KPN Security publiceert een cybersecurity-perspectief

De vernieuwde eerste editie van Cyber ​​Security Perspectives is nu beschikbaar. In deze jaarlijkse KPN Security-post staat de digitale weerbaarheid van Nederland centraal. Het doel is om kennis en ervaring over cybersecurity uit te wisselen.

Vanuit een cybersecurity-perspectief geven toonaangevende beveiligingsexperts hun inzichten over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Enkele onderwerpen:

  • Bestrijding van cybercriminaliteit

Cybercriminelen richten steeds meer schade aan in Nederland. Er moet iets veranderen, maar wat? Ronald Prinz debatteert in het tijdschrift over het cybersecurityplan van Delta en een harde aanpak van ransomwarebendes.

  • Menselijk bewustzijn en gedrag

Awarenes-trainingen zijn meestal gericht op het verbeteren van het kennisniveau. Maar volgens gedragswetenschapper Inge Weitzer is deze benadering erg smal. Ze vindt dat de focus moet liggen op het sturen van menselijk gedrag.

  • Uitdagingen rond cloudbeveiliging

Overschakelen naar de cloud kan vanuit beveiligingsoogpunt zinvol zijn. Organisaties mogen de risico’s echter niet negeren, zegt Erno Dornsplit. De CTO van KPN Security geeft concreet advies over cloudbeveiliging.

16 gezichtspunten

Het blad is een afspiegeling van de Nederlandse veiligheidsgemeenschap, met bekende beveiligingsexperts uit het bedrijfsleven en de overheid. Naast de eerder genoemde namen geven onder meer directeur van het Nationaal Centrum voor Cybersecurity Hans de Vries, Flor Jansen van het Korps Politie Nederland en beveiligingsexpert Briano de Winter hun visie op verschillende aspecten van cybersecurity.

Voor KPN-beveiliging passen cybersecurity-perspectieven in een bredere strategie om kennisdeling tussen IT- en beveiligingsprofessionals te vergemakkelijken. KPN Security organiseert in dit kader ook jaarlijks NLSecure[ID], Hét evenement voor de Nederlandse veiligheidsgemeenschap.

Samen werken aan cybercriminaliteit

READ  macOS Catalina 10.15.7 nu beschikbaar: lost wifi-bug en iMac-problemen op

“Alleen als we samenwerken, kunnen we een vuist maken tegen cybercriminaliteit”, zegt Marcel Van Oiershot, Executive Vice President bij KPN Security. “Bijvoorbeeld door informatie over incidenten en de aard van bedreigingen met elkaar te delen, en natuurlijk best practices voor sterke beveiliging.”

“In dit tijdschrift bieden experts oplossingen voor dit complexe probleem”, vervolgt Van Oirschot. “We hopen dat beveiligingsprofessionals de ideeën binnen hun organisatie kunnen toepassen. Zo kunnen we samen Nederland veiliger maken.”

De vooruitzichten voor cybersecurity zijn in opkomst, zowel in print als online. U kunt het tijdschrift downloaden Hier gratis download.

More from Madison Garrett

De PS5 Beta van morgen is een goede reden om Final Fantasy XIV te betreden

een vogel. Een screenshot​ Square Enix gefascineerd door Hoeveel houden de spelers...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *