Michelle Obama opent democratische conventie terwijl Donald Trump de partij wil verwennen

NDTV News

Michelle Obama verankert het primetime slot op de openingsavond van de Democratische conventie van dit jaar

Milwaukee, Verenigde Staten:

Voormalig vice-president Joe Biden zal “de waarheid vertellen en de wetenschap vertrouwen” als hij in november wordt gekozen in het Witte Huis, zei voormalig First Lady Michelle Obama maandag toen de Democraten hun nu virtuele conventie begonnen.

Met de Democratische partij op het punt om de 77-jarige Biden officieel tot presidentskandidaat te zalven, trotseerde president Donald Trump de zorgen over het coronavirus en organiseerde hij concurrerende evenementen in Wisconsin en het naburige Minnesota.

Michelle Obama kreeg het primetime slot op de openingsavond van de Democratische conventie, die vier dagen zou plaatsvinden in Milwaukee, Wisconsin, maar die nu bijna volledig online plaatsvindt vanwege de COVID-19-uitbraak.

In fragmenten van haar opmerkingen die voorafgaand aan haar opgenomen toespraak werden vrijgegeven, zei Michelle Obama dat Biden een “geweldige vice-president” was gedurende de acht jaar dat hij diende als de nummer twee van haar echtgenoot Barack Obama.

‘Ik ken Joe. Hij is een zeer fatsoenlijke man, geleid door geloof,’ zei ze.

“Hij weet wat er nodig is om een ​​economie te redden, een pandemie te verslaan en ons land te leiden”, zei de voormalige First Lady.

‘Hij zal de waarheid vertellen en de wetenschap vertrouwen’, zei ze in een klap tegen Trump, die ervan werd beschuldigd herhaaldelijk het advies van zijn wetenschappelijke adviseurs over hoe om te gaan met de COVID-19-epidemie te negeren.

“Hij zal slimme plannen maken en een goed team leiden”, zei Obama. ‘En hij zal regeren als iemand die een leven heeft geleid dat de rest van ons kan herkennen.’

READ  US COVID-19 pandemie in 'nieuwe fase' naarmate de gevallen toenemen

Senator Bernie Sanders uit Vermont, die Biden uitdaagde voor de nominatie van progressief links, was ook gepland om de conventie toe te spreken, die live wordt gestreamd.

“Deze verkiezing is de belangrijkste in de moderne geschiedenis van dit land”, zei Sanders in opmerkingen die vóór zijn verschijning werden vrijgegeven.

“De toekomst van onze democratie staat op het spel”, zei hij. “De toekomst van onze planeet staat op het spel.

“We moeten samenkomen, Donald Trump verslaan en Joe Biden en Kamala Harris kiezen als onze volgende president en vicepresident”, zei Sanders. “Vrienden, de prijs van mislukking is gewoon te hoog om je voor te stellen.”

‘Another Venezuela’

Trump vloog ondertussen met Air Force One naar Mankato, Minnesota en Oshkosh, Wisconsin, en gaf opmerkingen aan supporters die zich op het asfalt van de luchthaven hadden verzameld.

Trump beschuldigde Biden en zijn running mate Harris in Oshkosh en beschuldigde hij ervan “een gek socialistisch beleid” te willen voeren.

“Dit zijn de gevaarlijkste verkiezingen die we ooit hebben gehad”, zei Trump. “Het wordt weer een Venezuela. Dit wordt een heel grootschalig Venezuela als ze winnen.”

“De enige manier waarop we deze verkiezingen zullen verliezen, is als de verkiezingen worden gemanipuleerd”, zei hij.

De Democratische conventie vindt plaats te midden van furore over Trumps eigen inspanningen om het stemmen per post te beperken.

Zonder bewijs dat het fraude bevordert, heeft Trump gedreigd extra financiering te blokkeren waarvan de Democraten zeggen dat deze dringend nodig is om de US Postal Service in staat te stellen miljoenen stembiljetten te verwerken.

READ  India, China houden vandaag de vijfde ronde van gesprekken op commandantniveau

De voorzitter van de Democratische Partij, Tom Perez, zei dat de conventie zich zou verzetten tegen Trump’s “aanval op onze democratie” door de nadruk te leggen op inspanningen om het stemmen per post te beschermen.

“Deze president kan niet winnen op basis van verdiensten en daarom moet hij vals spelen. En het is een schande”, vertelde Perez tijdens een webcast van de Washington Post.

Oshkosh, waar Trump aan het woord was, ligt op ongeveer 90 minuten rijden ten noorden van de Milwaukee-arena, waar de Democraten zich hadden willen verzamelen om een ​​teken van gretigheid te tonen om Wisconsin terug te winnen, een van de vele democratische bolwerken die in 2016 naar Trump omsloeg.

Maar de pandemie van het coronavirus, die in de Verenigde Staten zo’n 170.000 mensen heeft gedood, heeft de verkiezingscampagnes op zijn kop gezet.

De Democratische conventie en het Republikeinse evenement, dat op 24 augustus begint, zullen virtueel worden gehouden, zonder de gebruikelijke brullende menigten en confetti.

“We zijn misschien fysiek gescheiden, maar deze week komen democraten uit het hele land samen om onze visie voor een beter Amerika naar voren te brengen”, tweette Biden.

Live en samengestelde inhoud

Het experimentele conventieformaat stelt sprekers in staat om Amerikaanse kiezers ongefilterd toe te spreken – grotendeels ontdaan van de gebruikelijke overspannen toneelkunst en schreeuwende afgevaardigden.

Biden en Harris zullen de conventie live via videolink toespreken, terwijl andere toespraken “een mix van live en samengestelde inhoud” zullen zijn, aldus de campagne.

Biden begint de week met belangrijke maar aanscherpende peilingen over Trump, en hij hoopt dat zijn keuze voor Harris – de eerste gekleurde vrouw op het presidentieel ticket van een grote partij – de democraten zal versterken.

READ  Het laatste nieuws over de pandemie van het coronavirus: Live updates

De Californische senator, voormalig aanklager en dochter van Indiase en Jamaicaanse immigranten is 55 en brengt relatief jeugdige energie in het ticket.

Dinsdag zijn er toespraken van voormalig president Bill Clinton en Jill Biden, de vrouw van de kandidaat.

Woensdag zal Barack Obama spreken, en Harris zal in de schijnwerpers staan ​​voordat de conventie donderdag culmineert, wanneer Biden formeel de Democratische nominatie aanvaardt en zijn dankwoord houdt.

(Behalve de kop, is dit verhaal niet bewerkt door NDTV-medewerkers en is het gepubliceerd vanuit een gesyndiceerde feed.)

Written By
More from Aubrey Mason

De handel tussen de VS en China is het enige dat in de relatie werkt

Maar er is ten minste één aspect van hun relatie dat stabiel...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *