Met de nieuwste iOS- en iPadOS 15-bèta’s kunnen apps toegang vragen tot meer RAM

Apple zet een grote stap waarmee ontwikkelaars de prestaties van hun apps op de iPhone en iPad kunnen verbeteren door apps later dit najaar toegang te geven tot meer apparaatgeheugen of RAM.


Momenteel zijn apps beperkt tot de hoeveelheid RAM die ze kunnen gebruiken, ongeacht hoeveel er beschikbaar is op het apparaat. Hoewel het nieuwste M1 iPad Pro-model bijvoorbeeld 16 GB RAM heeft, in iPadOS 14, Apps zijn beperkt tot slechts 5 GB. 16 GB RAM is de grootste hoeveelheid RAM die ooit in een iPhone of iPad is aangeboden, en de limiet van 5 GB betekent dat apps niet eens de helft kunnen gebruiken van wat de iPad Pro te bieden heeft.

In de tweede bèta van iOS en iPadOS 15, Gisteren vrijgegeven aan ontwikkelaarsKameel Een nieuw recht invoeren dat door ontwikkelaars kan worden aangevraagd Dat zou hun apps blootstellen voor meer geheugen. Apple zegt dat dit recht het systeem zal informeren dat de app “beter kan presteren door de standaard app-geheugenlimiet te overschrijden”. De ontwikkelaarsdocumentatie van Apple specificeert niet aan hoeveel extra RAM de app kan worden blootgesteld en zegt ook dat dit beperkt is tot “ondersteunde apparaten”.

Voeg dit recht toe aan uw app om het systeem te laten weten dat sommige basisfuncties van uw app mogelijk beter werken door de standaard app-geheugenlimiet op ondersteunde apparaten te overschrijden. Als je dit recht gebruikt, zorg er dan voor dat je app goed blijft werken als er geen extra geheugen beschikbaar is.

Hoewel Apple niet specificeert hoeveel extra RAM de applicatie mag vragen, geeft de bewoording van de documentatie, die ontwikkelaars aanraadt om de functie te gebruiken om “de hoeveelheid beschikbaar geheugen te bepalen”, aan dat het plafond voor geheugentoepassingen relatief hoog kan zijn.

READ  Konami om E3 2021 te omzeilen, "in diepe ontwikkeling in een aantal grote projecten"

Het is onwaarschijnlijk dat Apple ontwikkelaars toestaat om de volledige hoeveelheid geheugen op het apparaat te gebruiken. Hoewel dit scenario handig kan zijn voor geavanceerde professionele apps op de iPad Pro, zal het het systeem aanzienlijk vertragen en het moeilijk maken om met verschillende apps te multitasken. iPad Pro-gebruikers, en meer recentelijk dankzij de M1 iPad Pro, hebben geklaagd dat iPadOS de echte potentiële prestaties van de iPad beperkt.

Ondanks de hoop van veel gebruikers, bood iPadOS 15 geen belangrijke functies die optimaal gebruik maakten van iPads, met name de iPad Pro met de M1. De mogelijkheid voor apps om toegang tot meer RAM op het apparaat te vragen, zal er echter toe bijdragen dat de apps meer kunnen profiteren van wat het apparaat te bieden heeft.

Het nieuwe recht is beschikbaar voor ontwikkelaars om te testen, maar het zal pas dit najaar beschikbaar zijn voor apps in de App Store, wanneer iOS en iPadOS 15 beschikbaar zijn, samen met watchOS 8, tvOS 15 en macOS Monterey.

Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *