Zelfs landen die het coronavirus onder controle hebben, worstelen nu. Dat is diep in verband met voor de rest van de wereld

Hear from first US participant to receive Moderna Phase 3 trial vaccine

In de regio Azië-Pacific, waar landen een van de eersten waren die door het virus werden getroffen en de eersten die het virus bevatten, is er een nieuwe en in sommige gevallen schijnbaar onverklaarbare toename van het aantal infecties. Regeringen die eerder werden geprezen om hun reactie op de pandemie, lijken het nu moeilijk te hebben.

Dit alles betreft nieuws voor diegenen waar de eerste golf van het virus nog niet volledig onder controle is, laat staan ​​in de rampgebieden van de Verenigde Staten en Brazilië. Het is vooral eng omdat er nog maar een paar weken zomer is in delen van het noordelijk halfrond, en veel epidemiologen verwachten dat het virus in de winter weer zal pieken.

Dinsdag meldde China voor de tweede opeenvolgende dag het hoogste aantal lokaal overgedragen coronavirusgevallen sinds begin maart, met de meerderheid van de 64 nieuwe binnenlandse gevallen in Xinjiang. De verre westelijke regio heeft sinds 15 juli een nieuwe uitbraak gezien in de hoofdstad Urumqi, na bijna vijf maanden zonder nieuwe gevallen.

Naar het zuiden in Hong Kong, is de semi-autonome Chinese stad ook het ervaren van een belangrijke nieuwe uitbraak, met meer dan duizend nieuwe gevallen in de afgelopen twee weken en zes dagen achter elkaar van meer dan 100 gevallen. De nieuwe golf kwam nadat de stad bijna cornonavirusvrij leek te zijn, waardoor de beperkingen werden versoepeld en de discussie over mogelijke “reisbubbels” met andere postpandemische delen van de wereld begon.

Hoewel er een lichte daling was in het aantal gevallen dat op maandag werd geregistreerd, heeft Japan volgens de Johns Hopkins University (JHU) enkele van de slechtste aantallen sinds de vroege fasen van de pandemie gezien, met ongeveer 5.000 nieuwe gevallen in de afgelopen week. gegevens. De ergste van de nieuwe uitbraak was gericht op de hoofdstad Tokio, die zes opeenvolgende dagen registreerde van meer dan 200 nieuwe gevallen tot maandag, toen er 131 gevallen waren. Kan evenwel dip want er waren veel minder tests uitgevoerd over een vier-daagse vakantie weekend ontworpen om binnenlands toerisme te promoten.

Elders in Azië-Pacific ervaart Australië ook een grote stijging in het aantal gevallen. Het land kende in juni nog maar een handvol gevallen, maar dat steeg tegen het einde van de maand en explodeerde in juli, met het zwaarst getroffen gebied in de zuidelijke staat Victoria, dat maandag nog eens 384 zaken aankondigde. Er zijn 4.775 actieve gevallen in Victoria, waarvan 414 gezondheidswerkers, waardoor het vermogen van de staat om zieken te behandelen verder onder druk komt te staan.

READ  Een Valorant-leaker suggereert dat er in 2025 een film op basis van de game zal verschijnen

Wat is er gebeurd?

Veel van de meest recente golven van het virus, in Hong Kong, Australië, China en elders, zijn voor ambtenaren een verrassing. Hoewel de reacties van verschillende regeringen op een aantal tekortkomingen wijzen, zijn de cijfers pas zeer recent geëxplodeerd – mogelijk omdat er een meer virulente virusstam was geïntroduceerd of doordat gevallen zich onopgemerkt ophoopten en plotseling werden bereikt een omslagpunt.
Ben Cowling, professor aan de Hong Kong University School of Public Health, schreef deze week dat “we zullen misschien nooit weten” hoe de laatste golf van gevallen in de stad begon, maar gegevens wijzen op infecties die uit het buitenland worden geïmporteerd.

“Toen (this) epidemie onder controle is, dit is echt benadrukt het belang van het houden van infecties uit door middel van effectieve testen en quarantaine van personen die aankomen in Hong Kong,” zei hij. ‘Als een epidemie eenmaal is begonnen, zal het veel moeite kosten om te stoppen.’

Spreken maandag, Hong Kong plaatsvervangend leider Matthew Cheung zei dat de stad had na al de aanpak van de “lift en onderdrukken,” geleidelijk ontspannen de beperkingen als gevallen verminderd en ramping een back-up moet er een stijging zijn.

Deze week kondigde de regering die het maakte het dragen van maskers in het openbaar verplicht – een tamelijk overbodig is gezien het feit dat bijna alle hoogste prijs betalen al gedaan – en het beperken van openbare bijeenkomsten tot slechts twee personen. De Chinese regering zal ook helpen bij het bouwen van een geïmproviseerd ziekenhuis in Wuhan-stijl nabij de luchthaven van Hong Kong met een capaciteit van ongeveer 2.000 ziekenhuisbedden.

“De epidemie situatie is kritiek”, zegt Cheung, eraan toevoegend dat de komende weken zijn erg belangrijk voor de stad. ‘We lopen een groot risico op een gemeenschapsuitbraak.’

De ambtenaren in de stad zijn geconfronteerd met kritiek voor hun behandeling van de laatste golf, in het bijzonder over het grote aantal quarantaine vrijstellingen gegeven aan zakenreizigers en vliegtuigbemanning, die sommigen gaven de schuld voor het opnieuw introduceren van het virus in de stad. De regering heeft het beleid echter verdedigd als noodzakelijk voor de economie en de gezondheidsautoriteiten hebben nog niet kunnen achterhalen waar de laatste infecties zijn ontstaan.

En ondanks alle aandringen van Cheung dat Hongkong een beleid van “opheffen en onderdrukken” heeft gevolgd, heeft de stad nog niets ingevoerd zoals een volledige afsluiting, zelfs als de gevallen blijven stijgen.

Dat is niet het geval in Australië, waar Victoria heeft onder strikte beperkingen is geplaatst, maar is toch worstelt om nummers terug onder controle. Praten met het ABC, Publieke omroep van het land, deskundigen geadviseerd geduld, te zeggen dat de lockdown is waarschijnlijk werken, maar dat veel infecties plaatsvond weken geleden en nu pas worden ontdekt.
De meest extreme onderdrukkingsactie in de regio is in Vietnam gekomen, waar de regering maandag begon met het evacueren van ongeveer 80.000 toeristen uit de centrale stad Da Nang nadat drie bewoners het virus hadden opgelopen.

Vietnam wordt gezien als een toonaangevend voorbeeld bij het indammen van het virus dankzij een agressieve strategie om passagiers vroegtijdig te screenen op luchthavens en een strikt quarantaine- en monitoringprogramma. Het land heeft geen sterfgevallen als gevolg van Covid-19 gemeld en heeft volgens de Johns Hopkins University slechts 431 gevallen bevestigd.

READ  BTP zal Rajasthan CM Ashok Gehlot ondersteunen; maar met touwtjes eraan

Moeilijke taak in het verschiet

De moeilijkheid die zelfs landen in Azië-Pacific – de regio van de wereld met misschien wel de beste coronavirusreactie – hebben, wijst op de mogelijk onoverkomelijke taak om het virus in andere delen van de wereld onder controle te krijgen, tenminste totdat een vaccin wordt beschikbaar.

Zelfs met de nieuwe stijgt, komen de nummers in Australië, Hong Kong en Japan niet komen overal dicht bij de ellende in de Verenigde Staten en Brazilië, die beide nog altijd te maken met de eerste golf van de pandemie, en nog te nemen de gezamenlijke nationale actie die deskundigen lang hebben aanbevolen.
En hoewel de hitte van juli de winter op het noordelijk halfrond misschien ver weg doet lijken, komt het eraan. Wetenschappers zeggen dat landen zich moeten voorbereiden op een mogelijke opleving in gevallen die ernstiger zouden kunnen zijn dan de eerste uitbraak, aangezien koud weer mensen binnendringt in slecht geventileerde ruimtes – precies de omstandigheden die het nieuwe coronavirus waarschijnlijk gemakkelijker zullen verspreiden.
Meer dan ooit rust de hoop op de tientallen coronavirusvaccins in ontwikkeling. Maandag zei de Amerikaanse expert op het gebied van infectieziekten, Dr. Anthony Fauci, dat als iemand effectief is en er genoeg mensen voor zijn, deze pandemie eindelijk kan worden beëindigd.

‘Als we een wijdverbreid vaccingebruik krijgen, kunnen we een einde maken aan deze pandemie en kunnen we in dit land een sluier van immuniteit creëren, om te voorkomen dat de infectie terugkomt’, zei hij.

CNN’s Julia Hollingsworth, Katie Hunt en Eric Cheung bijgedragen rapportage.

READ  Zelda: Kingdom Tears krijgt nooit een 'industriële revolutie'

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *