Lawine roept belangrijke doelbeoordeling in vraag van Game 2-verlies voor Stars

Ondanks het ontvangen van acht power plays in Game 2, waren de Colorado Avalanche niet blij met hun 5-2 nederlaag tegen de Dallas Stars op maandagavond.

“Ik ga hier niet zitten om elke oproep die wordt gemaakt te beoordelen. De oproep waar ik het over zal hebben is hun 4-2-doelpunt”, aldus de aanvoerder. Gabriel Landeskog, wiens team nu met 2-0 achter staat in de halve finale van de Western Conference.

Het doelpunt in kwestie werd gescoord door Stars-verdediger Dat Lindell om 19:14 van de tweede periode. Na een omzet schaatste hij in en schoot de puck op Avalanche-doelman Pavel Francouz. Na een redding crashte Lindell de plooi en mepte op een losse puck voordat hij feestvierde. Scheidsrechter Dan O’Rourke gaf aan dat er een doelpunt was gescoord, maar het spel werd beoordeeld door de scheidsrechters, omdat het moeilijk was om na te gaan of de puck de doellijn volledig was gepasseerd bij herhalingen.

Na verder onderzoek werd de oproep op het ijs niet ongedaan gemaakt, waardoor Dallas op een kritiek moment een kritiek doelpunt kreeg.

“Eerlijk gezegd, ik denk dat het onder de bovenkant van mijn pad was. Dat was de hele tijd voor de doellijn. Ik weet niet wat de scheidsrechters zagen. Het is een moeilijke beslissing”, zei Francouz.

Landeskog geloofde dat hij wist wat de scheidsrechters zagen – Lindell viert feest.

‘Ik bedoel, Dan [O’Rourke] is achter het net aan de andere kant. Ik weet niet hoe hij ziet dat de puck over de streep gaat. Ik weet niet hoe hij naar het net wijst. Ik denk dat hij vrij snel realiseerde dat hij het verprutst. Zodra hij de video-herhaling begint te bekijken, denk ik dat hij zich realiseert dat hij de reactie van Esa Lindell verliet en naar het net wees. Je kunt het niet ongedaan maken als er geen bewijs is, ‘zei Landeskog.’ We hebben geen verklaring gekregen. Ik ben opgewonden om te zien wat de verklaring zal zijn. “

READ  Koop een bordspel en krijg nog eens 50% korting op Amazon

Colorado-coach Jared Bednar zei dat hij niet wist of de puck volledig over de doellijn was gegaan.

“Ik denk dat wat ik zal zeggen is dat ik wou dat ze het dood hadden geblazen als ze het niet zeker wisten. Als ze het niet zagen kruisen [the goal line] Blaas het dan dood, ‘zei Bednar.’ Ze noemen het een doelpunt. Ik weet niet of het gebaseerd was op de viering of dat ze iets zagen dat ik niet zag. Mijn gevoel is dat [you] blaas erop en kijk of het de lijnen overschrijdt. Als dat zo is, geweldig, geef ze dan het doelpunt. Ik hou er niet van om een ​​doelpunt tegen ons team te krijgen waarvan ik nog steeds niet weet of het is gekruist. Misschien is het een vergissing, misschien niet. Ik heb geen idee.”

Dallas-coach Rick Bowness zei dat zijn boodschap aan de Stars was om na de recensie niet te hoog of laag te worden. “Die recensies zijn totaal buiten jouw controle. Je kunt niet verstrikt raken in de hoogte- en dieptepunten ervan. We spraken met de spelers om je klaar te maken voor je volgende dienst. Als we het krijgen, prima, als we dat niet doen. t prima. We blijven in het moment. We kregen de oproep, maar hoe dan ook, je kunt je emoties niet op de een of andere manier laten slingeren, “zei hij.

Het doelpunt was vier rechtstreeks van de Stars om de controle over het spel te krijgen, een rally die begon met twee powerplay-goals in de tweede periode die slechts 1:10 uit elkaar lagen. Het eerste machtsspel was een andere controversiële oproep vanuit het perspectief van de Avalanche, toen Sam Girard werd gefloten omdat hij Jason Dickinson, maar een schuine streep van Corey Perry op Francouz werd niet gebeld.

READ  Tua Tagovailoa haalt de onzekerheid van zich af en tilt zijn spel naar een hoger niveau

“Eerlijk gezegd, in die situatie zag ik de scheidsrechter zijn arm opsteken en ik was er vrij zeker van dat hij dat was [calling it] op hem, ‘zei de doelman van Perry.

Een inmengingsstraf op verdediger Ian Cole slechts 26 seconden later – wat Landeskog bestempelde als “een zachte oproep” – resulteerde in een 5-tegen-3 powerplay die de Stars in staat stelde tweemaal toe te slaan en de wedstrijd gelijk te trekken.

“Dat powerplay-doelpunt dat we scoorden op de 5-tegen-3, dat hadden we hard nodig. Dat bracht wat leven terug in ons spel”, zei Dallas-coach Rick Bowness. “Dus dan gaan de penalty killers naar buiten en doen ze hun werk.”

Dat deden ze: Colorado opende de score met twee powerplay-goals, maar sloeg daarna 0-uit-6, inclusief een 5-tegen-3 die ze niet konden converteren. “Als je kijkt naar onze inspanningen en concurrentievermogen in de eerste periode en in de tweede periode, dan was dat echt goed. Het leek alsof we aan het rollen waren. Je kunt zien hoe snel dingen kunnen veranderen”, zei Bednar.

De coach zei dat het “besluit van zijn team gewoon niet was waar het nodig was na een slechte pauze of een slechte penalty.” Combineer dat met de Avalanche die drie geblesseerde spelers mist – verdediger Erik Johnson, vooruit Matt Calvert en keeper Philipp Grubauer – en Colorado haalt slechts twee games in hun serie.

“We moeten mentaal sterker zijn dan dat. We kregen medelijden met onszelf”, zei Bednar. ‘Nu hebben we onszelf in een gat gestopt.’

Game 3 van de serie staat gepland voor woensdagavond in Edmonton.

READ  Dragon Quest XII: Flame of Destiny draait op Unreal Engine 5

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *