Lynx wint 7e op rij achter Napheesa Collier – Twin Cities

Vorige maand draaide Minnesota Lynx het script om aan het begin van seizoen 5-7.

Ondanks een seizoen vol blessures en vier opeenvolgende nederlagen bij de opening, hebben de Lynx hun laatste zeven wedstrijden gewonnen, waaronder een overwinning met 86-61 op de Los Angeles Sparks op zondag – hun laatste wedstrijd voor de pauze van de Olympische Spelen.

De winning streak van Minnesota is momenteel de langste in de WNBA. Lynx heeft het momentum en de tijd voor zijn volgende wedstrijd, die op 15 augustus tegen New York zal zijn, aangezien de competitiewedstrijd wordt onderbroken totdat de Olympische Spelen voorbij zijn.

“Zeer dankbaar voor de vakantie. “Ik kan alleen voor mezelf spreken, ik kan niet voor iedereen spreken”, zei Lynx-chef Layshia Clarendon. “Maar met een team dat veel blessures heeft gehad, denk ik dat we er echt naar uitkijken om die pauze te krijgen en wat mensen terug te krijgen … We zijn blij dat we heel goed zijn geëindigd.”

Lynx-manager Cheryl Reeve herhaalde de gevoelens van Clarendon en zei dat als ze nu een “goed team” waren, ze een goed team zouden blijven als ze terugkwamen van pauze. Reeve zei dat hardlopen veel van het team kostte.

Lynx (12-7) sprong zondag naar de vroege voorsprong nadat hij het eerste kwartaal bij Staples Center had gedomineerd. Minnesota schoot 12-15 in de eerste en leidde na een kwartier met 29-13.

Clarendon was al vroeg fel en sloot de wedstrijd af met 14 punten en acht assists.

Spits Nafissa Collier scoorde negen punten in het eerste kwart en bracht haar carrière gelijk met 27 punten. Ze voegde ook zeven follow-ups toe.

READ  FA geeft richtlijnen uit voor buitenvoetbal te midden van pandemie

“Blijkbaar was ik vanavond erg sterk – veel mensen vielen op de grond, dus ik denk dat ik op die manier agressief was”, zei Collier. “En toen nam ik gewoon mijn tijd. Soms haast ik me een beetje in de laatste game, dus (ik) kijk gewoon wat er open is, en zorg ervoor dat ik mezelf niet haast.”

Sparks (6-13) sloot het gat in zowel het tweede als het derde kwart, hield Minnesota vijf minuten per seconde doelpuntloos en ging vroeg in het derde kwart naar 12-0 om de voorsprong terug te brengen naar nummer één.

Erica Wheeler, de beschermer van Sparks, eindigde met 14 punten en zes assists terwijl ze de Sparks-races leidde.

Maar Lynx antwoordde bij beide gelegenheden en duwde de voorsprong naar 15 tegen het einde van de derde.

Lynx-doelman Crystal Dangerfield miste de wedstrijd van zondag nadat ze een linkerschouderblessure had opgelopen tijdens de overwinning van vrijdag op de Aces. Lynx hoopt dat de Olympische rustperiode het team tijd zal geven om gezond te worden.

Collier, Reeve en quarterback Sylvia Fowles, die de wedstrijd eindigde met 10 punten en zeven rebounds, zullen niet veel rust zien omdat ze allemaal Team USA zullen vertegenwoordigen in Tokio. Fowls Olympiade voor de vierde keer,

Reeve zal na dit in 2016 opnieuw als assistent-coach dienen en Collier zal haar Olympisch debuut maken na het maken van 50 NBA-games.

“Het voelt geweldig om sterk te eindigen, net als het team, onze zevende overwinning op rij en het ingaan van de tweede helft geeft ons zoveel vertrouwen”, zei Collier. “Ik wil dat aan de VS blijven geven. Mijn rol zal niet dezelfde zijn als ik bij dit team kom, maar ik wil bijdragen op elke manier die ze willen.”

READ  2.5 Dimensions Temptation onthult meer cast van anime- en smartphonegames - Nieuws