Met Sachin Pilot Fiasco, A Section of Congress Restive Against Gandhis

Voor een keer ziet het congres zijn leden openlijk de strategie bekritiseren (Bestand)

New Delhi:

Nu Sachin Pilot nu verloren is van het congres, is de partij die berucht is om haar niet-aflatende inzet voor haar eerste familie, de Gandhis, atypisch stoer om hun leiderschap, een manier van werken die in drie maanden tijd twee heldere, jonge sterren heeft verdreven – eerst Jyotiraditya Scindia en nu de politicus aan wie de partij in Rajasthan wordt opgestart nadat deze bij de staatsverkiezingen in 2013 was uitgehaald.

Voor een keer ziet het congres dat zijn leden openlijk de strategie – als die er is – verwijten bij het omgaan met zijn talent. Zondag twitterde voormalig vakbondsminister Kapil Sibal: “Bezorgd om ons gezelschap. Zullen we pas wakker worden nadat de paarden uit onze stal zijn gesprongen”. Sindsdien uiten een groot aantal leiders van verschillende leeftijden hun frustratie over wat zij omschrijven als de onverklaarbaar ontoegankelijke Gandhi’s.

Anders dan in het geval van de heer Scindia, werd de heer Pilot naar verluidt gebeld door Priyanka Gandhi Vadra; Woordvoerder van het congres, RS Surjewla, zei vanmorgen ook dat Sonia Gandhi, de partijchef, ook contact had opgenomen met de heer Pilot, en hem aanspoorde om de stappen die hem in een ontmoedigende confrontatie met de partij plaatsten, te heroverwegen.

De heer Surjewala benadrukte op zijn persconferentie in Jaipur vandaag ook de “nauwe band” die de Gandhi’s hebben met de heer Pilot – politiek goud binnen het congres. Maar de persconferentie zag ook de aankondiging dat de heer Pilot ontslagen wordt als vice-eerste minister van zijn thuisstaat en als congrespresident in Rajasthan. Het antwoord van de heer Pilot was beperkt tot een ietwat zen-achtige tweet die filosofeerde: ‘De waarheid kan worden lastiggevallen maar niet worden verslagen’.

READ  Free Play Days bevat Xbox-games, waaronder Tiny Tina's Wonderlands

Er zijn er niet veel in het Congres die van mening zijn dat de belangrijkste vraag van de heer Pilot kan worden onderbouwd – een promotie tot Chief Minister. Maar er is de duidelijke klacht dat de heer Pilot eerder had kunnen worden gerustgesteld – door hem een ​​duidelijke afbakening van de bevoegdheden aan te bieden van de bevoegdheden van de heer Gehlot, door persoonlijke ontmoetingen met de Gandhi’s en door de verzekering dat de heer Gehlot zou worden opgedragen om in te perken een groeiende campagne om de status van de heer Pilot te verminderen. Toen de heer Pilot ongeveer 10 dagen geleden Delhi bezocht om te waarschuwen dat hij op het punt stond te breken, kreeg hij tijd bij hogere leiders zoals Ahmed Patel – maar geen slot bij de Gandhi’s.

“De leiding heeft de afgelopen vijf jaar geweigerd om met mij te spreken of mij te ontmoeten, ondanks haar sterk te verdedigen en voor de partij te werken. Stel je het lot van de congresmedewerker en andere partijleiders voor”, zei een hoge congresleider.

Er is ook een sectie van de partij die van mening is dat Rahul Gandhi ofwel moet terugkeren als congrespresident en verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn beslissingen – of de ultieme autoriteit moet overgeven die hij blijft uitoefenen op kritieke kwesties via zijn moeder, die hem heeft vervangen als congreshoofd toen hij stopte met het ambt na het debacle van de partij bij de algemene verkiezingen van vorig jaar. Rahul en Priyanka Gandhi, die verlangen naar directe aanvallen op premier Narendra Modi, zijn ervan overtuigd dat deze strategie hen onderscheidt van andere oppositieleiders en staan ​​niet open voor een heroverweging van hun aanpak. Hun loyalisten wijzen iedereen die het niet eens is af met degenen die “in contact staan ​​met de BJP”.

READ  Engeland gaat door naar de knock-outfase voor de laatste groepswedstrijd

De heer Scindia verliet het congres in maart nadat veteraan-congresleden in zijn staat, Madhya Pradesh, hem naar een bijzaak wilden degraderen. De Gandhi’s kwamen destijds niet tussenbeide. Toen de heer Pilot zondag duidelijk maakte dat hij de tactieken van de heer Gehlot niet langer zal tolereren om hem hetzelfde te doen, stootte de heer Scindia hem met de vuist op Twitter en postte: “Triest om te zien dat mijn voormalige collega Sachin Pilot ook buitenspel wordt gezet en vervolgd door Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot. Laat zien dat talent en bekwaamheid weinig geloof vinden in het congres “.

Ook andere partijleiders hebben spijt van zijn behandeling.

Het conflict met de heer Pilot was ontstoken toen hem door de staatspolitie een bericht werd gestuurd voor ondervraging in een onderzoek om vast te stellen of de BJP grote contante aanbiedingen deed aan wetgevers van het Congres om van kant te wisselen. Het zorgde voor de laatste kilometer van de reis van meneer Piloot naar de uitgangspoort. De heer Scindia heeft de regering van Madhya Pradesh neergehaald toen hij zich afmeldde voor het congres. De partij is van mening dat de heer Pilot een vervolg zal geven in Rajasthan. Het getuigt van het groeiende zinkgat waar de Gandhi-strategie in is veranderd. Terwijl het congres zijn verliezen, alle gedwongen fouten, probeert te berekenen, heeft de familie in het centrum veel te verklaren. In het congres zal het echter hoogstens introspectief zijn.

READ  Halo-ontwikkelaars zijn nog steeds niet zeker van het toevoegen van MTX aan MCC

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *