Ze begrepen niet waarom ik zo verdrietig was, totdat ze erachter kwamen dat ze ook de hele app op hun telefoon moesten zetten.

“Ik heb mijn digitale ziel aan Ajax verkocht”, zei M. toen ze vlak voor rust onze klas bereikte. Ik mopperde de hele tijd: deze klassieker was niet echt een klassieker.

Ajax Twente moet dé damesklassieker worden. Deze twee zijn de twee agressies die de weg wijzen bij vrouwen. Twente staat momenteel op 1 en Ajax op 2. Feyenoord hangt ergens midden op de weg. De strijd om het recht op eigen klassiekers in het vrouwenvoetbal is nog niet gestreden. Nu was het nog steeds: “Als je in Rome bent, doe dan wat de mensen doen.” Zo noemen wij Ajax Feyenoord klassiek en weten vrouwen zich kapotgeslagen om een ​​plaatsje op het veld te bemachtigen, terwijl wij in het voetbal niets kapot maakten. Hoogstens hebben we een dakdoek meegenomen toen we vertrokken. Onze tassen mogen echter niet groter zijn dan A4, ongeacht het merk van de tas.

READ  Zet je gezicht in dit populaire spel

Ter verdediging van de Ajax-app zei een vriendelijke Ajax-fan dat deze bestaat om te voorkomen dat mensen stadions blokkeren. Hoe effectief dat was, zagen we onlangs bij de PSV-spits, die ondanks een stadionverbod het veld betrad om door de Sevilla-doelman op zijn rug te worden geklopt. Hij kreeg de kaart van een medefan. De autoriteiten kunnen bij elk stadionverbod, ook al is het digitaal, een meldingsplicht opleggen aan die agressieve appels, maar ze ontnemen liever de privacy van tienduizenden andere voetbalfans die stadions bezoeken om hooligans te ontdekken. Als je een speld in een hooiberg wilt vinden, steek dan de hooiberg in brand.

Over hooligans gesproken die het voetbal voor iedereen vernietigen: Gianni Infantino. Ze heeft een nieuwe voor het WK vrouwenvoetbal Fan-ambassadeur oog. op het WK mannen vervulling Cristiano Ronaldo als ambassadeur bij vrouwen wordt dit Voormalig model Adriana Lima staat bekend om haar Victoria’s Secret-lingeriemerk en crashdiëten. Geruchten verspreidden zich onmiddellijk vanuit Australië en Nieuw-Zeeland. Waarom moest een voormalig model vrouwenvoetbal promoten? Infantino zei dat Adriana Lima een warme, voetbalademende persoonlijkheid was. ‘Zeg haar alsjeblieft dat ze niet meer betaald krijgt dan de spelers’ zucht iemand op twitter.

Ajax werd Feyenoord 1-1. Vrouwenvoetbal werd nog steeds bespot door de FIFA.

Caroline Trujillo auteur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *