Mark Murphy stopt na een geweldige wedstrijd

Carlton-kampioen Mark Murphy speelt dit weekend zijn 300e en laatste wedstrijd, nadat hij de groep heeft laten weten dat hij met pensioen gaat nadat hij de zesde Blues-speler is geworden die deze historische mijlpaal heeft bereikt.

Hij volgt een indrukwekkende carrière als de nummer 1 keuze van de NAB AFL Draft 2005, die zes seizoenen als aanvoerder van de club doorbracht en de beste en eerlijkste winnaar was tijdens zijn tijd bij de Blues.

Wie heeft om de terugtrekking gevraagd? Pensioen en afschrijving in 2021

Murphy, 34, zal alleen samen met John Nichols, Bruce Dole, Craig Bradley, Stephen Sylvani en Cady Simpson 300 wedstrijden halen bij Carlton, en hij zal dat doen aan het einde van een bevredigende 16-jarige periode bij de club.

Carlton Blue Bloods (LR): John Nichols, Craig Bradley, Stephen Sylvani en Bruce Dole poseren voor een foto met Cady Simpson in Econ Park in juni 2018. Foto: Michael Wilson

“Ik heb eerder aan de spelers en de hele speelgroep aangekondigd dat deze week ook mijn laatste wedstrijd zal zijn”, zei Murphy dinsdag.

“Om 300 te spelen en op die toon te eindigen, want dit zou mijn laatste wedstrijd zijn – ik wist al eerder dat we de witte jas zouden dragen, dus ik zou de marineblauwe niet meer dragen – maar het is allemaal nog steeds hetzelfde.

“Hopelijk kunnen we winnen en het lied nog een laatste keer zingen met de jongens en hopelijk zal er na de wedstrijd wat gelachen worden.”

Er was twijfel of Murphy de 300 zou halen toen hij in juni zijn kuit geblesseerd raakte tegen Adelaide. Hij is echter de laatste drie wedstrijden van de Blues begonnen als medische sub en zal dit weekend terugkeren naar de start van wedstrijd nummer 22.

Mark Murphy met zijn zoon Max na het verslaan van Adelaide in ronde 15, 2021. Foto: AFL Photos

“Als je kijkt naar de namen die 300 keer voor de voetbalclub hebben gespeeld, is het duidelijk dat dit heel bescheiden is”, zei Murphy.

READ  Audiocover van The Heaven Gang of the Republic of Horrible Rider

“De club heeft een heel speciaal plekje in mijn hart, dus om hier 300 wedstrijden te kunnen spelen… Het is fantastisch. Mijn familie is erg trots en praat al eerder met de jongens, het is een beetje emotioneel om deze mijlpaal te bereiken.”

“Toen ik zes weken geleden mijn kuitscan deed, dacht ik dat het misschien zou kunnen zijn. Ik wist niet hoe ernstig de verwonding was totdat ik na de scan met de artsen sprak. Ze waren positiever dan ik, kijkend naar de manier waarop het voelde.”

“Ik dacht dat ik waarschijnlijk klaar was, maar ik ben in staat geweest om onder andere omstandigheden terug te komen en een paar keer de surrogaat te zijn geweest. Om daar eindelijk te komen, is heel bijzonder. Ik heb veel geluk dat ik daar mag komen.”

Murphy was de AFL’s Coach van het Jaar in 2011, hetzelfde seizoen waarin hij zijn eerste en enige All-Australia Blazer won en zijn eerste twee John Nicholls-medailles verdiende als de beste en eerlijkste van de club.

Mark Murphy nadat hij # 1 werd genoemd op de NAB AFL Draft 2005. Foto: AFL-afbeeldingen

More from Madison Garrett

Waarom honderd dubbele kopballen het vrouwenspel promootten | Vrouwen cricket

een Een paar jaar geleden schreef ik een artikel over “tweekoppige” wedstrijden...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *