Minder OS-parkeerautomaten: ‘Het centrum moet bereikbaar blijven’

Minder OS-parkeerautomaten: ‘Het centrum moet bereikbaar blijven’

1/3 Frank Doig bij een parkeerautomaat in Aus (Foto: Omrup Brabant).

Gemeente Os gaat parkeerplaatsen radicaal aanpakken met automaten. Dat is volgens haar nodig omdat parkeermeters steeds minder gebruikt worden en nu veel mensen de parkeerapp gebruiken. DDO van de gemeente Osse vreest dat hierdoor minder mensen naar de binnenstad komen om te winkelen.

Profielfoto van Hans JansenProfielfoto van Rochelle Moyes

Deze zomer haalt de gemeente Os 34 parkeermeters weg. Bij de overige 63 is het voor sommigen niet meer mogelijk om met munten te betalen. Al deze automaten staan ​​in het gebied rond het centrum. En dat is tegen het zere been van een dynamisch democratisch besturingssysteem. De politieke partij stelde vragen aan de raad over het plan van burgemeester en parlementariër.

“Deze luxe kunnen we ons niet veroorloven.”

“Het centrum van Oss is niet zo aantrekkelijk, zeker als je het vergelijkt met Den Bosch en Uden. Die luxe kunnen we ons niet permitteren. Dus stellen we voor: maak bijvoorbeeld de eerste anderhalf uur parkeren gratis, zodat een bezoek aan de stad centrum wordt aantrekkelijker voor consumenten, daar profiteren ook ondernemers in het besturingssysteem raadslid Frank Duig van dat dit waarschijnlijk niet gaat gebeuren Ook sprak hij van een overtuigende maatregel om het autogebruik in de binnenstad verder terug te dringen.

DDO-adviseur Frank Duijs (Foto: Omroep Brabant).
DDO-adviseur Frank Duijs (Foto: Omroep Brabant).

Ook zijn er grote zorgen over de gevolgen voor een ouder besturingssysteem. Duijs: Ik denk dat ze hier geschokt of boos over zouden zijn. Er zijn nog steeds mensen die graag contant betalen. Denk ook aan mensen die slecht ter been zijn. Ze moeten nu op zoek naar een geldautomaat met contant geld. Laten we het voor veel mensen toegankelijk maken.”

READ  Download alle foto's en video's die naar Instagram zijn geüpload

De adviseur verwacht ook dat er ook oude mensen zullen zijn die met de tijd meegaan en begrip hebben voor de aangekondigde veranderingen.

Volgens de gemeente is dit een logische stap. Bovendien, zegt ze in haar toelichting, is de loopafstand tussen de auto en de automaat al kleiner geworden door de introductie van genummerde parkeerplaatsen. Bij de nieuwe wijzigingen wordt er rekening mee gehouden dat de loopafstand naar de automaat niet meer dan 200 meter mag zijn.

“Voor sommige mensen is honderd meter lopen te veel.”

Niet iedereen is hier echter tevreden mee. Benny Weijenburg bijvoorbeeld. “Kijk, ik kan nog goed op mijn benen staan, maar voor sommige mensen die slecht ter been zijn, is honderd meter misschien te veel. Hopelijk komt er voor hen een oplossing.”

“Wat mij betreft, als ik deze app zou moeten downloaden, zou ik mijn dochter om hulp vragen. Hij is er heel goed in.” Een andere bezoeker kan het allemaal zelf doen. Ze maakt er niet zo’n punt van: “Ik vind dit heel makkelijk, schattig zelfs.”

Staan er nog veel parkeerautomaten in uw gemeente? Of is die net verwijderd? Laat het ons weten op [email protected].

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *