Logopedische spellen voor de ziekte van Parkinson kunnen helpen bij het oefenen thuis

Onderzoekers hebben een reeks fonemische oefenspellen voorgesteld om de spraakkwaliteit bij getroffen mensen te helpen verbeteren ziekte van Parkinsondie in licentie is gegeven aan logopedisten om over het algemeen een veelbelovende methode te zijn.

De onderzoekers suggereerden dat als deze games zouden worden toegepast in logopedische procedures, ze patiënten zouden kunnen motiveren om vaker thuis te oefenen, zodat hun stem beter geluid en helderheid behoudt.

voorgestelde aanpak,”Ernstige BioVisualSpeech met audio-oefeningen voor mensen met de ziekte van Parkinson met hypokinetische dysfonie“in Studies in gezondheidstechnologie en informatica.

Suggesties om te lezen

Spraakveranderingen, waaronder dysartrie of moeite met spreken, komen vaak voor bij de ziekte van Parkinson en treffen ongeveer 89% van de mensen met de aandoening. Vaak hebben patiënten hypokinetische dysfonie, die wordt gekenmerkt door verminderde stemintensiteit, problemen met de uitspraak van woorden, een hese stem en een monotone toon.

Hoewel deze veranderingen in spraak van invloed kunnen zijn op iemands sociale en professionele leven, neemt slechts 3% tot 4% van degenen met dergelijke veranderingen deel aan logopedie Om hun vermogen om te communiceren te verbeteren, rapporteerden de onderzoekers.

Bovendien vereist het succes van dergelijke behandelingen uitgebreide training en bereidheid van deelnemers om regelmatig thuis te oefenen, wat een uitdaging kan vormen voor de primaire motivatie.

Twee onderzoekers in Portugal hebben een op spel gebaseerde methode van vocale oefening voorgesteld voor Parkinson-patiënten met hypokinetische dysartrie, ontworpen om ze te stimuleren en te behouden.

“Ons voorstel is om therapie, technologie, feedback en plezier te combineren om patiënten te motiveren regelmatig en thuis vocale oefeningen te doen, en om hen de juiste feedback te geven die hen in staat stelt hun prestaties te begrijpen”, schreven de onderzoekers.

READ  Bengals 'niet in paniek' ondanks aanhoudende strijd in close games

Het spel is toegankelijk als een applicatie op een computer of mobiel apparaat en wordt bestuurd door de stem van de gebruiker. Het bevat drie oefeningen die vaak worden gebruikt in logopedie en die zijn geselecteerd op advies van logopedisten. Elk richt zich specifiek op het helpen van een persoon om de intensiteit van hun stem te verhogen, of hun vermogen om luider te spreken.

Nadat de intensiteit voor elke deelnemer eerst door een logopedist is bepaald, wordt de spelers gevraagd om de klinkerklank op een constante intensiteit te houden, dezelfde klinkerklank te behouden terwijl ze toonhoogtevariaties toevoegen, en om te oefenen met het gebruik van algemene functionele zinnen in hun dagelijkse routine.

Het doel van elk spel is om een ​​personage op het scherm in een rechte lijn naar een vierkant met een verrassing te laten bewegen en deze te vangen zodra deze is bereikt.

De stem van de speler regelt de beweging van het personage en gaat niet vooruit tenzij het geluid binnen het bereik van intensiteit en toonhoogte valt, indien van toepassing voor de oefening, gekozen door de tovenaar. Als je de doos bereikt, ontgrendel je nieuwe gamefuncties. Personages stoppen met bewegen wanneer de geluidsintensiteit onvoldoende is, waarna de speler een paar seconden de tijd heeft om hun geluid te corrigeren voordat het spel op een mislukking uitloopt.

“Op deze manier geeft de beweging van het personage intuïtieve visuele feedback over de intensiteit van de stem van de speler”, schreven de onderzoekers.

De oefeningen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en vaardigheden van het individu, en therapeuten kunnen de moeilijkheidsgraad van het spel veranderen naarmate de persoon verbetert.

READ  343 May voegt microtransacties toe aan Halo: The Master Chief Collection

De onderzoekers merken op dat extra functies om de motivatie te helpen een push-herinnering bevatten als de app langer dan een dag niet is geopend. Punten die worden toegekend wanneer de intensiteit binnen het gespecificeerde bereik blijft, stellen spelers ook in staat munten te verzamelen die kunnen worden gebruikt om nieuwe personages of scenario’s te ontgrendelen.

De onderzoekers vroegen zes logopedisten, met tussen de drie en 37 jaar ervaring in het werken met parkinsonpatiënten, om het spel te beoordelen. Over het algemeen hebben therapeuten het een nuttig hulpmiddel gevonden om patiënten gemotiveerd te houden tijdens therapiesessies en thuis.

“Het spel kan een goede optie zijn voor patiënten om te trainen zonder een [speech therapist]elke dag of constant, maar het heeft een aantal functies waar u op kunt vertrouwen [therapist]zoals microfoonkalibratie en aanpassing”, schreven de onderzoekers. “Het zou dus nodig zijn dat de spelparameters worden bepaald in een behandelsessie voordat ze thuis worden gebruikt.”

De zes therapeuten waren grotendeels van mening dat het spel geschikt was voor mensen met de ziekte van Parkinson en de geluidskwaliteit kon verbeteren.

Volgens de onderzoekers bereikt het spel zijn belangrijkste doelstellingen: (1) motiveert training, (2) is geschikt voor thuistraining, op voorwaarde dat er een aanvankelijk gepersonaliseerde sessie is voor maatwerk, (3) biedt intuïtieve visuele feedback over de stemprestaties van de speler en (4) heeft de mogelijkheid om te helpen bij het verbeteren van de audioprestaties.

Het team voegde eraan toe dat de audiotraining, die thuis kan worden gegeven, ook een alternatief biedt voor mogelijk uitdagende persoonlijke afspraken.

READ  Cyberpunk 2077 is opnieuw uitgesteld tot 10 december

More from Madison Garrett
Maliks volledige film gelekt op Movierulz | Malik film downloaden van Tamilrockersrock
Nieuws Ui Raguro-piek Deur Filmibeat .office |Bijgewerkt: donderdag 15 juli 2021, 14:02...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *