Microsoft laat Xbox One-games streamen van consoles naar iPhones en iPads – Gaming – Nieuws

Microsoft heeft officieel de nieuwe versie van de Xbox-app uitgebracht in de App Store. IPhone- en iPad-gebruikers kunnen hun games nu streamen van de Xbox One-consoles naar Apple-apparaten. Deze optie was al beschikbaar voor Android-gebruikers.

In de App Store staat de versiegeschiedenis van de Xbox-app dat er sinds maandag een optie is toegevoegd om op afstand vanaf de console te spelen. Het was al duidelijk dat dit spelen op afstandfunctie zou worden geïntroduceerd voor iOS en iPadOS, nadat Apple in september begon met het goedkeuren van de iOS-versie van de Xbox-app. Naast de game streaming functie is de app te gebruiken als afstandsbediening voor de Xbox One, om toegang te krijgen tot de console en is er een chatfunctie aanwezig.

Deze functionaliteiten zijn dezelfde als de Xbox-app voor Android. Deze app is nu officieel vrijgegeven en was eerder beschikbaar als bèta-download, met behulp van Apple’s Testflight-platform voor de gesloten bèta. Voor Android kwam de remote play-functie een maand geleden voor iedereen beschikbaar.

Van Xbox Remote-playfunctie als onderdeel van de vernieuwde Xbox-app die Xbox Console Streaming in de preview-fase heeft vervangen. Dit maakt het mogelijk om games die op een Xbox One staan ​​via een lokaal netwerk te streamen. Dit omvat het streamen van games vanaf de console; het is niet de cloudgamefunctie die deel uitmaakt van het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement, voorheen bekend als Project xCloud.

XCloud gaat over streaming vanaf externe Microsoft-servers. Dat is in strijd met de regels van Apple in de App Store. Dat zou Microsoft ervan weerhouden om tot nu toe een xCloud-app voor iPhones en iPads uit te brengen. Voor Apple moeten de games op de apparaten van de gebruiker draaien. Microsoft zou werken aan een webversie van de xCloud-gamestreamingdienst voor iPhones en iPads, waardoor het streamen van de games via de browser nog steeds mogelijk zou zijn, omdat de App Store er niet bij betrokken zou zijn.

READ  Deze kleding van Tribute Brand bestaat alleen online - inclusief een overhemd van $ 700

Written By
More from Aubrey Mason
Forza Horizon 5 pc-specificaties vrijgegeven
Playground Games heeft een heleboel details aangekondigd over de pc-versie van Forza...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *