Massale kraan stort in bij Hindustan Shipyard in Visakhapatnam, 10 doden

crane collapse

Bij een zwaar ongeval op zaterdag 1 augustus kwamen minstens 10 personen om het leven en raakten verschillende anderen gewond toen een steigerkraan instortte op het terrein van Hindustan Shipyard Limited.

Terwijl reddingsinspanningen gaande zijn, wordt aangenomen dat sommige arbeiders vastzitten onder de ingestorte kraan, aangezien reddingswerkers en omstanders het gerinkel van mobiele telefoons onder de ingestorte kraan konden horen.Twitter

Van de 10 doden die tot dusver zijn gemeld, zijn er vier mensen vaste werknemers, terwijl de overige zes arbeidscontractanten zijn.

Het districtsbestuur snelde naar de plek en maakte de balans op. Er zijn reddings- en hulpoperaties gestart omdat nog steeds wordt aangenomen dat er nog maar weinig mensen vastzitten onder het puin.

Werknemers opgesloten onder de ingestorte kraan

Volgens ooggetuigenverslagen vond het ongeluk plaats tussen 11.30 uur en 12.00 uur toen de kraan werd getest. Minstens 20 personen waren ter plaatse aan het werk toen de kraan brak en op zijn kant viel, waardoor veel arbeiders werden verpletterd.

Verschillende video’s van de neerstortende kraan zijn verschenen terwijl mensen op de werf met afschuw stonden te kijken.

Districtscollector V Vinay Chand zei: “De steigerhijskraan met een capaciteit van 70 ton werd twee jaar geleden aangeschaft en in gebruik genomen en vanochtend werden de volwaardige proeven gestart. Tijdens de proeven testten de ambtenaren het draagvermogen van de kraan toen de het cabinegedeelte aan de bovenkant en het basisgedeelte gescheiden en de kraan stortte in. “

Terwijl reddingsinspanningen gaande zijn, wordt aangenomen dat sommige arbeiders vastzitten onder de ingestorte kraan, aangezien reddingswerkers en omstanders het gerinkel van mobiele telefoons onder de ingestorte kraan konden horen.

Het incident van zaterdag is het derde grote ongeluk in de havenstad sinds mei van dit jaar, toen een gaslek in LG Polymers tot 12 doden had geleid.

(Met input van bureau)

READ  Nogmaals, de kelder van Apex Legends is dankzij Fuse een dodelijke val geworden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *