Laatste nieuws van over de hele wereld

Coronavirus live updates van over de hele wereld
Passagiers met gezichtsmaskers staan ​​in de rij om in te checken op de vertrekterminal van de internationale luchthaven van Da Nang in Vietnam op 27 juli. Hoang Khanh / AFP / Getty Images

Vietnam heeft alle binnenlandse passagiersvluchten van en naar de populaire toeristenbestemming Da Nang gedurende 15 dagen opgeschort, te beginnen op dinsdag, aldus Chinhphu, de officiële staatskrant van de Vietnamese regering.

Dit komt nadat het land maandagavond 11 nieuwe lokaal overgedragen Covid-19-gevallen heeft gemeld, waaronder vier gezondheidswerkers. In totaal waren er de afgelopen drie dagen 16 nieuwe gevallen gemeld, aldus het nieuwsbericht.

Ongeveer 80.000 toeristen zijn gestrand in Da Nang. Eerder werd aan binnenlandse luchtvaartmaatschappijen gevraagd om het aantal vluchten te verhogen om hen te evacueren, maar volgens Chinhphu moesten ze dinsdag voor middernacht vertrekken.

Heropkomst van het virus: Da Nang was getuige van een golf van zaken sinds 25 juli, nadat het land 100 dagen lang geen lokale infecties had gemeld. De autoriteiten schorsten het personenvervoer over de weg, zowel binnen de stad als van en naar Da Nang, met uitzondering van het vervoer van patiënten, werknemers, deskundigen voor bedrijfsvestigingen, voedsel en goederen.

Opnieuw ingestelde beperkingen: In een reeks sociale afstandsmaatregelen die vanaf dinsdag middernacht zijn opgelegd, moeten bewoners in zes districten van Da Nang thuis blijven. Ze kunnen uitgaan voor eten, medicijnen, noodsituaties en werk. Als ze buiten zijn, moeten ze een afstand van minimaal 2 meter van elkaar houden.

Buiten kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere openbare plaatsen werd een verbod op bijeenkomsten van meer dan twee personen opgelegd.

READ  Hori kondigt officieel de gecomprimeerde westerse versie van de Switch Split Pad aan

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *