Microsoft zou de strijd tegen volgende maand kunnen aangrijpen

Microsoft is naar verluidt in “exclusieve” besprekingen om Discord over te nemen, en de deal kan volgende maand worden afgerond. De Wall Street Journal Onder vermelding van “mensen die bekend zijn met het probleem” hebben een Bloomberg Een rapport dat eerder deze week werd vrijgegeven, waarin stond dat Microsoft in gesprek is om Discord te kopen voor $ 10 miljard of meer, en dat Xbox-chef Phil Spencer deel uitmaakte van de discussies.

“Microsoft en Discord voeren exclusieve besprekingen en kunnen volgende maand een deal sluiten, ervan uitgaande dat de onderhandelingen niet zullen mislukken”, aldus het artikel. Hij merkt ook op dat de overname verband lijkt te houden met Microsoft, dat hoopt meer consumenten te bereiken via zowel games als sociale netwerken. Een soortgelijke campagne zag Microsaoft vorig jaar een verwaarloosde overname van TikTok nastreven.

Voor het geval u niet bekend bent, is Discord een berichtenplatform dat online communities gebruiken om samen te verzamelen, te chatten en games te spelen. Het bestaat al sinds 2015 en het gebruikersbestand is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, met een omzet van $ 130 miljoen in 2020, en $ 7 miljard waardering​ Een Wall Street Journal-rapport geeft aan dat Discord onlangs zijn eerste CFO heeft aangenomen en ook een beursintroductie overwoog.

Onenigheid eerder Partnerschap met Xbox Game Pass Om leden speciale privileges te bieden, zoals toegang tot Discord Nitro, de premiumservice. Als de deal doorgaat, zou het weer een spraakmakende overname door Microsoft zijn, die onlangs ZeniMax Media kocht voor $ 7,5 miljard, waarmee ontwikkelingsstudio’s zoals Arkane, Bethesda en id Software onder zijn hoede werden genomen.

READ  De minister van Volksgezondheid van Kerala, KK Shailaja, zegt dat alle deelnemers aan de reddingsactie op Covid zullen worden getest

Jordan Oloman is een freelance schrijver voor IGN. Volg hem op Twitter.

Written By
More from Aubrey Mason

Het einde van Metal Gear Solid 2 betekent meer na HyperNormalisatie

Documentairemaker Adam Curtis staat bekend als een ding des doods. Zijn meest...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *