Microsoft is van plan advertenties te integreren in pc- en mobiele games na de aankoop van Activision

Microsoft is van plan advertenties te integreren in pc- en mobiele games na de aankoop van Activision

Nieuwe openbare gerechtelijke documenten die zijn vermeld in de demozaak van de FTC tegen Microsoft geven een idee van wat Xbox van plan is te doen na de overname van Activision.

Bekijk galerij – 4 foto’s

Activision Blizzard King verdient niet alleen zijn geld met de verkoop van games en microtransacties, maar verdient ook zijn geld met advertenties via King’s lucratieve advertentietechnologieplatform. Microsoft is van plan het advertentieplatform en de expertise van Activision na de fusie te benutten en heeft aangegeven reclame te zullen integreren in pc- en mobiele games.

de Galerij PX1763 Het opslaan van bestanden kan een van de belangrijkste bestanden op de hele lijst zijn. Het is een slidedeck van het evaluatiemodel van Project Denali dat werd gebruikt om de raad van bestuur van Microsoft ervan te overtuigen groen licht te geven voor de aankoop van Activision. In dit document identificeert Microsoft drie waardebepalende factoren voor de overname.

  • Game Pass – Versnel Game Pass-abonnementen op console en pc.
  • Global Store – Breid de Xbox Store uit vanaf uw console om een ​​wereldwijde winkel te creëren die ook apparaten bevat.
  • Adverteren – Breid het Microsoft Audience Network (MSAN) uit met pc- en mobiele games.
Microsoft is van plan advertenties te integreren in pc- en mobiele games na de aankoop van Activision 1

Wat betreft advertenties zegt het gamingleiderschapsteam van Xbox dat het advertenties zal inzetten via… “Het data-eigendom en betrokkenheidsvolume van Activision Blizzard benutten om het advertentienetwerk van Microsoft in games te versnellen.”

MSAN staat voor Microsoft Audience-netwerkeen advertentieplatform dat kunstmatige intelligentie gebruikt om gepersonaliseerde advertenties aan gebruikers te leveren.

Dus welke games krijgen advertenties?

READ  It Takes Two heeft een miljoen exemplaren verkocht

Het lijkt erop dat Microsoft hoogstens advertenties in gratis games mag plaatsen, althans voorlopig. Het document vermeldt Call of Duty Mobile, Candy Crush en Hearthstone als voorbeelden van zijn advertentieplannen.

Bedenk ook dat een deel van King-spellen zowel via de browser als op de pc op pc kunnen worden gespeeld. Deze nieuwe reclamedruk zal echter hand in hand moeten gaan met de voortdurende investeringen van Microsoft in mobiel gamen in het hele Xbox-ecosysteem, en niet alleen in dat van Activision.

Dit is niet de eerste keer dat we berichten dat Xbox meer reclame maakt om de groei te stimuleren. Deze integratie en vermenging van MSAN en King’s adtech zou kunnen helpen een basis te creëren voor goedkopere, door advertenties ondersteunde Xbox Game Pass-abonnementsniveaus, vergelijkbaar met de advertentieplannen die grote streamingbedrijven zoals Hulu, Netflix en Max momenteel aanbieden.

Dit is iets wat wij zijn En hij verwachtte Dit zou naar Game Pass kunnen komen nu de dienst een nieuwe transformatiefase ingaat die doorgaans culmineert in hogere prijzen en meerdere toegevoegde inhoudswaarde met nieuwe abonnementsniveaus.

Bekijk hieronder hoe advertenties Xbox-games transformeren:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *