Microsoft zegt dat het nog steeds met Trump praat over het kopen van TikTok van de Chinese eigenaar

Security analyst explains 2 major concerns with TikTok

In een blogpost Zondag, Microsoft (MSFT) zei dat CEO Satya Nadella met Trump heeft gesproken over het kopen van de app, die eigendom is van de Chinese start-up ByteDance. Beleidsmakers in de VS hebben wekenlang hun bezorgdheid geuit over de app, aangezien de spanningen tussen de Verenigde Staten en China escaleren, en velen beweren dat deze een nationaal veiligheidsrisico kunnen vormen.

“[Microsoft] is vastbesloten TikTok over te nemen na een volledige veiligheidsbeoordeling en de Verenigde Staten, waaronder de Amerikaanse schatkist, de juiste economische voordelen te bieden “, aldus het bedrijf, eraan toevoegend dat het binnen enkele weken” snel zal gaan “om met ByteDance te praten” . “

“Tijdens dit proces verheugt Microsoft zich op de voortzetting van de dialoog met de Amerikaanse regering, inclusief met de president,” voegde het bedrijf toe.

De blogpost van het in Washington gevestigde bedrijf suggereert dat TikTok het verbod dat Trump vrijdagavond bedreigde, kon omzeilen, toen hij zei dat hij economische noodmacht of een uitvoerende macht kon gebruiken om te voorkomen dat de app in de Verenigde Staten zou werken. De opmerkingen van Microsoft komen ook na de Wall Street Journal gemeld dat de gesprekken van het bedrijf met ByteDance waren opgeschort na de opmerkingen van Trump.

Een deal zou een nieuwe structuur creëren waarin Microsoft TikTok-services in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland bezit en exploiteert. Als onderdeel van de overeenkomst zei Microsoft dat het ervoor zou zorgen dat alle privégegevens van Amerikaanse gebruikers van TikTok worden overgedragen aan en blijven in de Verenigde Staten.

READ  Brandweervliegtuigen uit Nevada botsen in de lucht en doden beide piloten

TikTok heeft eerder benadrukt dat de Amerikaanse gebruikersgegevens al zijn opgeslagen op servers in de VS en een back-up hebben gemaakt in Singapore, en daarom niet onderhevig zijn aan de Chinese wetgeving, zoals sommige Amerikaanse functionarissen vreesden.

“Deze nieuwe structuur zou voortbouwen op de ervaring die TikTok-gebruikers op dit moment geweldig vinden, en voegt beveiliging van wereldklasse, privacy en digitale veiligheid toe,” zei Microsoft. “Het werkingsmodel voor de dienst zou worden gebouwd om de transparantie voor gebruikers te waarborgen, evenals passend veiligheidstoezicht door de regeringen in deze landen.”

Het bedrijf voegde eraan toe dat het “in ieder geval” uiterlijk op 15 september met ByteDance zou praten.

TikTok was zondagavond niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar, maar een TikTok-woordvoerder zei in een verklaring aan CNN Business zaterdag dat het “vertrouwen heeft in het succes op lange termijn” van de app. Het bedrijf heeft dit jaar bijna 1.000 mensen aangenomen voor zijn Amerikaanse team en is van plan nog eens 10.000 werknemers in dienst te nemen in de Verenigde Staten, aldus de woordvoerder. Het heeft onlangs ook een “Creator Fund” aangekondigd om toptalent te lokken om content voor de app te maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *