Lightroom krijgt geavanceerde kleurcorrectie

Adobe heeft vandaag onthuld dat het een krachtige nieuwe functie Advanced Color Grading toevoegt aan Lightroom Classic, Lightroom en Adobe Camera Raw. Deze video van 2 minuten biedt een voorproefje van hoe het paneel werkt.

Het nieuwe paneel is ge├»nspireerd op het Lumetri Color-paneel dat te vinden is in Adobe’s Premiere Pro-videobewerkingssoftware, en het is een verbeterde versie van de tool / paneel die voorheen bekend stond als Split Toning.

Terwijl u met Split Toning foto’s kunt stileren door de kleurtint van de schaduwen en hooglichten te specificeren, tilt Color Grading het naar een hoger niveau door u ook controle te geven over de tint van middentonen.

In plaats van schuifregelaars kunt u nauwkeurige aanpassingen maken met nieuwe kleurenwielen. U kunt op een punt in het wiel tikken en het in een cirkel slepen om de gewenste tint te kiezen. Door in en uit het midden van het wiel te slepen, wordt de tint vergrendeld en kun je de verzadiging aanpassen.

Naast de nieuwe kleurenwielen is er ook een nieuw Global kleurenwiel, een Luminance-schuifregelaar en een nieuwe Blending-schuifregelaar.

“De nieuwe, zeer geavanceerde tools voor kleurcorrectie die hier worden getoond, bieden je de extra controle die je nodig hebt voor prachtige cinematografische resultaten”, zegt Pei Ketron, lid van het Lightroom-team.

Adobe zal meer over deze aankomende tool delen op de virtuele Adobe Max-conferentie van 20-22 oktober, en we vermoeden dat deze functie kort daarna aan de massa zal worden vrijgegeven.

READ  Microsoft om de Windows 10-fout te herstellen die uw harde schijf gemakkelijk kan beschadigen
Written By
More from Lesley Curry

Astronauten beginnen een ruimtewandeling om zonnepanelen op het internationale ruimtestation te installeren

Na “technische vertragingen” te hebben ondervonden tijdens hun ruimtewandeling op woensdag, zullen...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *