Virat Kohli herinnert zich de tour door Engeland in 2014: ‘Ik vind het niet erg om gekwetst te worden, ik wil er gewoon niet uit’

Virat Kohli

Twitter / BCCI

De 2014-tour door Engeland was er een die de huidige Indiase schipper Virat Kohli zag vechten tegen de slingerende Dukes-bal in Engelse omstandigheden. Met scores van 1, 8, 25, 0, 39, 28, 0,7, 6 en 20 in de vijf Tests van die tour, nam hij gemiddeld slechts 13,50 in zijn tien beurten. Kohli ziet de tour echter niet als een teleurstelling.

“Tijdens de tournee in Engeland in 2014 ging het er in feite om dat ik me niet aanpaste aan de omstandigheden en dingen deed die ik wilde doen en er rigide over was. Stijf zijn over alles brengt je nergens. Het was een lang en pijnlijk besef, maar ik besefte het “, zei Kohli tijdens een gesprek met Mayank Agarwal over de serie ‘Open Nets with Mayank’ gehost door bcci.tv.

Kohli op de Engeland tour van 2014

“De tour van 2014 zal altijd een mijlpaal in mijn carrière zijn. Ik moest echt gaan zitten en dingen veranderen over hoe ik de game vóór die tour benader, de manier waarop ik de game speelde en onverschrokkener begon te worden.

“Ik realiseerde me dat het in Test cricket moeilijk is om je kalmte te bewaren voor een cricketspeler en dat was iets dat ik echt moest corrigeren.

“Als die tour niet was gebeurd, zou ik op dezelfde manier zijn doorgegaan als ik was en zou ik niet zijn verbeterd. Die tour deed me nadenken over hoe ik mijn internationale carrière benader en wil ik gewoon een pushover zijn elke keer dat ik Test cricket speel Dat is een beslissing die ik moest nemen, ‘voegde hij eraan toe.

READ  Overwatch League-teams eisen dat werknemers geen Pro-Am-dekking betalen

Kohli onthulde dat Ravi Shastri hem na die tournee in Engeland, waar India met 1-3 werd verslagen in de serie van vijf tests, hem een ​​advies gaf dat wonderen voor hem deed.

“Ravi bhai belde mij en Shikhar naar zijn kamer na de Test-serie in 2014. Zijn begrip was zeer scherp. Hij zei dat ik buiten de plooi moest gaan staan ​​en legde de mentaliteit erachter uit. Hij vroeg me ook of ik bang was voor de korte bal Ik zei: ‘Ik was niet bang voor de korte ballen. Ik ben niet bang om gekwetst te worden, ik wil er gewoon niet uit’, ‘zei hij.

Virat Kohli

‘Een stop-start is nooit een goed gevoel’, zei Kohli.IANS

“Ik ben datzelfde jaar in Australië gaan oefenen en de resultaten waren ongelooflijk.”

De 31-jarige had ook een gesprek met de legendarische batsman Sachin Tendulkar na de tournee door Engeland en had ook enkele sessies met hem in Mumbai.

“Na de tournee door Engeland keek ik naar mijn beelden. Ik sprak met Sachin Tendulkar in Mumbai en had een paar sessies met hem. Ik vertelde hem dat ik aan mijn heupen werkte en hij deed me het belang van een grote stap beseffen, de voorwaartse pers ook tegen snelle bowlers. “

Tijdens zijn volgende tournee door Engeland in 2018 kwam Kohli naar voren als de leidende run-scorer met 593 runs, waaronder tweehonderd drie halve eeuwen.

“Ik heb nooit echt aandacht besteed aan de perceptie van de mensen over mij na 2014. Het maakte me duidelijk een beetje zorgen omdat al mijn geloofwaardigheid als speler over een maand of zo wegging. Maar toen stopte ik met me te concentreren op wat mensen te zeggen hadden over mij, ‘zei Kohli.

READ  Warriors-Kings Game 7 was de best bekeken NBA-playoff-wedstrijd in de eerste ronde sinds 1999

“Ik ging mijn zone binnen en bleef aan mijn spel werken. Het mooie van 2018 was dat ik als aanvoerder en speler ging. Ik wilde van voren leiden en een bijdrage leveren aan het team door punten te scoren.”

“Daarom was ik nerveus voor de eerste test in 2018. Ik wilde goed beginnen. Het was niet zo dat ik in 2014 slecht presteerde en nu is mijn kans op inwisseling in 2018”, voegde hij eraan toe.

Ondanks een briljante slagprestatie van Kohli verloor India die serie 1-4. De Indiase aanvoerder gelooft echter dat de tour het vertrouwen van het team heeft vergroot, wat hen later heeft geholpen hun eerste testserie in Australië te winnen.

“We waren niet zo diepbedroefd over de Engelse serie in 2018 om eerlijk te zijn, omdat we echt goed hebben gepresteerd. Het was een strakke en zelfverzekerde serie voor ons.”

Over zijn X-factor als kapitein zei Kohli: “Ik zou in geen enkele situatie een compromis willen sluiten over een resultaat. Een gelijkspel komt alleen naar mij toe en alleen als de situatie te slecht is geworden of in het afgelopen uur als je niet Ik heb geen optie, ik denk niet aan een gelijkspel vanaf de eerste minuut in de ochtend.

‘Uit angst vrezen is het meest negatieve dat je als sporter kunt bedenken en het veroorzaakt zelfbeschadiging. Als je je overgeeft voordat je een overwinning kunt behalen, betekent dit dat je je eigen mentaliteit schaadt. Mijn enige doel is om mensen te laten beseffen hoe goed ze kunnen zijn, ’tekende hij af.

READ  Details van Assassin's Creed Mirage pc-specificaties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *