Microsoft onthult hoeveel externe ontwikkelaars per uur verdienen op Xbox

Microsoft onthult hoeveel externe ontwikkelaars per uur verdienen op Xbox

Nieuwe gerechtelijke documenten in de zaak FTC versus Microsoft onthullen diepgaande cijfers uit een geheime Xbox-datakluis.

Bekijk galerij – 3 foto’s

Dagen geleden, rechtbank in Noord-Californië Download een reeks nieuwe exposities Op het recente federale proces tegen de fusie tussen Microsoft en Activision. Eén van deze documenten bevat een duidelijk beeld van de omzetcijfers die de gamingdivisie doorgaans geheim houdt.

Galerij PX1240 Het is een diadeck van een interne recensie van games uit april 2022. Hoewel bijna alle dia’s in het deck zijn geredigeerd en zwart gemaakt, zijn twee specifieke dia’s (pagina’s 49 en 50) onaangeroerd gelaten. In deze dia’s onthult Microsoft nuttige KPI’s (key performance indicators), zoals MAU’s (maandelijks actieve gebruikers), gebruikers die inkomsten genereren en gespeelde uren. Deze cijfers zijn zelfs nog belangrijker voor Microsoft nu het bedrijf is overgestapt op een servicegericht, op abonnementen gericht bedrijfsmodel.

Microsoft onthult hoeveel externe ontwikkelaars per uur verdienen op Xbox 3

Op pagina 50 vindt u verbazingwekkende gedetailleerde informatie. Het segment laat zien hoeveel geld externe uitgevers/partners (3PP) op uurbasis verdienen. Volgens de krant verdienden externe game-ontwikkelaars en -uitgevers in april 2022 ongeveer $ 0,219 per uur (dit is een maatstaf die Microsoft RPH noemt, oftewel omzet per uur).

Gamers besteedden 1,96 miljoen (1.996.000) uur aan het spelen van games van derden op het platform met transactie-inkomsten van $ 257,6 miljoen, waarmee ze de interne doelstelling van Microsoft voor april 2022 met 6,5% misten.

Bovenaan het blad rapporteert Microsoft het algehele succes als verhouding tussen het aantal uren betrokkenheid, de transactie-inkomsten en de omzet per uur. De vermelde waarde voor april 2022 is oranje gekleurd en de exacte waarde is niet bekendgemaakt, maar het lijkt erop dat de waarde niet in de groene gebieden ligt die in dit opzicht het grootste omzetbedrag aangeven.

READ  Ik ben vergeten in de xbox store te kijken

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *