Microsoft DirectSR zal de implementatie van hypernauwkeurige AI in computerspellen vergemakkelijken

Microsoft DirectSR zal de implementatie van hypernauwkeurige AI in computerspellen vergemakkelijken

Volgende maand zal Microsoft tijdens de Game Developers Conference (GDC 2024) een gloednieuwe visuele opschalingstechnologie voor pc-gamers onthullen. De technologie voor het upgraden van kunstmatige intelligentie heet “DirectSR“, en wordt beschreven als een nieuwe API voor ontwikkelaars om ondersteuning voor ultraresolutie-oplossingen in games te implementeren, maar efficiënter dan voorheen.

DirectSR is “Ontworpen in samenwerking“Met alle grote chipfabrikanten. Nvidia, AMD en Intel maken deel uit van dit partnerschap en hebben Minecraft geholpen om DirectSR werkelijkheid te maken. Momenteel worden de superprecieze AI-technologieën van Nvidia, AMD en Intel DLSS, FSR en XeSS genoemd Deze functies zijn beschikbaar in games en kunnen onafhankelijk worden gespeeld.

Met drie verschillende Super Resolution (SR)-technologieën zou er echter “Iets beter” gemaakt worden Soepeler Voor game-ontwikkelaars om SR te integreren in de games waaraan ze werken. Dit is precies wat DirectSR Hopend op een oplossing. Volgens Microsoft “DirectSR is de ontbrekende schakel” Welke game-ontwikkelaars nodig hebben om HD naadloos in hun games te integreren.

DirectSR is een ongelooflijk opwindende ontwikkeling. Met deze nieuwe API wordt verwacht dat Nvidia (DLSS), AMD (FSR) en Intel (XeSS) ultraprecieze technologieën eenvoudiger te implementeren zullen worden. Praat over hoe het werkt:

“Deze API maakt SR van meerdere leveranciers mogelijk via een gemeenschappelijke set in- en uitgangen, waardoor één enkel codepad een verscheidenheid aan oplossingen kan activeren, waaronder NVIDIA DLSS Supersolution, AMD FidelityFX Supersolution en Intel XeSS.” – Joshua Tucker, programmamanager bij Microsoft

Wanneer komt Microsoft DirectSR?

DirectSR wordt binnenkort uitgebracht in publieke preview-vorm Agility-SDK van DirectX. Spelontwikkelaars zullen het gaan gebruiken en dan weten we hoe het werkt.

Microsoft's DirectSR ziet er absoluut magisch uit, en het lijkt erop dat het toevoegen van Supersolution aan games het nog handiger zal maken voor ontwikkelaars, die al met meer nuances te maken hebben bij het ontwikkelen voor pc-games dan voor consoles.

In plaats van dat ontwikkelaars SR-functies zoals DLSS en FSR afzonderlijk moeten implementeren, kan de DirectSR API uiteindelijk een “universele” oplossing bieden die op een breed scala aan apparaten kan werken. hier details Van Microsoft DirectX Staat van de Unie Tijdens het evenement, dat plaatsvindt op GDC 2024, zal DirectSR worden gepresenteerd.

Details van het evenement geven aan dat Rob Martin en Wessam Bahnassi, ingenieurs bij respectievelijk AMD en Nvidia, deel zullen uitmaken van de DirectSR-onthulling. Het wordt gehouden op 21 maart van 12:45 uur tot 13:45 uur (PT) tijdens GDC 2024 in San Francisco, Californië.

Wat zijn uw gedachten en verwachtingen over DirectSR? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *