Top Biden VP-kanshebbers worden geconfronteerd met seksistische tropen, intensief onderzoek in laatste instantie

Bass on VP talk: 'willing to serve' however I can

Gedurende vele maanden, toen Biden bijna een dozijn vrouwen voor het kaartje overwoog, leek de senator van Californië, Kamala Harris, de meest natuurlijke fit vanwege haar cv, haar zichtbaarheid ter ondersteuning van de Black Lives Matter-protesten en haar voorstander van wetgeving om het politiegeweld te beteugelen. Maar in de afgelopen week brak het langdurige onbehagen onder enkele naaste Biden-bondgenoten over de ambitie van Harris en haar aanval op Biden tijdens een debat in juni 2019 openlijk uit.

Dit weekend was het de beurt aan Californië Rep. Karen Bass in de hete stoel, toen de Trump-campagne haar reizen naar Cuba als jonge activiste benadrukte en vroeg of Biden “Castro-liefhebbende communist Karen Bass een hartslag verwijderd zou maken van het presidentschap “- het onderstrepen van de potentiële risico’s voor Biden bij het kiezen van een politicus die grotendeels onbekend is omdat de andere kant racet om ze te definiëren.

Hoewel de keuze van de vice-president zelden een groot effect heeft gehad op de uitkomst van een verkiezing, heeft Biden’s keuze dit jaar een te grote betekenis gekregen – niet alleen vanwege de bezorgdheid van de kiezers over zijn leeftijd, maar ook omdat te midden van een pandemie en Een pijnlijke recessie, zijn team weet dat hij de eerste regel van de vice-presidentiële politiek moet naleven door een loyale partner te kiezen die geen kwaad doet.

Het spektakel van het vice-presidentiële controleproces dat in de publieke opinie brak, illustreerde de moeilijkheid van de beslissing waarmee Biden wordt geconfronteerd terwijl hij zijn keuze beperkt, evenals de manoeuvres achter de schermen door de potentiële hoopvols en degenen die zouden wedijveren om ze te vervangen in hun huidige rollen. (Het huidige gezelschapsspel in politieke kringen in Californië, bijvoorbeeld, raadt wie Democratische Gouverneur Gavin Newsom zou kunnen benoemen op een open zetel in de Amerikaanse Senaat als Harris de hare verlaat.)

Hoewel het team van Biden het proces geheim heeft gehouden, maakte de voormalige vice-president vanaf het begin duidelijk dat hij een vrouw zou kiezen, en zijn team heeft Bass, Harris en de voormalige nationale veiligheidsadviseur van Obama, Susan Rice, doorgelicht – die algemeen worden beschouwd als top kanshebbers – evenals Massachusetts Sen. Elizabeth Warren, Illinois Sen. Tammy Duckworth en Florida Rep. Val Demings. Anderen die worden overwogen zijn onder meer de burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms en de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer.

‘Er zal weerstand zijn tegen je ambitie’

Maandenlang was het geen geheim dat enkele bondgenoten van Biden werden nog steeds geveld door de aanval van Harris op Biden tijdens het debat van 2019 in Miami, waar ze Biden’s oppositie tegen busing decennia eerder uitte als een jonge senator uit Delaware en zijn trots dat hij een manier had gevonden om met segregationistische senatoren te werken (opmerkingen zei ze dat ze kwetsend gevonden).

Haar knock-out punch in Miami gaf haar een vluchtige boost in de peilingen, maar werd een potentiële aanval op haar. Biden zag er op dat moment verbijsterd en gekwetst uit, deels omdat de twee Democraten al lang bondgenoten waren en omdat Harris in de buurt was van wijlen zijn zoon Beau Biden, toen ze tegelijkertijd als procureur-generaal hadden gediend, zij uit Californië en hij uit Delaware.
Hoewel Harris uiteindelijk haar presidentiële bod beëindigde voordat de stemming begon, is de angel van dat moment blijven bestaan. EEN Politico verhaal Afgelopen maandag citeerde voormalig Connecticut senator Chris Dodd, een lid van het vice-presidentiële onderzoeksteam van Biden, een donor vertelde dat Harris “geen spijt” toonde voor haar poging om Biden in dat debat uit te schakelen.
De noodzaak om haar te verdedigen was blijkbaar zo belangrijk voor Biden dat hij werd gefotografeerd op een persconferentie dinsdag met een notitiekaart met praatpunten over Harris, waaronder: “heb geen wrok”, “getalenteerd” en “grote hulp bij campagne” – het starten van een nieuwe speculatie dat Harris zijn keuze zou zijn.

De publieke uiting van die grief – en de wijdverbreide opmerkingen van sommige Biden-donateurs dat Harris te ambitieus is en misschien te gefocust op haar eigen ontwerpen voor het Witte Huis – leidde de afgelopen week tot pushback van haar bondgenoten en van Harris zichzelf op vrijdag.

De Californische democraat, die de beschuldiging van ambitie aanpakte, die op veel andere momenten tijdens haar politieke carrière als een staking tegen Harris is opgetreden, riep impliciet seksisme op toen ze het online publiek voor de Black Women Lead 2020-conferentie vertelde dat er “weerstand zal zijn” aan je ambitie. Er zullen mensen zijn die tegen je zeggen: ‘Je bent uit je rijstrook.’ … Laat je daar niet door belasten. “

Low-profile mededinger plotseling in de schijnwerpers

Op vrijdag en zaterdag hebben de Republikeinse tegenstanders van Biden het oppositieonderzoek tegen Bass opgegraven, dat na haar jarenlange ervaring in het Congres, als voorzitter van de Congressional Black Caucus, en als voormalig, sterke steun heeft van zowel het leiderschap van de Democratische Partij als de gewone leden. Spreker van de California Assembly. (Ze was de eerste zwarte vrouw in de geschiedenis om in die rol te dienen).
CNN’s MJ Lee, Jeff Zeleny en Jasmine Wright meldden vorige week dat Bass, een onopvallende mededinger die door haar leeftijdsgenoten algemeen wordt bewonderd als een bekwame wetgever in het werken door het gangpad, echte grip heeft gekregen in de late fase van de vice-president zoeken. Ze leidde onlangs een wetsvoorstel voor de hervorming van de politie via House dat alle democraten verenigde, en CNN heeft gemeld dat House-voorzitter Nancy Pelosi het team van Biden heeft verteld haar niet over het hoofd te zien.
In afwachting van Biden’s aankondiging van zijn keuze al volgende week, bracht de Trump-campagne het weekend door met het benadrukken van eerdere opmerkingen over Cuba en Fidel Castro van Bass, die in 1973 voor het eerst naar Cuba ging als een 19-jarige activist om huizen te bouwen met een groep die bekend staat als de Venceremos Brigade. Ze vertelde The Atlantic in een recent interview dat ze in de jaren zeventig acht keer naar Cuba is geweest en daar in latere jaren vaak naar terugkeerde toen haar focus verschoof naar wetgeving.

Republikeinen hebben zich geconcentreerd op Bass ‘beschrijving van Castro toen hij stierf in 2016. Ze betuigde haar medeleven met het Cubaanse volk en Castro’s familie: “Het overlijden van de Comandante en Jefe is een groot verlies voor de bevolking van Cuba”, zei Bass in haar verklaring, in wat ze zei was een poging om “opperbevelhebber” te vertalen. ‘Ik hoop samen dat onze twee naties de nieuwe weg van ondersteuning en samenwerking met elkaar zullen voortzetten en doorgaan in de nieuwe richting van diplomatie.’

READ  Speltype: Carolina vs. Troy

Bass zei dat ze het regime van Castro niet vierde, en ze vertelde NBC’s Chuck Todd op “Meet the Press” zondag dat ze in die jaren “naïef” was en benadrukte dat haar meer recente werk in Cuba gericht was op het rekruteren van artsen om te werken in de binnensteden van de VS, omdat ze “gratis collegegeld” zijn.

‘Dat neemt niet weg dat ik weet dat het Castro-regime een wreed regime is geweest voor zijn mensen’, zei Bass, die als arts-assistent werkte voordat hij de politiek inging. ‘Ik weet dat er geen persvrijheid is, vrijheid van vereniging.’

Toen ze in 2016 de term “comandante en jefe” gebruikte, zei ze dat ze het niet zag als een uitdrukking die Castro “vertederend” was, zoals veel Floridianen het interpreteerden. ‘Laat ik maar zeggen, Chuck, les die ik heb geleerd. Dat zou ik niet nog een keer doen. Ik sprak onmiddellijk met mijn collega’s uit Florida en besefte dat dat iets was dat niet had mogen worden gezegd.’

Toch maakt de Trump-campagne al gebruik van de Bass-Cuba-verbinding om te proberen Biden in Florida schade toe te brengen, een cruciale slagveldstaat met een grote en invloedrijke Cubaanse bevolking.

Tijdens een persoproep van Trump op zaterdag zei de Republikeinse senator van Florida, Marco Rubio, dat als Bass vice-president zou worden, ze “de hoogste Castro-sympathisant in de geschiedenis van de Amerikaanse regering zou zijn. En het kon niet op zijn slechtst. tijd, waarin beide regimes in Venezuela en in Havana op de rand van een echte ineenstorting staan. “

READ  Per Aspera breidt oceaanaanwinning uit met Blue Mars

Bass, die 66 is, werd ook gedwongen haar geloof zaterdag op Twitter te verdedigen – en merkte op dat ze “trots” aanbidt in First New Christian Fellowship Baptist Church in South LA – nadat de conservatieve outlet, de Daily Caller, een video van haar toespraak tijdens een opening in 2010 van een Scientology Kerk in Los Angeles.

Het congreslid van Californië legde uit Twitter dat ze de opening van het Scientology-gebouw bijwoonde omdat het in haar congresdistrict was. In de opmerkingen bij de opening zei ze dat ze een “gebied van overeenstemming in hun overtuiging” vond dat “alle mensen, van welk ras, kleur of geloof dan ook, met gelijke rechten zijn geschapen”.

Ze erkende dat in het decennium sinds die toespraak “deze eerste hand gepubliceerde verslagen in boeken, interviews en documentaires deze groep hebben blootgelegd” en dat “iedereen nu op de hoogte is van de aantijgingen tegen Scientology”.

Intensiever toezicht

Het debat over de voor- en nadelen van elke potentiële vice-presidentskandidaat wordt de komende week alleen maar intenser. Democraten, bijvoorbeeld, debatteren of Demings het debat over haar driejarige ambtstermijn als hoofd van de politie van Orlando kan weerstaan ​​- als het de kritiek zou kunnen afzwakken dat Biden te zacht is voor misdaad of eerder activisten van Black Lives Matter zou vervreemden die zeggen dat ze meer had moeten doen om het systeem van binnenuit te veranderen.

Duckworth, een Iraakse veteraan en ontvanger van Purple Heart, kan de linkervleugel van de Democratische Partij tegenkomen dat ze te centristisch is op het moment dat Biden de partij probeert te verenigen na zijn nederlaag van Vermont Sen. Bernie Sanders in de primaire . Bottoms en Whitmer bevinden zich beide op belangrijke regeringsposities in staten die zijn geteisterd door het coronavirus, waardoor ze in een zwakke en kwetsbare positie terechtkomen als ze plotseling van versnelling zouden veranderen en zich zouden concentreren op de presidentiële race.

READ  Leon van Resident Evil 4 arriveert in Fortnite, maar zonder zijn stijlvolle jas

De voormalige Georgische staat Rep. Stacey Abrams, die actief campagne voerde voor de vice-presidentiële slot van Biden, werd gevraagd naar de mogelijke teleurstelling die zou kunnen ontstaan ​​als Biden geen vrouw van kleur kiest voor de functie te midden van een nationale afrekening over racerelaties.

“Joe Biden gaat de juiste partner voor zichzelf kiezen omdat hij de enige is die dit werk heeft gedaan”, vertelde Abrams zondag aan CNN’s Dana Bash op “State of the Union”. “Hoewel ik geloof dat diversiteit ongelooflijk belangrijk is en ik denk dat het absoluut goed is om het gezicht van leiderschap in Amerika voortdurend te veranderen, kijk ik naar Joe Biden om de juiste partner voor zichzelf te kiezen op het moment dat we die voor ons liggen – wat een van een economische crisis, een volksgezondheidscrisis en een gerechtigheidscrisis is. ‘

De Biden-campagne schrijft geschiedenis door het grootste en meest diverse veld van potentiële vrouwelijke vice-presidentskandidaten ooit te onderzoeken. En in een diep polariserende verkiezingscyclus, aangezien veel Amerikanen vechten voor hun economische en fysieke overleving, zal deze groep waarschijnlijk intensiever worden onderzocht dan welke groep dan ook die hen in dit laatste stuk is voorgegaan.

Dit verhaal is bijgewerkt met opmerkingen van Karen Bass en Stacey Abrams.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *