“Kozhikode luchthavenveiligheid volgens de ICAO-richtlijnen”: Hardeep Puri controleert feiten van congresleiders die hem aanvallen vanwege vluchtongeval

“Kozhikode luchthavenveiligheid volgens de ICAO-richtlijnen”: Hardeep Puri controleert feiten van congresleiders die hem aanvallen vanwege vluchtongeval

Minister van Burgerluchtvaart Hardeep Puri beantwoordde op maandag 10 augustus vragen van parlementsleden van het Congres over de veiligheid op de luchthaven van Kozhikode in de nasleep van het vliegtuigongeluk met Air India, waarbij maar liefst 18 mensen omkwamen.

Puri beweerde in een reeks tweets dat de personen die commentaar geven op de Kozhikode-tragedie hun feiten juist moeten hebben, aangezien de luchthaven van Karipur is uitgerust met Runway End Safety Area (RESA), volgens de richtlijnen van de International Civil Aviation Organization (ICAO) .

Hardeep Singh Puri, Union Civil Aviation MinsterReuters

“Er was een aantal opwindende tweets omwille van de media-aandacht door een paar leden van de Congress Party zonder zich volledig bewust te zijn van de feiten. Deze grensden niet alleen aan het onverantwoordelijke, maar waren misschien opzettelijk bedoeld om ondeugend te zijn”, schreef de minister van de Unie.

Puri riep Ludhiana MP van het congres Ravneet Singh Bittu uit en zei dat hij het verschil niet kende tussen een vliegtuig met smalle romp en een vliegtuig met een brede romp, maar tweette als luchtvaartexpert.

Bittu had via Twitter beweerd dat “Hardeep Singh Puri het verbod op de landing van wide-body vliegtuigen op de luchthaven Kozhikode in juli 2019 had opgeheven en dat het tot zo’n fatale crash had geleid”. Hij verwijderde zijn tweet echter later.

Het Air India Express-vliegtuig dat vrijdagavond een noodlanding maakte, was een B737, een smalrompvliegtuig.

Vliegtuigongeluk met Air India

Air India Express-vliegtuig gleed tijdens de landing op Karipur Airport

Luchtvaartministerie volgde de ICAO-richtlijnen: Puri

Puri sloeg ook toe op congreslid Manickam Tagore, die verklaarde dat het luchtvaartministerie het advies van de ICAO negeerde om een ​​Engineered Material Arrestor System (EMAS) op de luchthaven van Kozhikode te installeren.

“De luchthaven van Kozhikode is uitgerust met RESA volgens de ICAO-richtlijnen voor veiligheid. EMAS biedt veiligheidsvoordeel als minder dan de standaard RESA-lengte beschikbaar is of op luchthavens waar RESA niet kan worden verstrekt vanwege beperkingen”, zei Puri, eraan toevoegend dat het verstrekken van EMAS niet verplicht is. in een burgerluchtvaartterrein.

Tagore had ook beweerd dat Puri de plaats van het ongeval niet bezocht om de situatie te inventariseren. Puri corrigeerde hem en zei: “Tagore valt op door zijn verbazingwekkende gebrek aan bewustzijn. Om te beginnen wilde hij dat ik naar Kozhikode ging terwijl ik al onderweg was. Bezoeken van ministers moeten zo worden getimed dat ze de verlichting niet belemmeren. en reddingsoperaties door professionele instanties. “

De noodlottige Air India Express-vlucht van Dubai naar Kozhikode met 190 mensen gleed van de landingsbaan tijdens de landing op de luchthaven van Kozhikode. Het vliegtuig viel 10 meter lager in een vallei en brak in tweeën.

READ  FIFA Women's World Cup: 20.000 gratis tickets aangeboden voor vier wedstrijden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *