Vrouw gedood bij schijnbare haaienaanval tijdens zwemmen in Maine

Vrouw gedood bij schijnbare haaienaanval tijdens zwemmen in Maine

Een vrouw werd gedood tijdens een schijnbaar haaienaanval terwijl ze maandag voor de kust van Maine zwom, zeiden functionarissen.

Ze waadde rond 15.30 uur voor de kust van Bailey Island. Toen een getuige zag dat ze werd aangevallen door wat op een haai leek, zei Maine Marine Patrol.

Een paar kajakkers hielp haar om naar de kust te gaan en een ambulance bood verdere hulp, maar ze werd ter plaatse dood verklaard, aldus de autoriteiten.

De naam van de zwemster is niet vrijgegeven, in afwachting van een melding van haar familie.

Het incident zou slechts de tweede geregistreerde niet-uitgelokte aanval van haaien in de staat zijn, meldde de Portland Press Herald.

“Haaieninteracties met mensen zijn zeer zeldzaam in Maine”, vertelde James Sulikowski, een haaienexpert uit New England, aan de krant.

‘Ik vermoed dat de persoon ten onrechte als voedselproduct werd aangezien.’

Sulikowski, die onderzoek doet voor de Arizona State University, zei dat hij er vrij zeker van is dat de grote vis een grote witte haai was, een soort snelle zwemmers die een lengte van meer dan 15 voet kunnen bereiken.

Meer grote roofdieren zijn de afgelopen jaren voor de kust van Maine gezien, zei hij.

Hetzelfde dier kan zondag ook een zeehond in Phippsburg hebben aangevallen voordat hij naar het zuiden vertrok, vertelde Sulikowski aan de krant.

De Marine Patrol drong er bij zwemmers en watersporters op aan voorzichtig te zijn, en Sulikowski waarschuwde ook mensen om niet in de buurt van zeehonden te waden.

“We kunnen gemakkelijk worden aangezien voor een zeehond … als een haaiendiner”, zei hij.

READ  De iconische Akihabara-arena van Sega wordt overgenomen door een concurrent

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *