Microsoft brengt xCloud via internet naar iOS

Microsoft werkt aan een “directe browsergebaseerde oplossing” om xCloud begin volgend jaar naar iOS te brengen. Bronnen die bekend zijn met de plannen van Microsoft vertellen De rand dat het bedrijf een webversie van xCloud heeft ontwikkeld om op iOS- en iPadOS-apparaten te draaien, naast het voortzetten van het werk aan een app waarvan het hoopt dat deze uiteindelijk ook op het Apple-platform zal draaien.

De gamingchef van Microsoft, Phil Spencer, onthulde het browsergebaseerde xCloud-werk van het bedrijf tijdens een recente interne bijeenkomst met alle handen. “We zullen absoluut op iOS eindigen”, zei Spencer tijdens de bijeenkomst, en merkte op dat hij “zich goed voelt” over de voortgang van het bedrijf op iOS. “We komen terecht op iPhones en iPads met Game Pass.” Business insider meldde voor het eerst het nieuws van de webversie voor iOS.

Apple heeft via de App Store services zoals xCloud en Stadia geblokkeerd voor gebruik op iOS-apparaten en heeft onlangs een olijftak voor deze diensten met enkele grote beperkingen. Apple staat erop dat ontwikkelaars hun games afzonderlijk als afzonderlijke apps moeten indienen met behulp van hun streamingtechnologie. Het staat Microsoft en Google vrij om een ​​app in “catalogus” -stijl te maken die al deze individuele apps verzamelt en koppelt naar deze apps.

Microsoft was niet onder de indruk van de aanpak van Apple, en de mogelijke lancering van xCloud op iPhones en iPads is daardoor in het ongewisse gelaten. We begrijpen dat Microsoft zich richt op een vroege 2021-release voor een webversie van xCloud voor Apple-apparaten. Deze browserversie zou de App Store overslaan, net zoals Amazon doet met zijn nieuwe game-streamingdienst Luna.

READ  F1 review 2021: Codemasters voegt verhaal toe, houdt racesimulatie levend

Tijdens hetzelfde gesprek met alle handen bij Microsoft besprak Spencer ook de plannen van het bedrijf voor xCloud op pc. Spencer beschreef pc als een “geweldige kans” voor zowel Game Pass als gamestreaming. Microsoft streeft er nu naar om xCloud in 2021 naar Windows 10-pc’s te brengen. De softwaregigant heeft een preview-versie met medewerkers maanden, en het zal ergens volgend jaar debuteren.

Written By
More from Lesley Curry
Bespaar op telefoons, tv’s, smartwatches en oordopjes
– Aanbevelingen worden onafhankelijk geselecteerd door de “Review” -editors. Aankopen die u...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *